Pamětník
počátků dějin
počítačů
komentuje
Ahaswebovy noviny
redaktor a vydavatel Jan Bílek/AHASWEB První
alespoň
jednou týdně
události
kolem sebe   
  HOME   POČÍTAČE HISTORKY  RADY  VYKOPÁVKY ZAHRADA OBLÍBENÉ   ARCHIV  
Ahasweb hovoří dvoustý dvacátý osmý den - 14. ledna 2000, pátek
   Zajistěte si zasílání e-mailu vždy, kdy dojde k aktualizaci Ahasweba :
Aktuality najdete na Press.cz

Vězeňské vzpoury. Za opakované ozbrojené přepady na dálnicích byli nedávno odsouzeni dva občané Saúdské Arábie k useknutí ruky a nohy. Trest byl vynesen v souladu s islámským právem a vykonán byl v Tabúku na severu země.

Saúdská tisková agentura SPA s odvoláním na ministerstvo vnitra napsala, že oběma mužům byly useknuty levá ruka a pravá noha. Islámský zákon šaría trestá zloděje nejdřív useknutím ruky a po opakování činu i nohy. Vrah je odsouzen k smrti a nevěrní k ukamenování. Smrt je oprávněný trest za odpadlictví od islámu a bičování za požití alkoholu, ale i za pomluvu.

Tolik nedávná zpráva. A naši potrestaní neboli vězňové se bouří, protože musí ve věznicích pracovat, nemohou si volně nakupovat drogy nebo objednat prostitutku. Také si stěžují na špinavé oblečení, málo záchodů. Asi proto v rámci protestů či spíše vzpoury ničili zařízení, rozbíjeli záchody a zapalovali to špinavé oblečení. Naše sdělovací prostředky se nepochybně negativně podepsaly na tom, že se jedna vzpoura rozšířila nejméně na polovinu všech věznic.

Některé fotografie a televizní záběry jasně napovídají, že se fotografovaná událost odehrála na objednávku fotografa či kameramana. Stačilo se postavit, vytáhnout techniku a počkat, až si vězňové nachystají propriety.

Vězňové prý mají demokratické právo si určit, jak by měl výkon trestu vypadat: nóbl pokoje s barevnou kabelovou televizí, donáška jídla z blízké restaurace, zdravotní matrace, mobilní telefony zapůjčené zdarma správou věznice. Asi by chtěli i volit ředitele věznice ze svých řad.

Nejvíce je ale rozzuřil fakt, že si musí náklady spojené s jejich pobytem ve vězení uhradit. Po sametových reformách nepochybně iniciovaných bývalým vězněm Havlem si na tento fakt všude ve světě aplikovaný velmi rychle odvykli. Dokonce se to považovalo za výmysl těch zatracených komunistů. Byl to ovšem právě jeden z důvodů, proč se před revolucí obávali grázlové vězení mnohem více, než dnes. Také se jim nelíbí, že budou ti, kteří jsou v base poprvé odděleni od recidivistů. Nemohou je tak používat jako sluhy a děvky.

Soudy nám vyrábějí spoustu zbytečných vězňů tím, že neukládají alternativní tresty (peněžní, veřejné práce). Je ale nedostatek kurátorů, kteří by měli nad výkonem alternativních trestů vykonávat dohled. O propuštěné vězně se nikdo nestará, takže v krátkosti končí opět tam, odkud před nedávnem vypadli.

Vůdcům nepokojů a jejich "advokátům" bych doporučil roční "stáži" v některé z drsnějších amerických věznic, nejlépe někde na jihu Spojených států. Tam by je zamkli ráno do řetězů a vyhnali spravovat silnice nebo by je pronajali místnímu farmáři pro práci na poli. Možná by jim dali napít vody a večer nějaké to jídlo. Pak by si libovali v našich fešáckých kriminálech.

V anketě, která proběhla na Českých novinách na otázku "Zaslouží si vězni lepší podmínky?" odpovědělo 21% ANO, 75% NE a 3 % nevím.


Klaus prezidentem? Prezidentské volby v ČR jsou sice téměř v nedohlednu a už se objevily první spekulace, kdo po skončení funkčního období vystřídá v křesle Václava Havla, píše ve svém dnešním vydání nejčtenější slovenský deník Nový čas. Ústava totiž umožňuje zastávat post hlavy státu jen dvě funkční období za sebou. Prostě i kdyby měl při následujících prezidentských volbách Havel dostatečnou podporu poslanecké sněmovny, není možné, aby byl opětovně zvolen. Samozřejmě, jak se budou blížit prezidentské volby, v médiích se budou objevovat stále častěji úvahy, kdo by mohl zastávat v budoucnosti nejvyšší funkci v zemi. Bude to docela milý prezidentský pár...

V tomto směru je možné považovat za jakýsi náznak vyjádření místopředsedy ODS Ivana Langera, který se nechal slyšet, že za nejvhodnějšího Havlova nástupce považuje současného předsedu parlamentu a ODS Václava Klause. Langer svůj postoj zdůvodnil tím, že v ČR nezná osobnost, která by byla takovou autoritou doma i v zahraničí a navíc měla bohaté státnické zkušenosti jako Klaus.

Tohle není žádný nový nápad, jako spekulaci jsem to uvedl již dost dávno.Klaus si s ekonomikou a vedením politické strany už dost popálil ruce, takže funkce prezidenta by se mu jistě zamlouvala mnohem víc. Rád vystupuje na mezinárodních setkáních ekonomických a tak by povýšil na setkání té nejvyšší úrovně.A má i smysl pro humor! Zdraví na to má docela obstojné, snad jenom by měl už konečně nechat toho tenisu a věnovat se pouze turistice. Prezident kulhající o holi nebo dokonce o berlích není to pravé. Manželka je také v pořádku, inteligentní milá dáma, která nebude nikde pískat na prsty, i když se dovede také rozčílit - naposledy po vykradení jejich vily.

Jako předsedu strany ODS by si jistě Klaus dovedl představit právě Ivana Langera, který se dovede hezky usmívat, je spíše nekonfliktní sportovní typ s racionálním myšlením. Jen ty jeho stránky jsou až moc přemodřené...


Hrajte a vyhrajete! Inter Active Media Inc. Global PlayerFirma Inter Active Media Inc. dala do provozu webovou stránku, na níž nabízí internetovým hazardním hráčům skutečně uměleckou technologii. Mnoho jiných stránek nabízí hráčské programy vlastní výroby. Inter Active Media ale vložila značené investice do tříleté práce, z níž vzešel jedinečný specializovaný software. "Kdybych byl majitel kasina, po zhlédnutí této webové stránky bych dostal pořádný strach," komentovala nový produkt GameMaster Online. "Naším cílem bylo vytvořit pro hráče z celého světa jedinečnou atmosféru evropských kasin. Není pochyb, že se nám to podařilo. Dokázat, že se puding povedl, ale můžete pouze tak, že ho ochutnáte. Každý si nás proto může vyzkoušet a využít náš zaváděcí program v hodnotě 100.000 dolarů, v němž platíme 30 dolarů za každého z 3333 prvních hráčů," sdělil Giancarlo Bettini v internetovém časopise Central Europe Online.

Webová stránka přihlášená v Antigue a Barbudě dovedla k dokonalosti kasinový hazard. Hráči mohou na stránce společně rozmlouvat nad hrou 21 či nad stolem s ruletou. K dispozici jsou také "hostující" hry stejně jako návštěvy "živých" ruletových stolů.

Jeden z těch, kdo zhlédli francouzskou ruletu firmy Inter Active Media řekl, že je to "vůbec nejlepší ruletová hra dostupná ať už na Internetu nebo jinde". Možné jsou jedny z nejnižších sázek, ale zároveň jsou přijímány i mnohem vyšší sázky než je v online kasinech zvykem. Právě ruleta dává stránce evropský charakter. Hra 21 je zase zajímavá tím, že nabízí řadu variací: Vegas Strip, Downtown Vegas, Reno, Atlantic City a Baden-Baden i španělskou verzi 21. Pro hráče automatů jsou atraktivní vysoké možnosti výhry. Vypláceno je 92 až 99 procent jackpotů.

Je do toho zapojený pravděpodobně i náš předseda parlamentu, protože na jedné ze stránek se dovídáme, že:

We have now corrected the problem and our visitor, nickname "klaus" has been awarded a bonus of $50 as a reward. Nebo je to jen čirá náhoda?


Home
Home
../index.html



Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.