Co bychom si počali bez Bruselu.

Europoslanci schválili pro naše občany poškozené loňskými povodněmi na Moravě úžasných 122 milionů korun z Fondu solidarity Evropské unie. Je to skvělá zpráva. Za tuto částku by se mohlo postavit až 100 nouzových domků pro ty, kteří přišli o střechu nad hlavou v případě, že by tyto prostředky poskytla ihned po povodních česká vláda. Bohužel jsme museli čekat téměř rok, než se unijní aparát odhodlal k tak závažnému rozhodnutí. Nejprve jsme museli tyto a další peníze představující náš roční příspěvek do fondů EU odevzdat do Bruselu, pak teprve mohl na základě naší uctivé supliky žádající 204 milionů euro ( 4,978 miliardy korun !!!) proběhnout proces s uvolněním nikoliv této částky, ale jen částky, která nám podle unijního práva náleží. I v Bruselu se rozhoduje podle známého mechanizmu fungujícího při udělování rozličných dotací: dáme jim jen zlomek toho co požadují, protože oni vědí, že to tak uděláme a tak žádají několikanásobně víc.

Aby to nevypadalo tak blbě, milostivá a vševládnoucí všehoschopná Komise navrhla, že bychom mohli přece jen dostat dalších 266 milionů korun na úhradu škod způsobených záplavami loni v srpnu. Uvidíme, jak v této věci rozhodnou naši milí a všemi obdivovaní europoslanci. Těšíme se v uctivém předklonu, že se nad našim neštěstím ustrnou a pošlou nám i tuto úžasnou částku.

Je zcela zřejmé, že oproti našemu členství v RVHP netečou peníze daňových poplatníků (nepatří mezi ně státem placení úředníci a zaměstnanci, neboť ti jsou placeni právě z daní těch ostatních občanů) jen jednosměrně, ale občas se nějaká ta koruna zázračně přeměněná v euro dostane zpět. Tento penězovod přitom poskytne skvělé zaměstnání pro další státní úředníky a další organizace poskytující rady, jak na to. Naše vláda, naši poslanci, senátoři i ten zlobivý prezident by si měli konečně uvědomit, že je třeba, abychom přešli na euro a připojili se tak do skupiny těch států, které neváhají v případě nouze pomoci svým přátelům v Unii. Možná bychom ještě stihli poslat nějaká ta eura do Portugalska, kde místní lid trpí nouzí a banky nedostatkem hotovosti.

Možná k tomu dojde již brzy, protože bude úplatkářský spolek zvaný Věci veřejné vykopnut z vlády, která bude vzápětí přinucena podat demisi a konečně se zase vlády ujme prozatímní vláda, jež nás dovede do voleb, ve kterých zvítězí eurooptimisté v čele s ČSSD. Časově by to mohlo vyjít do doby, kdy skončí na Hradě nepřítel všeho evropského, známý antiekolog Klaus. Doufejme, že se prezidentského stolce konečně ujme někdo, kdo z naší země pomůže udělat stát, který bude příkladem všem v nefalšované oddanosti bruselským ideálům. Škoda, že nehodlá ani tentokrát kandidovat soudruh Rychetský, který se obává ztráty osobní svobody a soukromí. Byl by tím pravým prezidentem se sociálním cítěním, byl by konečně prvním českým prezidentem, který v minulosti jako člen KSČ v roce 1969 prohlédl a bojoval v ilegalitě za náš lepší zítřek. Třeba si to ještě rozmyslí.

Přeji vám krásný slunečný den, jen si dejte pozor na ozonovou díru, kterou máte přímo nad hlavou. Nejlepším oblečením pro jarní vycházky je tedy neoprenový komplet ve veselých barvách a mexické sombrero.
7.4.2011 10:50 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.