Pamětník
počátků dějin
počítačů
komentuje
Ahaswebovy noviny
redaktor a vydavatel Jan Bílek/AHASWEB První
alespoň
jednou týdně
události
kolem sebe   
  HOME   POČÍTAČE  GALERIE   RADY  VYKOPÁVKY ZAHRADA OBLÍBENÉ   ARCHIV  
Ahasweb hovoří Ahasweb hovoří dvoustý čtyřicátý druhý den - 18. května, čtvrtek
Zajistěte si zasílání e-mailu vždy, kdy dojde k aktualizaci Ahaswebových hovorů:

Prostituce je jistě téma obecně oblíbené jak v tisku nebo v televizi. Instituce zvaná rozkošně Rozkoš bez rizika (dále jen Rozkoš) nemá peníze na svou činnost a tak asi skončí. Pro nezasvěcené: nejedná se o žádný hampejz, jak by se někdo mohl domnívat podle názvu. Je to instituce ve své podstatě velice bohulibá. Stará se zcela bezúplatně o zdraví našich milých kněžek lásky bez rozdílu rasy a národnosti. Stará se pochopitelně pouze o zdraví jejich pohlavních orgánů, v poslední době kontroluje pochopitelně i to, zda nejsou nakaženy virem HIV. S mobilní ordinací dokonce navštěvují mobilní kurvy na E55 i jinde. Trochu zvláštní ale je, že se Rozkoš neobrátí s žádostí o peníze především na pasáky a majitele bordelů. Příjmy samotných děvek pak jistě přesahují několikanásobně platy zaměstnanců Rozkoše (v to doufám...) a tak by pro ně nemělo být finační újmou si lékařskou pomoc zaplatit. Dáte si říct, pane?

Doposud Rozkoš bez rizika dostávala i státní podporu, která se však jaksi zdrcla jen na 100 000 od Ministerstva práce a sociálních věcí. Pražský magistrát nedal ani floka a sponzoři se nijak nehrnou. Kdo by chtěl být spojován s neregistrovanou činností v oblasti erotiky a sexu. Výsledek je jasný: lehké děvy budou bez zdravotní kontroly, ty z východu nebudou mít k dispozici pomoc při shánění povolení k pobytu, neboť i to byla činnost, kterou Rozkoš poskytovala. Majitelé erotických salonů lepší sorty se budou i nadále starat o zdraví svých zaměstnankyň z vlastní iniciativy, jak to činili doposud. Ovšem holky šlapající dle tradice chodník či pankejt nejspíše o vlastní vůli lékaře navštěvovati nebudou a budou šířit pohlavní choroby v ještě větší míře než dosud.

Naši političtí zastupitelé a zákonodárci se již několikrát pokusili problematiku nejstaršího řemesla na světě zarámovat do zákonné normy, leč se jaksi neshodli, zda jde o řemeslo či jen o občanskou výpomoc. Také si zřejmě nevěděli rady s prokazováním kvalifikačních předpokladů a metodikou pro tvorbu cen. Připadalo jim dokonce nemorální vybírat daně z činnosti, ve které je výrobním nástrojem k.... . A tak zatím výsledkem jejich tápání není nic jiného než bordel.


Kožený je zmrazený. Půl miliardy dolarů leží na amerických kontech Viktora Koženého. Od minulého pátku na ně nesmí český obchodník s irským pasem sáhnout. Už jen malá naděje zůstává statisícům Čechů, kteří čekají na výplatu svých podílů z harvardských privatizačních fondů Viktora Koženého. Koženému totiž stále chybí hotovost. Od minulého pátku má navíc soudně zakázáno manipulovat s majetkem, který má uložen ve Spojených státech. Soud v Coloradu tak předběžně vyhověl žalobě velkých amerických investorů, kteří obvinili Koženého z rozsáhlých podvodů. "Pirát z Prahy", jak Koženého přezdívají americká média, vylákal z fondů, pojišťoven a od soukromých osob 450 milionů dolarů. Za to jim slíbil ovládnutí velkých ropných a energetických firem v Ázerbájdžánu, jehož vláda slibovala privatizovat kuponovou metodou. Krach ázerbájdžánské kuponové privatizace v minulém roce ale udělal Koženému čáru přes rozpočet a své sliby nemohl splnit. Američtí investoři navíc tvrdí, že Kožený si za nákup kuponů účtoval přemrštěné marže: nakupoval je za 40 centů a prodával za 25 dolarů, čímž porušoval původní dohody.

Kožený šel ale mnohem dál. Podle amerického deníku Wall Street Journal předložil jeden ze žalobců u soudu výpisy z účtů, které dokazují, že Kožený své partnery bezostyšně okrádal. Milionové zisky z prodeje privatizačních kuponů, které jim měl odevzdat, totiž částečně čerpal k soukromým účelům. Mimo jiné si za ně měl koupit zařízení pro své vily na Bahamách, v USA a Anglii. Obstavení amerického majetku je v případě Koženého již třetí soudní zásah stejného druhu. Stejně dopadl ve dvou daňových rájích - na Bahamách a Panenských ostrovech. "Prohráli jsme bitvu, nikoli však válku," prohlásil Koženého advokát James E. Nesland. Právní zástupce "chvástavého Čecha" (další přezdívka z amerického tisku) také oznámil, že Kožený bude žalovat ázerbájdžánskou vládu za nesplněné privatizační sliby.

Mezi podvedenými je i největší americká pojišťovna American International Group (AIG), jejíž tržní hodnota dnes dosahuje 187 miliard dolarů. AIG dala do obchodů s Koženým kolem sta milionů dolarů. Jako jedna z mála se před případnými ztrátami pojistila důkladnou smlouvou. Ta je také hlavním trumfem v probíhající soudní při.

Jedno je jisté: Česká republika má díky Koženému nejen světové renomé v hokeji, ale i v umění zvaném finanční podvody. O jedné věci ale nelze pochybovat. Američtí investoři si mohou s Koženým jenom podat ruku, protože do jejich současné situace je nedostalo nic jiného, než touha po velkém zisku. Vizi, že vyděláte mávnutím ruky velké peníze odolá málokdo. Je jedno, zda se jedná o českého důchodce toužícího po 25% úroku ze svého nepatrného vkladu nebo o amerického multimilionáře. A když už někdo má velké peníze, chce mít ještě větší. Svým způsobem je tato Koženého "lekce" vlastně pozitivním činem. Je to léčba investorů šokem. Předválečný pokus o prodej Karlštejna byl překonán pokusem o prodej Azerbájdžánu. Co mají tyto dvě kauzy společného? Inu, prachy jsou fuč a prodej se neuskutečnil.


@Zavináč v naší České televizi je pořad pro idioty. Největším debilem tohoto pořadu je pan učitel tělocviku, který zřejmě prošel rekvalifikací na učitele internetu. Je jen těžké pochopit, proč se do tak exaktní záležitosti, jako jsou počítače a internet montují televizní autoři, kteří se v tom vůbec, ale opravdu vůbec neorientují. Možná, že jsem už takový stařec, že nechápu tu potřebu neustálé dynamiky a všude se rozprostírajícího happyzmu. V pořadu uváděná Škola internetu je čistá hrůza, mladý specialista je koktající pomatenec neschopný poskytnout alespoň jednu jedinou radu začínajícím. Podobné rádoby populární pořady internet jen a jen deklasují na jakousi zábavnou hračku pro šílené bývalé tělocvikáře.


Nekupujte BAKE ROLLS ! Ještě dávno před nástupem masivní reklamy na tuto "pochoutku" jsem omylem jeden pytlík tohoto záhadného pečiva zakoupil v domnění, že se jedná o křupavé spíše dietní netučné pečivo. Přátelé, není tomu tak. Je to ohavná stará tvrdá houska opečená v oleji nařezaná na cirkulárce! Nakonec jsme to v rámci šetrnosti použili do polévky. Domnívám se, že se jedná o starý kovbojský recept na těsto opečené na klacku nad ohněm. Jen mě není jasné, kde ti pradávní kovbojové sebrali na prérii cirkulárku...


Změny důležitých telefonních čísel !!!

Jak a kdy se změnila čísla služeb Českého Telecomu ?

Druh službyDnešní čísloNové čísloTermín změny
informace o tuzemských telefon. číslech 120,12111803. 5. 2000
informace o číslech v zahraničí 014911813. 5. 2000
informace o telekom. provozu 128 11503. 5. 2000
informace o mezinárodních službách01391151 3. 5. 2000
ohlašovna poruch122, 129 131291. 6. 2000
buzení telefonem125133000 1. 6. 2000
telef. podávání telegramů 127 133001 1. 6. 2000
ohlašovna meziměstských hovorů 0102133002 3. 5. 2000
ohlašovna mezinárodních hovorů0131133003 3. 5. 2000
ohlašovna mezinárodních hovorů01321330043. 5. 2000
ohlašovna mezinárodních hovorů 0133133005 3. 5. 2000
ohlašovna mezinárodních hovorů 01341330063. 5. 2000
ohlašovna mezinárodních hovorů 0135 133007 3. 5. 2000

 


Home
Home
../index.html



Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.