Pamětník
počátků dějin
počítačů
komentuje
Ahaswebovy noviny
redaktor a vydavatel Jan Bílek/AHASWEB První
alespoň
jednou týdně
události
kolem sebe   
  HOME   POČÍTAČE HISTORKY  RADY  VYKOPÁVKY ZAHRADA OBLÍBENÉ   ARCHIV  
Ahasweb hovoří dvoustý třicátý druhý den - 22. února 2000, úterý
   Zajistěte si zasílání e-mailu vždy, kdy dojde k aktualizaci Ahasweba :
Aktuality najdete na Press.cz

Pojďme vymřít! Nelekejte se, nemyslím abychom jako národ vymřeli docela po meči i po přeslici, jen částečně. Ale pokud bychom chtěli opravdu něco udělat pro přírodu v české kotlině, bylo by nejlepší snížit postupně a nenápadně počet obyvatelstva řekněme tak na polovinu. S ohledem na důchodce a ostatní sociální dávky by to musel být program řekněme tak na 50 let, jinak by taková akce vyvolala, jak říkají politici, sociální otřes.

Představte si, že by v cílovém okamžiku byla jen polovina automobilů osobních i nákladních, místo nejméně poloviny polí bychom vysadili postupně lesy. Nemalá část obyvatelstva by se tak mohla vrátit k původnímu způsobu obživy, tedy k lovu zvěře. Ochránce zvířat bychom do toho zatáhli do slova a do písmene. Aby neměli námitek, tak by byli jmenováni hlavními oblastními lovčími a dbali by na to, aby se lovilo tradičními ekologickými metodami pomocí oštěpů a luků. Naši milí Romové by se mohli vrátit k jejich oblíbenému kočovnému způsobu života. Řekněme ti, kteří by se do té doby neasimilovali či neintegrovali, či jak se tomu říká.

Ten můj nápad vypadá na první pohled dost šíleně, ale uvědomte si, že se do 50 let očekává drastický pokles těžby ropy a zdá se, že naši milí vědátoři pro nedostatek geniálních nápadů nedokáží vymyslet žádnou náhradní energii. Část měst bychom postupně zbourali či nechali přírodní erozi. Konec konců, romantické zříceniny paneláků, televizních věží a trávou zarostlých dálnic - to všechno může vypadat docela zajímavě. V řadě současných scifi se takový obraz světa objevuje poměrně často, ba zdá se, že si scénáristé ani budoucnost jinak představit nedovedou.Království české kdysi - a nyní?

Jen jedna věc mě na tom nápadu trochu trápí: nedovedu si představit, že by poněkud méně vyvinuté národy pochopili naši snahu a zůstali tam, kde jsou. Jakmile by zjistili, že to hodláme v podstatě vzdát, zahájili by zpočátků nenápadný, později až kvapný přesun do naší milé vlasti a tak by se celý plán zcela zhatil. Dalším problémem je náš pochod do EU. Pánům v Bruselu by se náš sice dobře míněný, ale pro ně nepřijatelný izolacionizmus nejspíš hrubě nelíbil. Vždyť o něco podobného se za mnohem příznivějších podmínek marně pokoušejí Britové. Snad by pomohlo vyhlásit celou českou kotlinu za největší a nejkrásnější evropskou rezervaci jako památku na dopad té komety, která jí kdysi dávno vytvořila a tak krásně nám zformovala Barrandovskou skálu na Vltavou a vysušila prahorní moře s trilobity. Sice se názory na tuto teorii poněkud liší, ale všimněte si, že Praha roku 2000 je podle nezávislých reklamních médií především magická... S tím souhlasí skoro všichni, i filmaři z eLEy.

Vidím mnou nahozenou myšlenku jako velice nosnou především pro řadu ekologických spolků, nadací i dací. Proti budou asi čeští porodníci a lékaři vůbec, protože čím méně Čechů a Češek, tím méně lékařů a ordinací. I zdravější život uprostřed nových lesů a rybníků by si vyžádal jejich redukci. Mohli by ale přejít mezi přírodní léčitele, baby kořenářky a bylinkáře. A tak by se celý český národ pomalu ale jistě navracel k přírodě a mohl by se tak opět stát předvojem a příkladem pro celé lidstvo. Ahaswebův vizionářský pohled na zalesněnou Českou republiku-ta zelená se mě moc nepovedla...Žádná civilizace, žádná vyspělá technika: mrkev na zahradě, brambory u lesa a zajíc či divočák k tomu. K čemu posilovny, když postačí obyčejná kosa a hrábě či sekyra a pila. Protože topit dřívím je naprosto ekologické, to už věděli pralidi a nemuseli na to študovat. Ovšem bez internetu si ten svět nedovedu představit, tak snad by mohl už být opravdu bezdrátový.

Neoznačujte moji myšlenku hned zkraje za šílenou, alébrž se zkuste nad ní opravdu vážně zamyslet. Někteří ojedinělí průkopníci už návrat k přírodě zahájili, leč se jim nedaří, protože je okolní lid má za blázny a snílky. A nedaří se jim také proto, že je tu čím dál méně místa: všude samé dálnice, železniční koridory, místo relativně úsporných sídlišť kolonky domků, vil a supervil, benzinových stanic (těch se u nás postavilo poněkud více, než je potřeba a tak budou krachovat už nyní). Protože se valem blíží jaro, meze budou osychat a lákat k milostným hrátkám, zamyslete se především vy mladší, jak moc se potřebujeme rozmnožovat. Jak říkám: do takových padesáti let by nás mohlo stačit něco kolem pěti, šesti milionů.


Superrychlý prohledávač se objevil jako www.alltheweb.com. Bude to velký konkurent Altavisty a ostatních oblíbených čmuchadel. Jednak neskutečně rychle nabíhá a disponuje velice rozsáhlými databázemi. Můžete si ho právě tady ochutnat třeba na heslu ahasweb...

FAST Web Search Web Search
Nebo chcete hledat soubory MP3 ? Prosím, zkuste třeba armstrong
FAST MP3 Search MP3 Search
Je to opravdu paráda a mohu jen doporučit.

Nu vot, kak paživáetě v Práge?

Što nužno dělať, štoby nepapasť v češskuju tjurmu.. Što nužno dělať, štoby nepapasť v češskuju tjurmu...(Co je třeba dělat, abyste neskončili v českém vězení.) A jiné podobné rady se mohou naši ruští spoluobčané nebo ti, kteří se k nám teprve chystají dozvědět v gazetě Čechia sivodňja, ekonomika i biznis.

V ruštině je možné na adrese redakce objednat následující knihy:

  • Česko jako místo pro váš život - 300 Kč
  • Zákony České republiky - 350 Kč
  • Zákon o cizincích - 250 Kč
  • Obchodní zákoník - 660 Kč
  • Tři kity českého práva - 350 Kč (nepodařilo se mě přeložit slovo kit v tomto kontextu, neboť to v ruštině znamená velrybu, leda že by to bylo něco jako tři bichle...)
  • Tajnosti českého jazyka - 100 Kč
  • Katalog "Čtvrti Prahy" - 460 Kč

Naleznete zde i řadu zajímavých odkazů na firmy, které pomáhají našim budoucím spoluobčanům v získání povolení k čemukoliv:

www.pikalex.cz/ Ekonomické organizační poradenství UL. OPLETALOVA 4, K. 314

www.czech.dux.ru/prestige/ Prestige PS-2000 GmbH s.r.o V Prazske brane 74, 266 01 Beroun 1, Czech Republic

www.observer.cz/ Ruský průvodce Prahou

Jistě neodoláte skvělé nabídce na www.czech.dux.ru/business/rest.htm, kde se dočtete:

"kupte si restauraci na Královských Vinohradech za pouhých 155 000 dolarů. Čistý měsíční zisk je 18 tisíc dolarů. Na zásobách je zboží za 9 - 12 000 dolarů." No nekupte to!

Je vidět, že peníze se válejí všude po zemi, jen si umět poradit a hlavně poradit všem těm, kterým se v tom zatraceném Rusku ovládaném státní i nestátní mafií nelíbí a rádi by se nastěhovali nebo alespoň ulili svoje peníze do milého a líbezného Česka, kde se spousta z nich tak dobře vyzná, protože tu 21 let leželi táborem se sovětskou armádou. Mají tady jistě spoustu přátel mezi bývalými i současným tajemníky KSČ, mezi příslušníky policie i milicí. Vytáhnout hlavu z ruské oprátky se nám jen tak nepodaří. A ty víza přicházejí pozdě a stejně ty pravé nezasáhnou. Nu vot, zdrávstvujtě, tovarišči v Čechii!

Home
Home
../index.html



Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.