Rady a návody pro chataře a také o deabelizaci.

Občas narazím při hledání odpovědí na některé otázky kolem budování a údržby chaty na dobrý zdroj informací. Jedním z velice dobrých zdrojů jsou stránky firmy Coleman S.I., a.s. se sídlem ve Vsetíně. Jejich celkem dobře strukturovaný web nabízí komplexní služby spojené s dodávkou materiálů pro stavbu a rekonstrukci střech a fasád. Společnost byla založena v roce 1996 ve Vsetíně, kde je také její sídlo. Díky zdravému vztahu se zákazníkem a smyslu pro týmovou práci se velmi rychle rozrostla. Dnes obchodní centra najdete ve významných městech jako jsou Ostrava, Brno, Olomouc, Loket, Třebíč, Svitavy, Uherské Hradiště, Šumperk, Bruntál, Liberec, Vsetín nebo Český Těšín.

Protože jsem pátral po radách, jak opravit zatékající střechu, hledal jsem především v sekci nazvané Otázky a odpovědi, ve které jsou soustředěny odpovědi na otázky, které čtenáři a zřejmě také zákazníci této firmy položili v sekci Napište nám.

Sekce Odborné informace obsahuje články o nových výrobcích a technologiích. Pro kutily i specialisty jsou určeny Montážní návody pro řadu střešních konstrukcí

Pokud jde o politiku, nejvíce mě dnes zaujal nový český termín "deabelizace", se kterým přišel v Parlamentních listech autor skrývající se pod značkou kas. Měl by si ale zopakovat pátou třídu obecné školy, protože se dopustil hrubky ve větě začínající "Věci veřejné sice ve svém volebním programu slibovali. Asi nezná tu starou pomůcku, kterou nám starším v minulém století učitelé tloukli do hlavy slovy: "Přece se říká Ty Věci veřejné, vy pitomci, a nikoliv Ti Věci veřejné!!!". Počet autorů bez základních znalostí jazyka českého narůstá v přímé úměře se snižováním jejich průměrného věku.

A pokud jede o tu deabelizaci, je zatím nejasné, kdo se vlastně stane tím Kainem, který všechny "ábelesy" zprovodí ze světa české politiky. Prý je jich již nalezlých do řady ministerstev spousta a nebude to nijak snadné "odprivatizovat" všechny tímto virem zasažené instituce.

Tak se raději seberte a vyražte honem někam do přírody, i když se to letošní jaro tváří nepřívětivě a studeně. Zřejmě se svatý Petr spolčil s Klausem, který tvrdí, že žádné globální oteplování se nekoná a konat nebude.
15.4.2011 11:40 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.