Georgia O'Keeffeová - TV film.

Nenechte si ujít zajímavý film z produkce City Entertainment a Sony Pictures Television! V tomto životopisném filmu režiséra Boba Balabana představuje Joan Allenová uznávanou americkou malířku Gergii O'Keefeovou. Se slavným fotografem Alfredem Stieglitzem (Jeremy Irons), který Georgii objevil, se kdysi hluboce milovali. Manželství se však ocitne v troskách a Georgia hledá útěchu. Nachází jí v Novém Mexiku, jehož krajina dodá malířce novou inspiraci pro její nejlepší díla.

Slavný fotograf a milovník umění Alfred Steiglitz je šokován zjištěním, že autorem mimořádných kreseb, které nedávno objevil, je žena. Rozhodne se, že dílo dosud neznámé umělkyně Georgie O'Keeffeové vystaví ve své galerii bez jejího vědomí, ale striktně soukromá malířka mu přikáže díla z galerie odstranit. Pak jí však Alfred přesvědčí, aby mu dovolila stát se jejím patronem a propagovat její umění a vztahy mezi nimi se rozvinou, až se do sebe hluboce zamilují. Alfred kvůli Georgii opustí svou ženu, ale brzy zjišťuje, že její stoupající hvězda by mohla zastínit jeho věhlas. Jak se jejich vztah zhoršuje, Alfred nachází zvrácené způsoby, jak jí emocionálně zraňovat, včetně mladých milenek. Georgia hledá útěchu, což jí přivádí na západ, kde v krajině Nového Mexika nachází novou inspiraci pro své malby a nakonec i sama sebe. [Zdroj: HBO]

Více o fotografovi jménem Alfred Stieglitz najdete například na Artmuseum.cz nebo na Photogravure.com. Osud a dílo G.O'Keeffové vám přiblíží i obsáhlá publikace na Metmuseum.org.

Film bude na HBO reprizován 22.7.2011 ve 14.35 hodin a dále 30.07.2011 ve 12:45, 08.08.2011 v 16:50 a také 25.08.2011 ve 14:20 hodin. Určitě jej nepropásněte. O filmu a jeho představitelích najdete také další podrobné informace na The Internet Movie Database, trailer si můžete přehrát na tv.sms.cz a další videa o Georgii O'Keeffe najdete i na YouTube stejně tak jako o fotografovi jménem Alfred Stieglitz.
18.7.2011 10:40 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.