Kde nekupovat pohonné hmoty?

Česká obchodní inspekce pokračuje v postupu, který jí umožňuje novela zákona o pohonných hmotách a informuje o prodejcích nekvalitního benzínu. O této novele již Sdružení obrany spotřebitelů (SOS) informovalo v březnu letošního roku.

Postupně SOS na svých webových stránkách zveřejňuje samotná rozhodnutí ve věci. Tato rozhodnutí obsahují nejen informaci o tom, kteří prodejci benzínu jsou nepoctiví, ale také o uložených sankcích a přesný popis skutku, kterého se dopustili. Všechny tyto informace jsou dostupné na webových stránkách České obchodní inspekce. Poslední sada rozhodnutí za červen 2011 je dostupná zde.

Odpovědět, zda na pokutovaných čerpacích stanicích kupovat či nekupovat benzin a naftu, není jednoduché. Paradoxně možná právě u těchto stanic je záruka, že pohonné hmoty budou v naprostém pořádku. Pokud ovšem některá z firem je provozující mezitím nezkrachovala. V každém případě je nutné, aby ČOI ve svých kontrolách a ve zveřejňování hříšníků pokračovala. Hrozící sankce snad přispějí k tomu, že budeme mít na pumpách zaručenou kvalitu prodávaných paliv.
27.6.2011 10:50 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.