Dají se opatřit mapy pro navigace Garmin zdarma?

Stačí na netu najít libovolnou free mapu, která je přímo už ve formátu pro Garmin. Většinou je to *.img soubor, ten pojmenujte "gmapsupp.img" a nakopírujte jej do složky /garmin na paměťové kartě. Předtím si ovšem zazálohujte mapu, kterou tam zatím máte.

Kde se dají hledat mapy Garmin? Zkuste CloudeMade.com, kde najdet mapy Slovenska.
Čtěte také fórum VOLNÉ MAPY PRO GARMIN. Hledejte i na wiki.openstreetmap.org, kde najdete rozsáhlý seznam míst, kde se dají mapy získat. Například celá Evropa je zde pod označením eu_gmapsupp.img.gz.

Pátrejte na gpsfreemaps.net - Mapy Garmin zdarma. Studujte doporučení a návody jak na to na Navigace GARMIN - MAPY - HELP ZDE a nevynechejte ani wiki.geocaching.cz. Dobrým pramenem je i Openmaps.eu nebo garmin.openstreetmap.cz.

Přeji vám skvělé jízdy autem, na kole i pěšky s mapami, které vás nestály ani pětník. Víte vůbec, co to bylo za minci? Poněkud opožděně vás zdravím z cesty. Dnes jsem byl na nákladovém nádraží Běchovice, které ale na mojí mapě Česka nebylo. Hledal jsem a jezdil v Běchovicích sem a tam. Příště si cíl cesty najdu předem na mapě a do navigace naklepu jeho souřadnice. Zvláště když to místo při zadávání cíle nebude navigace schopná přesně nabídnout. Jsou i uprostřed industriální civilizace taková místa, která prostě nejsou na mapě a přece se na ně dá dojet právě díky navigace. Jsem ještě opravdu nezkušeným bloudilem, ale lepším se.
9.3.2011 17:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.