Také vás navštívil agent-agentka Energetického centra?

Pokud ne, můžete je očekávat v nejbližší době. Budou vám nabízet levnější elektřinu nebo plyn, pokud k této firmě přejdete od svého současného dodavatele. Ve skutečnosti se jedná podle Obchodního rejstříku o firmu České energetické centrum a.s., IČO:28245245, sídlící v Praze na Václavském náměstí 772/2, 11000 Praha 1-Nové Město a jejím jediným akcionářem je kyperská firma s ručením omezeným EEC EUROPE ENERGY CENTER LIMITED sídlící na adrese Nicosia, Avlonos, 1 street, MARIA HOUSE, 1075, Kyperská republika. To samo o sobě vypovídá hodně o možné důvěryhodnosti této firmy s několika málo stálými zaměstnanci slibující nižší ceny energií než tradiční regionální dodavatelé. Například u plynu má jít o snížení ceny až o 9 procent, u elektřiny až 164 Kč za spotřebovanou megawathodinu. Pozor na kouzelné slůvko "až". Jejich nabídku najdete na internetu.

Varující je i fakt, že tato firma není uváděna v běžných dostupných srovnáních cen plynu i elektřiny, viz například Ceny plynu 2011: Velké srovnání dodavatelů nebo tam, kde se vyskytuje pod názvem Energetické centrum - Kolik zaplatíte za plyn v roce 2011? - figuruje až na konci žebříčku výhodnosti.

Pokud se snad rozhodnete pro přechod k tomuto dodavateli, ověřte si, zda náhodou neuzavíráte smlouvu s firmou České Energetické Centrum Jih s.r.o. IČ: 27066151, která sídlí na stejné adrese a její jediným společníkem je tentokrát britská společnost s ručením omezeným COMMUNICATION ONE INTERNATIONAL LIMITED. Je propojena s výše zmiňovanou akciovou společností osobou jakéhosi pana Wurma.

Zkušenosti s "Energetickým centrem" jsou různé a tak si doplňte informace například z blogu pana Boučka, kde jsou pozoruhodné komentáře. Podobně i v dalším jeho článku České energetické centrum - časté otázky. Nahlédněte i do serveru Porad.cz, Rodina.cz a také na stránky obce Výprachtice, kde je rada jak odstoupit od smlouvy firmy (pozor změna) České energetické centrum Jih s.r.o.. A nezapomeňte varovat své známé a příbuzné. Zejména ty v důchodovém věku, snadno podlehnou zejména pohledným agentkám.

Přeji krásný den, asi docela poslední slunečný a docela teplý. Zvedá se ale západní vítr a ten nám do české kotliny nikdy nepřináší nic dobrého. Tedy pokud jde o počasí. Jdu pořezat ještě nějaké to rychle rostoucí lískové dřevo do zahrady, zima prý bude tuhá. Soudím tak podle výjimečné aktivity mého krtka domácího, který začal zorávat celou zahradu v rámci podzimního lovu žížal. Jak jistě víte, skladuje si je ve své spižírně ve stavu lehké hibernace, kterou jim přivodí chirurgicky přesným zkousnutím. Trik podobný tomu klingonskému hmatu na krk. A možná se odpoledne před větrem schovám na kole do hlubokých lesů voděradských bučin. Nashledanou zítra.
6.10.2011 11:25 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.