Letem internetovým světem.

Rakouská národní hymna má lépe odrážet rovnoprávnost žen a mužů. Parlamentní strany se shodly na tom, že v pasáži hovořící o "vlasti velkých synů" bude nově začleněno také slovo "dcery".

Island chce důsledně bojovat proti kouření. Navrhuje, aby cigarety byly k dostání v lékárnách a pouze na předpis. Jinde by se prodávat nesměly. Desetiletý program boje proti kouření na Islandu navrhuje bývalá ministryně zdravotnictví Siv Fridleifsdóttirová. "Hlavním cílem návrhu je chránit děti a mladistvé, zabránit jim, aby začali kouřit. Na Islandu začnou s kouřením každý den asi dva mladiství, ročně je jich tak více než 700. A polovina z nich předčasně umírá na nemoci spojené s kouřením," uvedla Fridleifsdóttirová.

Majitel malé restaurace nedaleko Pittsburghu zakázal vstup dětem mladším šesti let, protože podle něj příliš rušily další hosty. "Dělám to jménem všech milých, kultivovaných lidí, kteří mi v e-mailech napsali, že jim děti zkazily jídlo," řekl majitel restaurace Mike Vuick. "Rozhodl jsem se, že někdo v naší společnosti s tím musí něco udělat," dodal. Jeho krok vzbudil velkou pozornost a vlnu souhlasných reakcí. Restaurace zaznamenala nárůst počtu hostů.
16.9.2011 10:40 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.