Můj oblíbený ženský kanál: Prima Love.

Jak napsala iHNEd.cz 8.března, "nová loď televizní flotily TV Prima, kanál Prima Love, dnes dopoledne odstartovala své vysílání. Na ženský kanál se stěhují prakticky všechny populární zahraniční 'ženské' seriály". Pokud jste to nepostřehli, nalaďte si ji na svém digitálním televizoru nebo na "sexboxu". Najdete ji na multiplexu 3 nebo také na satelitu a je zdarma.

Zdá se, že televize Prima útočí na přední místo ve sledovanosti digitálních televizních stanic, zatímco Nova je v depresi po zavedení děsného "love" tureckého seriálu Tisíc a jedna noc. Já sám začínám mít ale problémy se svojí identitou, protože jsem se sledováním poněkud šíleného leč zábavného seriálu Kauzy z Bostonu zařadil mezi "atraktivní cílovou skupinu mladých žen", kterým je růžový kanál Prima Love určen jenom proto, že byl tento podle mně "mužský" serál přesunut z kanálu Prima cool. Nepopírám, že mě růžová barva v některých situacím oslovuje, zejména v těch choulostivých. Ovšem vyhradit jeden kanál z těch pár, které se v pozemním digitálním vysílání nabízejí, výhradně jen ženám a navíc ještě jen těm mladým, to mě zavání diskriminací. Kde je kanál pro muže středního i staršího věku, kteří naplňují svůj život zájmem o automobily, hi-tech hračky včetně počítačů, případně i o úpravy bytů, chalup i chat? Tohle na kanálu Prima cool nejspíše nenajdou, protože jsou na seriály jako je Re-Play, Star Trek, Hrdinové nebo Ninja factor již poněkud staří a přitom ještě zatím nezdětinštěli.

Prima tím ovšem naznačila, že se nevzdává a bude se snažit urvat z toho celkem nepatrného koláče peněz věnovaných různými firmami na reklamu co největší kus. O tom, že by ale v dnešní nuzné době plné šetření věnovali zadavatelé reklam více peněz, si mohou manažeři českých televizí jen zdát. Můžeme tedy očekávat s přibýváním dalších kanálů útok na peněženky koncesionářů České televize a rozhlasu poté, co se lobistům podaří v parlamentu zakázat České televizi vysílat reklamy a tím dát větší díl peněz soukromým televizím. Takže nás kromě zdražení vyvolané "sjednocením" DPH čeká i zvýšení koncesionářských poplatků, protože naši chudí veřejnoprávní televizní tvůrci by jinak nevyšli s penězi.

Snad by mohli zadavatelé a tvůrci reklam vymyslet nějakou jinou metodu, jak nás přinutit kupovat ty jejich šmejdy. Vůbec by mě nevadila ani podprahová reklama zamontovaná třeba i do televizních zpráv i jinam. Když už se mám do nějakého výrobku zblbnout, tak ať mě reklama nepřerušuje tok filmového příběhu.

A pokud jde o internetové stránky a to mám na mysli nejen www.prima-love.cz, ale i www.iPrima.cz a www.prima-cool.cz, jsou značně zmatené a vzájemně propletené a občas vám podají i informaci, že "Nemáte oprávnění přistupovat na tuto stránku", což je neodpustitelné. Zkuste si na prima-love.cz kliknout na kteroukoliv volbu z rubriky Top 5 video zcela vpravo dole. A při registraci se dostanete do nebetyčných potíží si vymyslet dostatečně nezapamatovatelné heslo s "vysokou bezpečností". K čemu taková blbost u webu, kde vůbec o nic nejde. Tedy jistě jde o to, aby vám mohla Prima posílat hromadu "zajímavých" reklam. Mě se naštěstí zaregistrovat nepodařilo.

A ještě otázka na závěr: pro koho je nový kanál Prima Love určen, když "atraktivní cílová skupina mladých žen" je přes celý den v práci nebo ve škole? Snad jen pro "zelené vdovy" zoufající si nudou při hlídání svých dětí někde na samotě u lesa nebo na rušné křižovatce ve své nové "vile". Přes den u televize nejspíše trčí spíše důchodkyně a důchodci, kteří nemají v paneláku do čeho píchnout. Pro ně ale tenhle nový kanál nejspíše nebude. I když jeden neví: možná že také potřebují trochu té mladé lásky, zavzpomínat si na ty bouřlivé časy, kdy honili mladé kočky nebo roztahovaly nožky kde se dalo. Uvidíme, zda kanál plný lásky přežije. Moc naděje mu nedávám.
10.3.2011 11:50 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.