Pamětník
počátků dějin
počítačů
komentuje
Ahaswebovy noviny
redaktor a vydavatel Jan Bílek/AHASWEB První
alespoň
jednou týdně
události
kolem sebe   
  HOME   POČÍTAČE  GALERIE   RADY  VYKOPÁVKY ZAHRADA OBLÍBENÉ   ARCHIV  
Ahasweb hovoří dvoustý třicátý devátý den - 25. dubna 2000, úterý
Zajistěte si zasílání e-mailu vždy, kdy dojde k aktualizaci Ahaswebových hovorů:

Milionář hledá ženu. Inzeráty jsem naposledy četl před dvěma roky, když jsem nad nimi meditoval, zda koupit auto nové či ojeté. Když tu moje oko padlo v rámci jarní atmosféry na rubriku On hledá ji:

 Milonář, SŠ 170, skoro padesátiletý, nekuřák, rozv. sport. založený, s vl.domem, hledá jemnou a pohlednou ženu do 40 let k založení rodiny, jen vážné nabídky, prosím o foto a tel.

Je vidět, že časy se mění. Máme tu na trhu manželů už i milionáře, kteří se nestydí se k tomu milionu přiznat. Má i dům, který ovšem opustila jeho dřívější (nevíme kolikátá) žena, asi i s dítětem či dětmi. Pravděpodobně bude tento dům stát na pustém okraji města, dům plný nudy a samoty pro ženu v domácnosti. Dnes totiž není milion žádný peníz, uložený v bance na čtyři ubohá procenta "vynáší" ročně jen 40 000,-Kč. Případná zájemkyně o manželský svazek musí doufat, že milionář je ve skutečnosti multimilionář a že má měsíční příjem alespoň 60 000,-. V manželské smlouvě by si měla vymínit rozdělení majetku, založení vlastního konta s několika mnoha miliony pro začátek. Pokud se jí podaří ve věku do 40 let přivést na svět alespoň jednoho potomka (záleží také na rychlosti páně manželových spermií), musí mít ke stáru na kontě pořádně dlouhé peníze, aby měla z čeho dítě či děti vychovat až do věku, kdy se budou schopny samy uživit. Panu manželovi-milionáři bude totiž nejméně 74 let, když se ovšem vůbec tak požehnaného věku dožije.

Ve stejných novinách hned vedle se nabízela nevěsta:

 Pohledná VŠ 38/170/60, rozv. bez záv., všestranných zájmů, z Prahy hl. skvělého muže.

Snad se ti dva najdou a ačkoliv oba rozvedení, naleznou konečně toho pravého a tu pravou. Z ní se stane paní milionářová či továrníková, z něj snad konečně šťastný otec. Musí se to oba teprve učit, tradice milionářských rodin byla v našem státě nelítostně přetržena 40 lety nesvobody. Snad by se mohli také inspirovat v těch krásných retro filmech, které nám s nebývalou ochotou ČT1 i Prima předkládají. Kdybych si ale měl vybírat já, nemilionář, bral bych spíše tu paní z inzerátu

 SŠ 43/158/58 hledá úplně obyčejného přítele. kterému chybí pomoc na zahradě. Zn.: Běžky a kolo mám.


Rozdělit Microsoft! Americké ministerstvo spravedlnosti a devatenáct amerických států se opět kloní k rozdělení softwarového gigantu Microsoft na dvě až tři nezávislé společnosti jako trest za monopolní praktiky, z nichž ho usvědčil počátkem dubna soud. V případě rozdělení do dvou společností by jedna produkovala operační systém Windows se zachováním možnosti vyhledávání na Internetu a druhá by spravovala textové editory v balíku Microsoft Office, tedy Word, Access a Excel a byla by také oprávněna k prodeji programů umožňujících přístup na Internet. V případě trojitého rozdělení by se třetí společnost věnovala Internetu a zahrnovala by poskytovatele přístupu na světovou síť Microsoft Network a portálovou službu podobnou, jakou je například konkurenční America On Line, napsal deník The Washington Post.

Větší hovadina už nemůže ty antimonopolistické fanatiky napadnout. Nejsem žádným přítelem ani obdivovatelem Microsoftu, proklínám je často a důkladně. Musím ale uznat, že se MS nestal monopolem vlastní vinou, alébrž naprostou neschopností ostatních firem, které měly na trhu SW mnohem větší náskok. Na prvním místě je možné jmenovat Velkou Modrou IBM, na ty ostatní si už ani nevzpomínám. Ani Apple se ve světovém měřítku neprosadil a dnes se bude držet nahoře jen díky kapitálovému propojeni s MS a díky Office, který je pro uživatele Maců k dispozici z dílny MS.

Podívejte se dobře na obrázek u titulku, který dokumentuje, kolika firmám včetně českých dal MS vydělat tím, že použil jejich algoritmy, postupy, části programového kódu pro vytvoření proklínaného monopolního Wordu 2000. Stejný obrázek se vám nabídne i v ostatních produktech včetně prohlížeče, kterým se nejspíš na tyto moje stránky právě díváte. Je vás totiž celých 85 %.

Pokud nejste absolutním samotářem kutilem, musíte mít všechny produkty MS ve svém počítači ať už chcete či nikoliv. Těžko byste se totiž dorozumívali se svými obchodními partnery. Vždyť to někdy jde těžko i v rámci produktů MS (Office 95 - 97 - 2000 a "drobné" nekompatibility). Americké ministerstvo spravedlnosti a nejenom americké by se mělo raději zabývat tím, jak je možné, že výrobce SW nenese prakticky žádnou odpovědnost za škody, způsobené špatnou funkcí SW, neexistuje žádná záruční lhůta, kupujete cosi co není vaše a nemůžete to bez autora prodat či pronajmout, ačkoliv u jakéhokoliv dalšího zboží podobné kategorie (knihy, kazety, CD, DVD) je to možné. A to by byl zákonný bič na všechny výrobce SW a nejenom na MS.


Libor Novák

Vidí Bůh, jak Novák a spol. před soudem lžou kvůli černému financování ODS? Nemohl by zařídit, aby byli potrestáni?

(online dotaz z internetu na kardinála Vlka, který odpověděl:)

Bůh je nekonečně trpělivý a dává člověku čas, aby poznal své chyby, polepšil se a změnil. Někdy k vyrovnávání dojde ovšem až na věčnosti.

Ano, to je ten správný postoj. Proč se jenom všichni tak vrhají na ODS ve snaze tu stranu úplně zničit. Vždyť na věčnosti přece dojde k úplnému vyrovnání. Tomu já říkám křesťanský přístup k hříšníkovi. Není nad to mu pohrozit peklem a on se napraví. A když nikoliv, přijde přece do pekla. A tak bychom už měli konečně dát panu Klausovi a ODS pokoj a nechat je v klidu politicky pracovat. Jistě se už napravili a financují svoji stranu mnohem obezřetněji. Doporučil bych ještě jednu nevyzkoušenou metodu a sice objevení pokladu. Donátor by zakoupil několik hodnotných drobných starožitností a šperků, které by pak objevili funkcionáři strany při jarním úklidu třeba na půdě. Nebo ještě lepší je získávání peněz prostřednictvím pseudofalešného hráče karet. Několik multimilionářů by se sešlo s ekonomickým tajemníkem strany u karet a hráli by tak blbě, že by je obral nejen o značnou peněžní hotovost, ale i o movitý i nemovitý majetek, který by byl řádně prodán v dražbě. Stačí se jen trochu zamyslet a napadají mě spousty dalších možností:

  • sázka: předseda strany se vsadí o milion, že potenciální donátor nevyleze na lucernu po vypití flašky rumu. Výhra je jistá a stačí jen zaplatit darovací daň. Nebo nějakou sázkovou, pokud není, tak zákonodárný sbor jí může vtělit do zákona o daních.
  • závody: donátor uspořádá lyžařské závody s prémií za první, druhé a třetí místo. Vyhraje předseda ODS, Macek a Novák. 400 000,- Kč je v pokladně.
  • výtvarná soutěž: majitel firmy vyhlásí anonymní soutěž na nové firemní logo. Šťastnou shodou okolností vyhraje hlavní cenu 500 000,- mediální reprezentant strany a věnuje výhru jako dar straně.
  • televizní soutěž: soutěží se, kdo nejrychleji uhodne, kolik je 22% DPH ze sta. Tlačítko pro přihlášení funguje jen pro předem domluveného výherce, který daruje výhru své straně.

Zapojte svou fantazii a nové neotřelé návrhy zašlete mailem sekretariátu strany, kterou hodláte příště volit. Protože prachy na zbbnutí občanů budou zatraceně potřeba. Tak do práce a žádné ulejvání, hlavní směr jsem už vytyčil!


Nelíbí se vám nové formuláře pro cizince, kteří k nám přijíždějí? Tak si přečtěte článek o buzeraci na kanadských hranicích na www.zvedavec.org a přestanete se rozčilovat.


Podívejte se na zajímavý a rychlý prohlížeč Google search

V Britanii vstupuje v platnost nový azylový systém. To by se podle britského velvyslance v Praze Davida Brouchera mělo odrazit i na snížení počtu žadatelů o azyl z ČR, jejichž žádosti jsou často neopravněné. Namísto peněz v hotovosti budou uchazeči o azyl dostávat od místních úřadů pouze jídlo a ubytování. Žadatelé si již nebudou moci vybrat, kde budou na udělení azylu čekat, místo pobytu jim určí britské úřady. Lidé, kteří klamali, aby získali azyl, mohou být uvězněni až na dva roky. Z ČR zažádalo v roce 1999 v Britanii o azyl 1790 občanů. Kvůli přílivu českých Romů se poslední rok spekuluje o hrozbě zavedení vizové povinnosti pro občany ČR při vstupu do Britanie.

Britové konečně pochopili, že našim milým Romům jde především o sociální dávky, které mohli pobírat i dosti dlouhou dobu od těch hloupých anglánů, dokonce si z nich i ušetřit na velmi pěkné ojeté auto zakoupené po vyhoštění zpět do rodné české země, kde si navíc došli na ouřad i pro sociální dávky. Čistému vše čisté, hr na ně, jak se praví v bibli nebo tam někde, kdo to má pořád hledat na internetu, ty citáty zatracené. A obrázky už dneska taky žádné nebudou.

 


Home
Home
../index.html



Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.