Pamětník
počátků dějin
počítačů
komentuje
Ahaswebovy noviny
redaktor a vydavatel Jan Bílek/AHASWEB První
alespoň
jednou týdně
události
kolem sebe   
  HOME   POČÍTAČE  GALERIE   RADY  VYKOPÁVKY ZAHRADA OBLÍBENÉ   ARCHIV  
Ahasweb hovoří dvoustý padesátý den - 2. srpna, středa

Úchyl ? Policie, televizní komentátoři, novináři a zejména sexuologové vyvolávají ve veřejnosti dojem, že násilník řádící na pražském Jižním městě je úchylný sexuální deviant. Podivné na celém případu je to, že se zatím nikde neobjevila informace, jakou řečí pachatel hovořil s oběťmi. Poněkud zvláštní je i to, že své oběti nejen znásilňuje, ale také okrádá.

Dovolím si tvrdit, že se o žádného devianta nejedná. Mnohem pravděpodobnější je, že pachatel je ilegální imigrant, nejspíše Ukrajinec, neukojený dlouhým odloučením od své sexuální partnerky. Není postižen žádnou sexuální úchylkou, reaguje jen na svůj přirozený pud. Nedovede navázat v cizím nepřátelském prostředí normální sexuální kontakt nenásilným způsobem. Úroveň jeho intelegence je dosti nízká, pochází z prostředí, kde násilné zmocnění se ženy je považováno spíše za projev náklonosti. Svoje oběti současně i okrádá, má zřejmě nedostatek finančních prostředků na to, aby si zaplatil prostitutku. Peníze raději věnuje na obživu své rodiny, kterou opustil na dobu několika měsíců.

Naši policisté a sexuologové by se měli vážně zabývat tímto rizikovým jevem, který je vyvolán nenormálním způsobem života tvrdě pracujících zahraničních dělníků. Bydlí většinou v úděsných podmínkách, kde nemají možnost si přivést sexuální partnerku, pokud by si jí dokázali získat nenásilným způsobem. Prokáže-li se moje hypotéza jako pravdivá, zařadí se pachatel do mezi násilníky, kteří již v minulosti u nás podobné činy spáchali nepochybně z podobných pohnutek.


Demonstrujte ! A proč ne? Je to kromě trapných voleb vaše jediná šance, jak projevit svoje názory na běh věcí veřejných. Pokud ovšem nějaké názory máte. Když už se rozhodnete, postupujte opravdu důrazně. Slovo demonstrace pochází od latinského demonstro - předváděti, názorně ukázati. Náš poněkud naivní ministr vnitra soudruh Gross se domnívá, že jestliže už má být někde povolená demonstrace za cokoliv, musí se demonstranti chovat jako ovce, pokud možno nehlučet, nerušit, nechodit tam, kam se normálně nesmí, nelézt na budovy, nevyvěšovat žádné transparenty na budovy, nelehat si na silnici, nepřivazovat se klepety k mřížím. Při přesunu pochodovat po chodníku, neomezovat ostatní nedemonstranty, neobtěžovat řádné občany.

Taková demonstrace ovšem přestává být demonstrací. Skutečný demonstrant to ví a tak rád provokuje policisty k neuváženému použití obušku, rád si lehá před policejní automobily a strká se důrazně s policisty se slovy "Co do mě strkáte, občane, co si dovolujete na mě sahat, já si tu jen tak stojím", prostě dělá tu pravou show.

Je tu jeden problém: být na demonstraci, znamená vědět, proč byla tato demonstrace svolána, proti komu či proti čemu. Demonstrace proti někomu je přehledná událost: může se hlasitě nadávat třeba ministrovi financí nebo financí, je to cílené a úderné. Když je to jen proti něčemu, je to trochu horší. Většina účastníků demonstrace příliš netuší, proti čemu že tu vlastně protestují. Spraví to několik úderných hesel na transparentech nejlépe s cizími slovy, kterým nikdo nerozumí. V takovém případě jde o klasickou demonstraci proti všem, což už dávno definoval Jirásek jako trvalý úděl našeho národa. Měli bychom být tedy v takových demonstracích příkladem celému světu. Použití známých bojových pokřiků "Hrr na ně !!!", "Bijte je !!!", "Nepřátel se nelekejte !!!" při střetu s nenáviděnou policií se přímo nabízí. Jsou-li k dispozici navíc ještě nějací političtí odpůrci našeho revolučního záměru ve formě sroceného útočně naladěného davu, je to již naprosto dokonalé. Policie pak tone ve zmatku, do které skupiny vzájemně si odporujících demonstrantů se má pustit, dostává se do obklíčení a často se rozhodne ve zmatku ochraňovat ty nepravé, za což sklidí druhý den výsměch masmédií všeho druhu.

Chcete-li patřičně přitvrdit, napadejte reportéry, zejména televizní kameramany. Mají to opravdu rádi, za záběry, které natočili v zápase s vámi ležíc na zemi, jsou velmi chváleni a dostanou příplatek za napadeni. Přidejte také několik nadávek přímo do mikrofonu - nejlepší jsou typu "Ty svině novinářská!", "Ty fašisto". Pro jistotu si před podobným záběrem natáhněte kuklu, zvýší to dramatičnost záběru a dostanete se tak do celosvětové televizní výměny zpravodajských záběrů.

Můžete přidat i vystrčený nahý zadek, není nikdy dost takových záběrů. Muži, pozor na to, aby vás nějaký policejní pes nechytil za koule. Děvčata mohou používat pro zastrašení policie jekot, který již mají nacvičený z vítání oblíbených zpěváků na letištích či před hotely. Velice účinný je jekot přerušovaný dlaní přes ústa známý jako indiánský pokřik. Po demonstraci navštivte se dvěma svědky lékaře a nechte si ošetřit všechny rány. Nezapomeňte si pořídit dokumentární fotografie potvrzené podpisem lékaře. Případně simulujte otřes mozku, lékař v obavě, aby něco nezanedbal so vás raději nechá do druhého dne na pozorování. Vyžádejte si kopii lékařské zprávy a hned druhý den zažalujte policii pro bezdůvodné napadení a poškození zdraví. Každá koruna je dobrá, v nejhorším případě zvýšíte celkový dojem demonstrace a podpoříte tak prosazení vašich revolučních myšlenek, novináři budou mít o čem psát i v dalších dnech.

Milí přátelé, ne abyste nějakou demonstraci odflákli a chovali se jako ovce. Ti méně agrasivní si mohou opatřit po indickém způsobu sáčky s barevnými prášky - jsou k běžně k dostání v obchodech s barvami - a ve vhodnou chvíli házet tyto barvy na policisty s pokřikem "Gestapo !". Prostě demonstrujte jak se patří, ať si to užijete.


Bojíte se létat ? Já ano. Na letadlech mě vadí několik věcí: zbytečná ztráta času před odletem, v letadle je mě špatně od žaludku, nesnáším, když mě zaléhají uši. A proč se bojím? Ačkoliv statistiky tvrdí, že je letadlo nejbezpečnějším dopravním prostředkem, má jednu nepříjemnou vlastnost: doprava se koná na můj vkus příliš vysoko nad zemí. Když dojde k nějakému maléru a letadlo jde z výšky 10 000 m k zemi, může to trvat až několik minut, než váš život skončí. Celou tu dobu víte, že je konec a přitom si do letadla nesmíte vzít pistoli, abyste to mohli zkrátit. Ten problém je v třetím rozměru, ta výška udělá i z triviální technické závady hromadnou kremaci všech cestujících.

Nikdo většinou nepřežije a pokud se přece jenom někdo zachrání, skončí nejspíše v blázinci. Nikdo v dopravním letadle nemá padák, prý proto, že se z dopravního letadla nedá pro velkou rychlost skákat. Jak to tedy proboha dělají parašutisti, když skákají z transportních letadel stejné velikosti ? Rychlost se dá přece snížit až na nějakých 200 km/hod. I kdyby to znamenalo, že je jen padesátiprocentní naděje, že se seskok podaří, bral bych to.


Chcete si stáhnout MSIE 5.5 ? Nebo si objednat zdarma CD s českou verzí? Pokračujte na server Atlas zde Podrobnosti zde
Doporučuji počkat si na CD, je to balík a celá instalace běží online přes internet. Navíc teď je právě k dispozici jen anglická verze.


Supervyhledávač CompletePlanet vytvořila firma Bright Planet. Najdete jej v beta verzi na www.completeplanet.com. Má údajně umožňovat přístup až k 500 miliardám stránek, které jsou podle jejího tvrzení na internetu nebo v databázích, které generují stránky na základě uživatelského dotazu. Dále zde nabízejí za $89,95 program LexiBot, který hledá z vašeho počítače v reálném čase v různých databázích přímo na serverech. Prohledání trvá 10 až 25 minut, u složitějších dotazů až 1,5 hodiny. LexiBot je tedy jen pro trpělivé, kteří bez hledané informace nemohou existovat. Můžete jej mít i na vyzkoušení po dobu 30 dnů. Bohužel jsou uvedené servery poněkud přetížené, takže to bude vhodné zkusit později, až pomine obvyklý nával, který se koná vždy při podobné příležitosti.


Velmi hezký dopis z USA na Neviditelném psovi ke kauze židovský hřbitov a Česká pojišťovna.

 


Home
Home
../index.html



Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.