Pořídíte si bezkontaktní platební kartu?

Česká spořitelna zahájila 3. října 2011 vydávání bezkontaktních debetních karet Visa, které budou umožňovat platby kartou do 500 Kč bez zadání PIN kódu. Pro každou transakci nad částku 500 Kč musíte zadat PIN.

Bezkontaktní karta má stejné funkce jako standardní kontaktní karta, je možné s ní platit jak v kontaktních, tak i bezkontaktních platebních terminálech. Vlastníkem licence bezkontaktní technologie PayPass je společnost MasterCard. Společnost Visa tuto licenci jen využívá a nazvala ji payWave. Snímače PayPass a payWave jsou vzájemně hardwarově kompatibilní.

Bezkontaktně bude možné už v průběhu října platit v síti prodejen Spar ČOS, vybraných prodejnách C&A, bauMax, Cinema City a pražských prodejnách Kauflandu. Od příštího roku pak Česká spořitelna předpokládá nasazení bezkontaktních terminálů např. i v Penny market, BILLA, Lidl, OBI, KIKA nebo Datart a dalších obchodech.

Kromě České spořitelny vydává bezkontaktní karty i Citibank, vydávání karet plánuje na příští rok i Komerční banka, která už letos odstartovala pilotní projekt placení pomocí mobilního telefonu. Více viz také ilustrativní video České spořitelny.
26.10.2011 11:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.