Pamětník
počátků dějin
počítačů
komentuje
Ahaswebovy noviny
redaktor a vydavatel Jan Bílek/AHASWEB První
alespoň
jednou týdně
události
kolem sebe   
  HOME   POČÍTAČE  GALERIE   RADY  VYKOPÁVKY ZAHRADA OBLÍBENÉ   ARCHIV  
Ahasweb hovoří dvoustý třicátý pátý den - 24. března 2000, pátek
   Zajistěte si zasílání e-mailu vždy, kdy dojde k aktualizaci Ahasweba :
iDNES - aktuální zpravodajství iDNES - sportovní zpravodajství Aktuality najdete na Press.cz Klikněte pro více informací

Ilustrační foto z jiného konce světa...

Bílá mafie řádí. Nemocnice v Rumburku způsobila ochrnutí nejméně pěti pacientkám, další se budou nepochybně hlásit poté co zjistily, že ztráta jejich pohyblivosti dolních končetin může pocházet od vadného přístroje Chiratom 400 na zastavení krvácení, který naprosto neodpovědně používali lékaři při gynekologických operacích. Děsivé na tom je to, že přístroj koupila nemocnice z druhé ruky a že nebyl používán nejméně 11 let!!! Páni doktoři, techničtí ignoranti byli spokojeni, protože k přístroji koupeném na inzerát dostali jakési osvědčení o jakosti staré těch 11 let. "Žádné další přezkoušení nebylo nutné", prohlásil ředitel nemocnice Ota Krejčí. Pan ředitel je nepochybně špičkový odborník na elektronické přístroje soudě podle jeho suverenního postoje, ale spíše je to ignorantský ouředník, který místo zdravého rozumu používá úřední tiskopisy.

Tento drastický případ, kdy lékaři poškodili zdraví svých pacientů, dokazuje jednu skutečnost, které si jistě každý z nás již povšiml: páni doktoři a doktorky zoufale tápou při používání i těch nejprimitivnějších přístrojů, uvádějí je do provozu při technických problémech ranou pěstí nebo kopnutím z boku (u větších exemplářů). Jsou naprosto nedostatečně vzděláváni při nasazování jakékoliv techniky a trpí jakýmsi vnitřním odporem často hraničícím se zoufalstvím, který pramení právě z nedostatečného zvládnutí technických zařízení. Sám jsem byl svědkem, jak pracovnice u rentgenu do něj bušila ve snaze jej přimět k činnosti a opakovala snímek několikrát, než získala v této bitvě s technikou alespoň jednu trofej.

Pan předseda představenstva rumburské nemocnice připustil, že některé přístroje, které nemocnice nakoupila, mohou pocházet i z vyřazených zásob Civilní ochrany. Pánbůh ochraňuj pacienty !!! Dále uvedl, že jej kontaktovali další dva kolegové, kteří se se stejným problémem také setkali. Žádali jej však, aby zachoval jejich anonymitu!! To už je naprostý děs a kriminální zločin bílých plášťů, kteří se domnívají, že mají právo zacházet s pacienty jako s nesvéprávným dobytkem. Odmítají nést jakoukoliv odpovědnost a chtějí se soudit s dodavatelem přístroje. Soudit se mohou, ale nikdo je nemůže zbavit jejich plné odpovědnosti za stav přístroje použitého při operaci.

Zkuste si s představou, že za stav všech přístrojů, na kterých bude při operaci závislý váš život, odpovídají jejich výrobci a dodavatelé a páni doktoři že za nic neručí, zkuste si s touto představou lehnout pokojně na operační stůl a nechat si dát narkózu.

Nemocnici v Rumburku a její doktory, pana ředitele a předsedu správní rady této povedené akciové společnosti je třeba hnát svinským krokem před soud a odsoudit je bleskově k tak vysokým pokutám, aby okamžitě vypadli z této nemocnice po jejím krachu.Bílá mafie kdekoliv...

Jiný případ jen dokresluje etickou úroveň doktorské sebranky v jihlavské nemocnici: aby ušetřili za převoz do krematoria, zašili do jiné mrtvoly dvě rovněž mrtvá dvojčata. Když se o případ začala zajímat policie, jihlavské hyeny poslali do krematoria dvě schránky, ve kterých byly jen části jiných těl. Pan ředitel nemocnice Dušan Hubač prohlásil, že "policie nepovažuje případ za trestný čin". Nejspíše to bude považováno za nepatrný podvod či trapný omyl, protože splést si nějakou tu ruku či nohu s mrtvým dítětem je přece tak snadné. Dá se to přece přirovnat k tomu, když vám v autoservisu omylem vrátí místo vašich starých dílů nějaké docela jiné z auta docela jiné značky.

Oni páni doktoři s vámi totiž jednají úplně stejně, jako ti opraváři v servisu. Mají vás za blba, který ničemu nerozumí a tak si s vámi mohou dělat, co je napadne. Naúčtují vám opravu či výměnu dílu, který vám nevymění, omylem vám budou operovat levou nohu místo pravé, přépadně vám ji amputují. Při prohlídce vašich střev vás lékař zácvikář tak nafoukne, až prasknete, při prohlídce ucha vám popleta lékař protrhne bubínek či vám naordinuje prášky, kterými si zničíte útroby a to bez ohledu na to, že máte v papírech jasně napsáno, že právě takové prášky nesmíte užívat.

Vaše auto třeba po reklamaci znovu uvedou do dobrého stavu. Vězte ale, že pokud vám doktoři poškodí zdraví, už nikdy vám jej zpátky nevrátí. Co s tím? Nejlepší by bylo, aby byl každý lékař povinen zveřejnit statistiku o úspěšnosti ale i neúspěšnosti svých zásahů, o nemocnosti svých stálých pacientů. Protože jak jinak si chcete vybrat svého lékaře, svou nemocnici?


Hitler a jeho milující národ...

Hitler a jeho dílo. Oblíbenou současnou zábavou pánů redaktorů, politiků a právníků je spor o tom, zda se u nás může vydávat Hitlerův "Mein Kampf". Bavorská vláda žádá, aby se náklad vydaný vydavatelstvím Otakar II. okamžitě zabavil, berlínské ministerstvo zahraničí již nakladatele kontaktovalo, avšak bez úspěchu. Přemysl Svora je pro vydání, pan Václav Bělohradský není proti, jiní bouří a bubnují pro zákaz. Faktem ale je, že kniha je volně na internetu, i když ne v českém jazyce.

Nikdo si ale nepovšiml, že nakladatelství Aurora vydalo "Monology ve Vůdcově hlavním stanu 1941-1944" Hitler Adolf, možno zakoupit například u Kosmase : Doporučená cena: 193,- Kosmasova cena: 154 ,- (ušetříte 20 % ). Je to kniha monologů Adolfa Hitlera, které pronášel během pracovních přestávek v hlavním stanu během druhé světové války.
Vydavatel: IČO: 49634585, obchodní jméno: Eva MICHÁLKOVÁ - AURORA právní forma: 101 - Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona, Nakladatelská činnost, tedy ani náhodou žádné nakladatelství.

Nakladatelství Aurora založila jeho majitelka Eva Michálková koncem roku 1993. Ročně vydává cca 20 titulů, a to především z oblasti světové beletrie, humoristickou literaturu, literaturu faktu, v menší míře filozofii, poezii a literaturu pro děti. Těžištěm ediční činnosti je překladová literatura, jen výjimečně vydává původní české autory. V oblasti překladů spolupracuje nakladatelství od počátku s renomovanými překladateli a rovněž grafické stránce vydávaných knih věnuje velkou péči.

V seznamu vydaných knih najdeme vesměs velká jména světové beletrie: Johann Wolfgang Goethe, Stefan Zweig, Erasmus Rotterdamský, Mircea Eliade, Gérard de Nerval a další. Zastoupeni jsou však i význační současní autoři: např. Arnon Grunberg, Helen Fieldingová, atd. Podrobněji viz www.aurora-books.cz/aurora.htm

Hitler a opět jeho milující německý národ, tentokrát asi úplně celý... Řadě odpůrců vydání Hitlerova veledíla nacistické ideologie vadí, že vyšla bez jakéhokoliv komentáře. Inu, mají právě teď možnost tyto komentáře napsat a zveřejnit, aby se ti, kteří knihu nepochopí jen z holého textu, mohli poučit. Já se jí pokusím získat, abych se konečně dozvěděl, jak mohl takový šílenec, jakým Hitler nepochybně byl, dokonale zfanatizovat tak vzdělaný a kulturní národ, jakým jistě Němci mezi dvěma válkami byli. Přiznám se, že mě to dodnes není jasné a když se dívám někdy na ty zejména noční pochody Němců s pochodněmi, na to jásání německých žen a matek a pochodující veselé německé vojáky, připadám si jako ve zlém snu.

Možná, že za pár desítek let to budou naši potomci považovat za podvod, za fikci, za uměle vytvořené dokumenty hanobící německou rasu. Vždyť už dnes se najdou tací, kteří tvrdí, že žádné koncentráky nebyly, že Německo se musela bránit a že nejlepší obrana je přece útok. Že Hitler byl bojovník proti komunizmu a jaký to byl pašák, když si vymyslel Wolkswagen. Začínám si myslet, že ta cedulka na ladicím knoflíku rádia sdělující, že za poslouchání cizího rozhlasu je trest smrti, je jen mojí dětskou fikcí. A přece si jí pamatuju přesně, jak byla s německou akurátností vyražena tak, aby se dala pěkně na knoflík rádia navléknout. Někdo si s tím dal sakra dobrou práci. Ne, nebyla to fikce, i když mě byly teprve čtyři roky. Moc si z těch let 1944 - 45 nepamatuji, ještě tak, jak jsem stál na Vinohradské ulici a kolem padaly bomby. Pravda, nebyly to bomby německé, ale nebýt Hitlera, Američany by taková blbost jistě nenapadla.

Nepovažuji přesto náklad 10 000 kusů knihy Mein Kampf za nic, co by mohlo vzedmout vlnu nacismu u nás. Protože kdo má nacistické sklony, tak už tím českým náckem dávno je a vůbec k tomu nepotřebuje číst nějakou pro jeho prázdnou hlavu únavnou knihu.

A ještě jeden důvod mám k tomu, abych si Mein Kampf přečetl: Hitler totiž vydání této svojí knihy i dalších v českém jazyce zakázal. Vrtá mě hlavou, proč to asi udělal? Nepovažoval ty české psy, jak nám s oblibou nadával, za chytřejší a vzdělanější, než svoje soukmenovce? Neobával se, že bychom jeho myšlenky obrátili proti němu, proti Němcům ?


Home
Home
../index.html



Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.