Zbláznil se svět nebo já?

Jak informoval britský deník Telegraph, neznámí hackeři v pondělí podnikli soustředěný útok na virtuální účty uživatelů herních konzolí Xbox od Microsoftu. Hráči z pětatřiceti zemí tak přišli o miliony liber. Jen britským uživatelům zmizelo z účtů Xbox Live v průměru 100 liber (2950 korun), někteří ale přišli i o více než 200 liber. Není ale zatím jasné, kolik uživatelů oblíbené herní konzole bylo takto okradeno a o kolik peněz se celkem jednalo. Firma Microsoft napadení hráčských účtů teprve začala vyšetřovat.

Domnívám se, že je to naprosto skvělá akce namířená proti duševně chorým lidem. Snad se podaří ty idioty, kteří nemohou žít bez neustálého mydlení her, napravit. V každém případě by si měl každý, kdo převede svoje peníze na účet nějaké firmy, rozmyslet, zda se snad nezbláznil. Jo, a prý to podle pana Kuvíka z českého Microsoftu nebyl hacking ale phishing. Pozor, nepleťte si to s pissingem, to je docela jiný druh zábavy.

Kladno - Řidiče městského autobusu na konečné stanici v Kladně napadla v pondělí ráno kuchyňským nožem šestnáctiletá dívka. Incident se stal na točně autobusu v Arménské ulici poté, co řidič vyzval slečnu, aby na konečné z autobusu vystoupila. Dívka to odmítla, a proto řidič přivolal na pomoc kladenské strážníky. Ti sice ihned vyjeli na místo, ale mezitím řidič telefonicky oznámil, že na něj dívka vytáhla nůž. Po příjezdu na místo hlídka zjistila, že řidič společně s kolegou již dívku odzbrojili. Na chodníku našli pohozený malý kuchyňský nůž a dívka stála opodál, ale snažila se odejít.

Tak nevím, stála opodál nebo odcházela? Důvod napadení je jasný: venku byla zima a dívce se nechtělo čekat na stanici, až se tramvaj otočí a pojede zpět. Kdyby se nad ní řidič slitoval, nemusela se policie plašit. Dívka musela být buď opilá nebo zfetovaná a nebo jen nešťastná, všemi opuštěná, nenávidějící celý svět. Případně se zbláznila. Nedivím se jí.

Kuriózní krádež kliky ze vstupních dveří radnice v Tanvaldu vyšetřovali v minulém týdnu policisté. Jejich mluvčí Ludmila Knopová agentuře Mediafax v úterý sdělila, že kliku ukradla žena (31), která byla na radnici úředně, pravděpodobně pro sociální podporu. "Odcházela ne zrovna spokojena, ale u vstupních dveří se zastavila a vzápětí odcizila nejenom kliku, ale i kování. Za pár korun je prodala do sběru," uvedla policejní mluvčí. Žena byla v posledních třech letech za podobnou krádež již trestána, proto jde nyní ve zkráceném řízení k soudu a za ukradenou kliku jí hrozí až tři roky vězení.

Vidíte, další nešťastná žena zcela bez prostředků se zcela pomátla, pravděpodobně z hladu a opakovaně krade kliky z úřadů. Zajímavé je, že dokázala odcizit nejen tu kliku, ale i kování. Pravděpodobně nosí v kapse originální švýcarský nůž (das Schweizerischen­eidgenossen­schafts­lische­schweizerische­armee­schneid­werkzeug), který může být v nastávajím šíleném čase výborným dárkem pro vaše blízké. V každém případě je trest až tři roky za krádež kliky natvrdo poněkud přehnaný. I když, možná tohle právě ona nešťastnic chtěla: přichází zima a v ženské věznici je teplo, dobré jídlo a třeba bude i něco pod stromečkem. Ne, tahle žena se nezbláznila, je to vypočítavá potvora. Však má prý přezdívku Šílená sběračka.

Škodu za 300 tisíc korun způsobili v uplynulých dnech zloději, kteří ukradli stavební techniku na staveništi chystané dálnice D3 na Táborsku. Ze střeženého areálu zmizela vibrační deska o hmotnosti 500 kilogramů a svahová lžíce vážící 700 kilogramů. Případ vyšetřují policisté, kteří pátrají po pachatelích a zároveň po případných svědcích.

To je podobný případ, určitě by měli hledat v nejbližší sběrně surovin. Za 1200 kg železa dostali pachatelé 6000,-Kč. Pro vaši informaci: starý těžký odpad neupravený kusy do 5500x800x500mm, hmotnost do 3000kg, tl. min 6mm velkokusý (části strojů a zařízení) se vykupuje za 5 Kč/kg. Více se dá trhnout na kolejnicích dlouhých max.1,5m, kilo za skvělých 6 korun.

K orálnímu sexu donutil v úterý odpoledne zatím neznámý pachatel v Praze 9 osmnáctiletou dívku. Odvlekl ji z dohledu veřejnosti, a když poté začala křičet, udeřil ji do obličeje a odcizil mobilní telefon. Stalo se o půl třetí odpoledne na břehu potoka Rokytka. Násilník byl vyrušen právě přicházejícím přítelem napadené a uprchl z místa činu v zelené kombinéze s rozepínáním na zip.

Tak tenhle úchyl je nebezpečný a snad jej dopadnou. Pokud ano, půjde sedět až na deset let. Rada pro přepadené ženy i dívky: protože mají muži poklopec na zip, použijte jej při nuceném orálním uspokojování. Ten čudlík najdete dole pod penisem. Když jej prudce zatáhnete směrem nahoru, určitě budete mít šanci uprchnout z místa činu. A pachatel bude navíc identifikovatelný podle charakteristického zranění na penisu, jehož povahu si na vlastním těle nedávno ověřoval jeden zvídavý a statečný policista.

Na závěr něco trochu veselejšího: Maskovaný lupič přepadl s nožem v ruce v jednom z pražských parků 74letou ženu a chtěl po ní peníze, seniorka jej uplatila deseti rohlíky. Pachatel poté se ženou ještě přátelsky pohovořil a v dobrém se rozešli. Nyní po něm ovšem pátrá policie, jak sdělila ve středu Mediafaxu pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová. Muž na sebe v přátelském rozhovoru také prozradil, že je živnostník, který nedostal zaplaceno za odvedenou práci a doma má malé dítě.

Doufám, že si to mluvčí Jana Rösslerová nevymyslela, jen aby měli takoví škrabalové jako já o čem psát. Pokud je to pravdivý příběh, pak by toho nešťastného chudého živnostníka neměli hledat, protože kdo se pak postará o jeho dítě? Muselo by strávit Vánoce v dětském domově bez otce. O matce tohoto nešťastného dítěte nejsou žádné zprávy. Oněch deset rohlíků jsem osobně ochoten důchodkyni uhradit.

Tolik zprávy z kriminálního dění na území naší republiky i ze zahraničí. Zdá se vám také, že je tento svět čím dál tím více šílený? Inu co, hlavně nepropadat panice, to je heslo dneška. Konec světa bude ostatně až za rok. A dnes si dávajte pozor, klouže to, málem jsem si natloukl, když jsem uklouznul na dřevěné rohožce.
24.11.2011 10:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.