Hasiči tu jsou i pro kočky.

Dne 5. července 2011 v 21:03, oznámila občanka uvázlé kotě v koruně stromu v obci Líšťany. Po konzultaci s OPIS (Operační a informační středisko) na místo vyjela jednotka SDH Líšťany s DA Avia D90L 1+1. Hasiči pomocí nastavovacích žebříků provedli vyproštění kotěte z koruny stromu a snesení na zem. Událost byla ze strany hasičů ukončena krátce před půl desátou hodinou večerní. (Pramen pozary.cz).

Doufám, že tou dobou někde nehořelo. Netušil jsem, že jsou hasiči určeni také k zachraňování koček se stromů. Jedna moje známá opatruje na chatě něco kolem 10 koček (přesný počet není znám ani jí), které neustále lezou po střeše a po stromech. Zatím ještě nikdy nevolala hasiče, protože ty kočky si vždycky poradily. Občanka z Lišťan by měla navštívit nějakého cvičitele koček, který by ji poučil, jak má svoje kočky učit lezení po stromech, pokud jsou již tak zdegenerované, že o tuto dědičnou schopnost přišly. Jsou to chudinky a je třeba jim pomoci.

A jak jsem na tom já a kočky? Vlastní nemám od doby, kdy si kočka mojí maminky nosila polomrtvé sotva z hnízda vylétlé zpěvné ptáčky na verandu a zde s nimi pořádala lovecké hry. Dopustila se ale ještě jedné závažné chyby: strhla přitom čerstvě vyprané záclony a od té doby u nás nesmějí kočky do domu ani na zahradu. Protože zpěvné ptactvo je užitečné, neboť ekologickým způsobem zbavuje ovocné stromy škůdců. Myši odstraňujeme také ekologicky pomocí klasických pastiček na péro a pak je ekologicky zakopáváme u plotu. Tolik dnes ke kočkám, koťatům a hasičům na stromech.
8.7.2011 9:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Jednotka hasičů z Líšťan

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.