Němci budou diskutovat o dostavbě Temelína?

Zpráva z tisku: Uspořádání veřejné diskuse v Německu o dostavbě jaderné elektrárny Temelín nabídl kancléřce Angele Merkelové premiér Petr Nečas. Učinil tak v dopise, o kterém ve středu informoval Český rozhlas Radiožurnál. Společný postup podle Nečase může vést k dalšímu posílení česko-německých vztahů a vzájemné spolupráce nejen v energetické oblasti.

Nečas sice v dopise prý uvádí, že podle evropského práva a předpisů nemá Praha za povinnost veřejnost sousedního státu do debaty o výstavbě dvou nových bloků Temelína zapojit (zatím...). Chce ale prý vsadit na maximální transparentnost a tak hodlá Němce otevřeně informovat o jednotlivých českých krocích v rámci dostavby jihočeské jaderné elektrárny.

Co k tomu dodat: Nečas touto nabídkou k "diskusi" staví Českou republiku do role uctivého podřízeného, který není zcela svéprávný a pokud chce udělat něco, co by snad jeho nadřízený mohl nést s nelibostí, raději se jej předem zeptá, zda se mu to bude líbit. Pokud by snad jeho vrchnost byla proti, raději od svého záměru se shrbeným hřbetem ustoupí. O tom, že se zeleně zfanatizovaní Němci postaví ve "veřejné" diskusi proti dostavbě Temelína, není pochyb. Co tedy poté udělá náš "svéprávný" premiér částečně suverénního státu zvaného ještě stále Česká republika?
23.11.2011 11:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.