XP Mode skutečně pro W7 Home Premium není !!!

Promiňte, že se dnes nebudu věnovat tomu nesmírně důležitému tématu o právech na stávku a na blokování všech silnic v republice. Musím sdělit jisté části svých čtenářů jednu důležitou informaci.

Potěšen sdělením neznámého "objevitele" publikovaném na PC.poradna.net, že XP mode je nyní i pro verzi Windows 7 Home Premium, jsem se z vrozené opatrnosti zeptal u "kovářů" a dostal jsem vskutku obratem dva maily od dvou různých pracovníků Microsoftu.

První mail:
Dotaz Rozpor mezi informacemi o W7 Home Premium XP Mode (www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx a www.microsoft.com/cze/windows/virtual-pc/download.aspx)
Reakce
Zde si můžete přečíst požadavky na podporovaný operační systém pro Windows Virtual PC (XP mode): www.microsoft.com/windows/virtual-pc/support/requirements.aspx (v pozn. je: Windows XP Mode is only available in Windows 7 Enterprise, Windows 7 Professional, and Windows 7 Ultimate. )
LC

Druhý mail:
Dotaz Rozpor mezi informacemi o W7 Home Premium XP Mode
Reakce Informace (na strance www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx ) je spravne, jen stranka je ponekud nestastna - jsou na ni 3 produkty ke stazeni (Virtual PC, XP mode a update Virtual PC pro funkcnost na starsich CPU)
Virtual PC (virtualizacni nastroj umoznujici beh nejen Windows XP/XP Mode) muzes samozrejme nainstalovat a vsech edicich Windows7. Licencni omezeni je na moznost instalace XP mode (virtualizovanych windows XP).
MP

Jak může MS publikovat "poněkud nešťastně" na svých stránkách takovou zmršeninu obsahující zavádějící informace? Inu vypovídá to o kvalitě jejich pracovníků. Takže klid přátelé, kdo chce ve W7 XP Mode, musí si pořídit W7 Professional nebo vyšší verzi. Bill potřebuje peníze na svoji dobročinnost, tak mu je koukejte poslat.

A proč je ten XP Mode nejen pro mě tak zajímavý a důležitý? Inu, když si chcete koupit nový počítač s Windows 7 a přitom máte jisté starodávné programy pocházející z dob počátků počítačů (dBASE, FoxPro 2.5b, FAND), musíte trochu podumat, aby vám to i na nejnovější mašině se super OS chodilo. A takové vykopávkové programy si bez XP Mode neškrtnou. Jinou možností je samozřejmě použít virtuální stroj (MS Virtual PC, VMware) nebo duální instalaci dvou OS. Ale XP mode je přece jen cestou pohodlnější, i když částečně zarubanou. Už tedy víte, jakou verzi W7 si koupíte? Možná ale narazíte, výrobci notebooků dodávají naprostou většinu těchto úžasných strojů právě s W7 Home Premium, to aby vás nalákali na nižší cenu. Bojuje se o každou korunu, za pár měsíců budou notebooky dávat zdarma ke kilu španělských okurek. Pokud ale nemůžete čekat, kupte si raději počítač bez OS a k tomu to, co opravdu potřebujete. A pozor, volil bych raději 32 bitovou verzi, i tam mohou nastat komplikace, zejména s připojováním starších periferií, na které nenajdete ovladače. Více o tom zda nainstalovat 64 nebo 32 bitovou verzi W7 si můžete vygooglovat. Přeji krásný den.
13.6.2011 10:40 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.