Knihy na internetu.

Přesně tak se jmenuje e-shop, kde můžete nabídnout do prodeje celou knihovnu po dědečkovi nebo si naopak koupit antikvární výtisk knihy, kterou už dlouho sháníte, případně zde můžete vystavit poptávku a doufat, že si jí někdo všimne a chybějící kousek do vaší sbírky knih vám prodá.

Samotné prohlížení nabídky e-shopu www.KnihyNaInternetu.cz vás může nalákat k utrácení peněz za literární díla, která jinak než v antikvariátě nekoupíte. Trochu jsem si zatestoval a objevil zde i unikátní německé vydání Hitlerova veledíla Mein Kampf z roku 1938, vydavatel Centralverlag der N.S.D.A.P. Mnichov s upozorněním: pouze pro studijní a sběratelské účely! A není to levné, musíte zaplatit 3750,-Kč. Zajímavé je, že žádný exemplář ze zabaveného českého vydání Mein Kampf tu v nabídce nenajdete.

Pokud máte doma starodávný gramofon alespoň na dlouhohrající desky rychlosti 33 otáček za minutu, pak můžete doplnit svůj archiv o řadu unikátních kousků. e-shop KnihyNaInternetu tak přispívá k zachování českého, ale i světového kulturního dědictví. Nezapomeňte ve své závěti vašim pozůstalým doporučit jeho služby. Jinak by totiž mohla skončit vaše knihovna někde ve sběrně starého papíru. Škoda, že není e-shop vybaven lepším vyhledávacím systémem a katalogem. Doporučuji v nabídce pátrat i pomocí Googlu pomocí fráze site. Například můžete zadat "Karel Čapek" Krakatit site:www.knihynainternetu.cz. Nabídka je slušná: 8240 kousků Krakatitu.
16.8.2011 11:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.