Komediální představení zvané Bátoriáda pokračuje.

Knížecí přání je třeba plnit: ministr školství Josef Dobeš proto odvolá zítra z funkce šéfa personálního odboru na ministerstvu Ladislava Bátoru. Dohodl se na tom s předsedou TOP 09 Karlem Schwarzenbergem. Dobeš ale novinářům prozradil, že se Bátora stane zástupcem ředitele jeho kanceláře. Schwarzenberg i první místopředseda TOP 09 Kalousek údajně potvrdili, že jim toto řešení vyhovuje. "Bude tam, kde nevadí," potvrdil to Schwarzenberg pro iDNES.cz. "Jsem vděčný panu ministrovi Dobešovi za jeho vstřícnost," uvedl šéf diplomacie. Ministr školství podle něj pochopil argumenty, které Schwarzenberga k jeho postoji vedly. "Pochopil, že to není boj proti němu, ale zásadní postoj člověka, který jako dítě zažil protektorát," dodal předseda TOP 09.

Zdá se tedy, že Bátora nebude dále pracovat na snížení počtu úředníků ministerstva o jednu čtvrtinu, což byl hlavní úkol, který dostal od ministra při nástupu do funkce vedoucího personálního odboru. Politický spolek s ručením omezeným zvaný TOP09 se tedy nemusí obávat o osudy svých kamarádů pracujících jako státní úředníci na ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy. Snižování stavů se konat nebude a to je to, oč Kalouskovi šlo. "Nacista a fašista" Bátora bude dál radit ministrovi a řešit otázky finančních výdajů ministerstva a správu majetku, neboť podle knížete "bude tam, kde nevadí".

Není ovšem vyloučeno, že i na tomto choulostivém poli finančním šlápne v budoucnu na kuří oko některým kamarádům knížete nebo skutečného vůdce strany TOP09 Kalouska. Pak se budou podivné národovecké názory pana Bátory opět hodit k tomu, aby byl definitivně odstraněn z vládního aparátu jako zapřisáhlý "fašista a nacista". Vůdcové TOP09 politikům i celému národu jasně naznačili, že se nikdo nebude beztrestně strefovat do obránců lidských práv, přistěhovalců a národnostních menšin, kteří jsou jedinými správnými tvůrci ideologické linie současného světa "západních" demokracií v čele s vedením Evropské unie. Žádné jiné alternativy podporující posilování pozice národních států nejsou povoleny, cílem je vybudování jednotných Spojených socialistických států evropských s jednou najmenovanou vládou socialistických komisařů, jedním poslušným a skvěle placeným parlamentem, jednotným daňovým a sociálním systémem a jednou zahraniční politikou. Americký prezident by tak konečně měl k dispozici jen jeden telefon do Evropy. A žádní Bátorové či Klausové dosažení tohoto cíle nesmějí překážet. Je vám to už konečně jasné?
30.8.2011 11:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.