Komunisté se chystají do vlády.

Už od roku 2006 se KSČM otevřeně připravuje na vstup do vlády, dnes pod heslem "Tato vláda ztratila právo vést zemi!" Mezi členy tzv.stínové vlády stojí za pozornost Zdeněk Maršíček, stínový ministr vnitra KSČM. Tento bývalý poslanec PČR a člen KSČM je vyučen automechanikem. Během základní vojenské služby absolvoval důstojnickou školu a poté i Vysokou vojenskou politickou školu pro politruky ve Lvově (SSSR). Členem KSČ od roku 1976. Do roku 1989 sloužil u jednotek Pohraniční stráže. V letech 1989 - 2002 pracoval jako dělník a požární technik. Od roku 1997 je předsedou okresního výboru KSČM v Chomutově. V roce 2002 byl zvolen členem Poslanecké sněmovny PČR. Působil v orgánech sněmovny kontrolujících činnost bezpečnostních složek. Byl místopředsedou sněmovního Výboru pro bezpečnost.

"Opakované pokusy o kriminalizaci poctivé služby pohraničníků při ochraně státní hranice, které se objevují v posledních dvaceti letech, nerespektují historické souvislosti. Jen v období let 1951 až 1952 se pohraniční stráž podílela na zadržení desítek agentů, diverzantů a také zločinců a vrahů prchajících před zaslouženým trestem. Řada pomníčků podél státních hranic připomíná hrdinství a statečnost pohraničníků," napsal Maršíček v souvislosti s pohřbem Milana Paumera.

Na takového ministra vnitra snad nedojde. I když jeden neví, koho si vyberou zpovykaní voliči. Účast komunistů ve vládě by mohla být totiž za jistých okolností užitečná. Předvedli by se národu v plné nádheře a mohl by je v dalším volebním období potkat osud zelených: konec zasedání v parlamentu. To je totiž osvědčená cesta jak "občansky" mimosoudně zlikvidovat politickou stranu. Kde jsou dnes lidovci, zelení nebo slavná Unie svobody?
2.9.2011 10:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.