Microsoft: dokumentace k SP1 Windows 7 a Explorer 9.

V souvislosti s uvedením SP1 pro Windows 7 a Windows Server 2008 R2 byla aktualizována i příslušná dokumentace. V tomto umístění naleznete následující dokumenty:
  • Příručka pro nasazení Windows 7 se SP1 a Windows Serveru 2008 R2 se SP1
  • Seznam opravných balíčků a bezpečnostních záplat obsažených v SP1
  • Instalace Windows Serveru 2008 R2 se SP1
  • Důležité změny v SP1
  • Poznámky k verzi Windows 7 se SP1
  • Poznámky k verzi Windows Server 2008 R2 se SP1
Od 14. března je volně dostupná ke stažení česká finální verze prohlížeče Internet Explorer 9 (IE9). Tato verze je určena pro všechny uživatele systému Windows Vista a Windows 7 a přináší následující novinky. Hardwarově akcelerovanou grafiku, díky které budou dnešní a budoucí stránky využívat možnosti vašeho počítače a tím poskytovat rychlejší a plynulejší odezvu.
Připnuté weby v systému Windows 7, díky kterým můžete přistoupit na své oblíbené webové stránky jediným kliknutím na hlavní panel. Dále pak můžete na dvě kliknutí myši získat přístup k nejčastějším úkolům nebo části vámi oblíbeného webu.
Oddělení konkrétní stránky prohlížeče a její zarovnání v systému Windows 7 tak, abyste mohli porovnávat 2 stránky vedle sebe.
Nové bezpečnostní funkce, které vás ochrání před útoky sociálního inženýrství a upozorní na nebezpečné programy při jejich stahování.

Ukázky nejzajímavějších aplikací a webů najdete na stránce www.beautyoftheweb.com, kde si můžete také stáhnout finální verzi prohlížeče Internet Explorer 9. Pokud se chystáte MSIE 9 nainstalovat, doporučuji článek Internet Explorer 9: prý nejlepší prohlížeč pro Windows. Podívejte se tam i na názory čtenářů.

Jak jste si jistě všimli, Microsoft s touto verzí prohlížeče skončil s podporou Windows XP. Pokud budete nadále používat Windows XP, doporučuji vám přejít na prohlížeč Google Chrome nebo Mozilla Firefox. Není ovšem vyloučeno, že vám nebudou fungovat některé webové aplikace, například internetové bankovnictví. V takovém případě musíte zůstat u Internet Exploreru 8 nebo přejít na Windows 7. To pro vás ale může téměř jistě znamenat zahodit svůj starý počítač. Do takové modernizace pak budete muset investovat kolem 15 - 30 tisíc korun i více, pokud budete měnit i Office na verzi 2010.

A to je to, oč tu jde. Pokud by většina majitelů a uživatelů osobních počítačů neinvestovala do nového vybavení, Microsoft a výrobci i prodejci by šli se zisky dolů a řada z nich by v krátké době zkrachovala. O tom, zdali tato výrobní a prodejní strategie přináší nějaký zásadní a využitelný pokrok uživatelům můžeme s úspěchem pochybovat. Všechny ty pokročilé technologie naprostá většina uživatelů nevyužívá a můžeme je přirovnat k majiteli porsche, který si na svoji chatu převáží ve svém novém voze betonové dlaždice. Pokud vám tedy bude i nadále váš počítač dělat práci, kterou denně potřebujete, nemáte žádný důvod přispívat Gatesovi na jeho bohulibou nadaci ani podporovat existenci distributorů SW i HW.
21.3.2011 09:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.