Pamětník
počátků dějin
počítačů
komentuje
Ahaswebovy noviny
redaktor a vydavatel Jan Bílek/AHASWEB První
alespoň
jednou týdně
události
kolem sebe   
  HOME   POČÍTAČE

 GALERIE 

 RADY 

VYKOPÁVKY

ZAHRADA

OBLÍBENÉ

  ARCHIV  

Ahasweb hovoří dvoustý padesátý šestý den - 18. září, středa + 22.září, pátek 2000

Nejlepší seznam akcí odpůrců zasedání MMF a SB v Praze najdete na
www.worldonline.cz/news/news_center_000915.306853.html


Demonstranti všech zemí, spojte se! Změňte Prahu v Seattle! je hlavním heslem dne spolků všeho druhu protestujících proti všem a všemu. V pozadí jsou ale zajímavé figury. Jak se zdá, nejen pražští studenti budou pochodovat Prahou v zakázaném pochodu, který pro ně zorganizuje soudruh Zifčák, známý to agent StB a organizátor pochodu 17.listopadu 1989, nyní pracovník komunistické partaje věnující se výchově mládeže. Neboť to je právě on, který v Ostravě (musí se ohlašovat v místě trvalého bydliště ohlašovatele) ohlásil konání pochodu, který byl soudem pro Prahu 4 zakázán. Zajímavosti o Zifčákovi najdete zde Zifčákoviny
Několik adres odpůrců-demonstrantů i zastánců-organizátorů :

Přehled souvisejících článků iDNES zde 

Olympiádu trochu jinak najdete na www.silly2000.com. Tu pravou olympiádu Sydney 2000 najdete na www.olympics.com


Ilustrační fotoChléb a hry aneb kdo z toho má prospěch. Na mediální scéně vrcholí přípravné práce státní moci a profesionálních demonstrantů. Probíhají na obou stranách způsobem dokonale ověřeným především na sportu, což je s ohledem na právě konanou olympiádu symbolické. Pro demonstranty platí stejně jako pro sportovce: chceš-li zvítězit, trénuj, zlepšuj si kondici a psychiku, získej ty nejlepší trenéry a specialisty na cokoliv. A tak si policie volá zkušené policejní matadory z FBI, ožehlé plameny z pouličních bojů v Seattlu a organizátoři demonstrací pořádají školení vedené profesionálními demonstranty, kteří byli v Seattlu na druhé straně.

Policisté se trénují, jak odolat svým přirozeným pudům při napadení a nenechat se vyprovokovat k obyčejné pouliční rvačce, jak neuhořet v plamenech od molotovova koktejlu. Budoucí demonstranti trénují zase hod kamenem a tím oblíbeným vynálezem sovětské pěchoty. Možná budou mít i hodiny občanské výchovy s předměty jako "Co je to globalizace", "Kapitál, náš nepřítel", "Policista - zaprodanec kapitálu", ale i praktické předměty a cvičení na téma jak šikovně hodit zpátky patronu se slzným plynem, jak se bránit ve skupině útoku vodním dělem, jak se nebát policejního koně, jak se chovat při zatčení, jak si počínat při výslechu.

V tomto místě mě napadá, že by mohlo být docela zajímavé si otevřít docela regulérní školu pro demonstranty, kde by se za mírný poplatek mohly všechny ty předměty vyučovat. A také vydávat a prodávat potřebné příručky. Třeba by si je koupili i nedemonstranti. Za rozumný peníz by se sehnali i zahraniční odborníci a určitě i nějací sponzoři, když by se do toho šikovně zamontoval i problém atomových elektráren.

V klasické detektivce se pátrání vždy zaměřuje na odpověď na otázku: Kdo z tohoto zločinu má užitek? V případě pouličních antiglobalistických a jiných anti, jak já říkám demonstrací proti všem, má z toho jistě nemalý užitek občanská skupina dříve zvaná galerkou, dnes označovaná spíše jako organizovaný zločin, mafie atp. Ptáte se proč? Inu, když se policie vyžívá hrátkami na ulicích s demonstranty, pak nepochybně ony tisíce policistů - kterých je tak málo - někde chybějí. Přepadnout banku nebo ukrást alespoň automobil je během pouličních nepokojů mnohem bezpečnější než v době, kdy se policajti na služebně natažení na otomaně nudí a přímo se těší, aby se mohli dát do pronásledování prchajících zločinců. Dostat i dopadeného zločince před soud znamená dnes především mravenčí úřednickou práci policie a tak když bude policie zaměstnána předváděním demonstrantů, sepisováním protokolů, mapováním jejich organizačních struktur, prostě tím vším balastem, který stejně nebude k ničemu, nebude mít zákonitě čas na skutečné zločince.

A to bude jedinný opravdový výsledek pouličních hrátek, které nás právě teď čekají nejen v Praze. I na náš venkov se bude pamatovat, aby si obyvatelé lecjakých ospalých maloměst nemysleli, že k nim ten antoglobalizační proces nedojde. Těšte se, pardálové!


Mimozemšťané jsou už tady! Ptáte se kde? Stačí, když se na sebe podíváte do zrcadla. Ano, jste skutečně mimozemšťan či mimozemšťanka. Dostali jsme se sem někdy před 100 000 lety. Odkud? No, odjinud. Nikdo si to už nepamatuje, naše mnohé civilizace byly mnohokrát úplně zničeny a žádné písemné památky z té doby počátku neexistují. Archeologové, dobrodruzi a fantastové je už drahná léta marně hledají. Jedni tvrdí, že důkazy o našem příchodu jsou kdesi v Tibetu, jiní že v Číně a další dávají přednost starým kulturám Jižní Ameriky.

Ptáte se, odkud beru já tu jistotu, že jsem mimozemšťan? Je to prostá a jednoduchá úvaha: prostě sem vůbec, ale vůbec nepatříme. Jsme cizí návštěvníci na této planetě, jsme tu cizí. Všechno ostatní tvorstvo - hmyz, zvířata, ryby, prostě fauna je docela jiná, než my. Platí mezi nimi pradávné zákony zdejší přírody, každý je tak trochu či více predátorem někoho jiného a sám zase potravou pro silnějšího. Jen my do té harmonie přírody ne a ne zapadnout. Žádní živí tvorové proti nám nemají šanci. Pravda, byli tu tací, jako například Tyranosaurus Rex, ale ti vyhynuli nejspíše naší vlastní rukou. Dokonce ani bezmocná flora nemá šanci.

Ničíme postupně všechno a množíme se nekontrolovaně jako králíci. Jsme rození dobyvatelé, prostě tuhle planetu už nějakou dobu plánovitě dobýváme. A daří se nám. Většinou po nás zůstává poušť, mrtvá voda, odpadky a trosky. To jsme přece my, ti obávaní vetřelci z vesmíru, kteří jsme se tu kdysi usídlili a ovládli celou planetu. Všimněte si, jak nás přijímají zvířata, zejména ty inteligentnější: všichni se nás buď bojí a utíkají od nás co nejdál, nebo se nám nedobrovolně podrobují. Zahleďte se ale do očí svého psa či kočky a uvidíte, že nás nepovažují za přirozené obyvatele této planety, nejsme jako oni. Jsme jim cizí, nepochopitelní, záhadní a hlavně nebezpeční. Celá příroda a fauna nám slouží jen za zdroj potravy, surovin nebo pro zábavu většinou s trgickými důsledky pro každého, kdo se nám postaví do cesty. Sami trpíme nočními můrami, že na nás přijdou vetřelci z vesmíru, aby nás kolonizovali. Někteří současní vědci přišli v poslední době s teorií, že jsme vyhubili původní obyvatele, kteří jsou označováni jako Neandrtálci. Sem tam se s nimi i někdo z nás příchozích zkřížil a na naší rase je to často patrné. Dnes není problémem zjistit, kdo z vás má neandrtálské geny v těle.

Kdo jsme? Ano, jsme to my, oni bohové z dávných legend, ti obři a andělé, o kterých se zmiňuje bible, ti, kteří pojímali pozemské ženy, aby jim rodily syny a dcery. Původ naší odlišnosti je zcela zřejmý a nepochybný: jsme to my, mimozemšťané. Objevili jsme kdysi tuto krásnou a přívětivou planetu a obsadili ji bez boje.


Nový virus přichází z falešné mailové adresy support@microsoft.com, kterou běžně používá Microsoft a smaže všechno na co dosáhne. Je ukryt v souboru UPDATE.VBS. Neotvírat a smazat...


Tento občany volený šerif ví, jak na to...Americké vězení on-line. Podívejte se on-line do amerického vězení. Kamery najdete na www.crime.com Na tomto serveru najdete také kartotéku amerických sexuálních deviantů Sex Offender Registry. Stačí si vybrat některý ze států USA na mapce. Co něco takového zavést i u nás? Ale asi to nepůjde, platí u nás nový zákon na ochranu osobních dat... A pokud jde o policejní úředníky? U nás jsou to všichni státní zaměstnanci bez jakéhokoliv vztahu k místu, ve kterém pracují. Ve Spojených státech je to poněkud jinak: tam je místní šerif volený občany a placený z místního rozpočtu. Takový se pak zatraceně moc se snaží, aby jim vyhověl a byl zvolen znovu. Jistě je v tom spousta rizik s možným navázáním na místní galérku či mafii, ale ta přímá volba šerifa, na tom opravdu něco je. Odtud pochází ono známé heslo "PODPORUJTE SVÉHO ŠERIFA!".


Komerční banka se zbavila rizikových úvěrů. Chcete vědět, kolik dluží jednotlivé podniky a fyzické osoby Komerční bance? Pak si stáhněte tento soubor DLUHY.ZIP (zabalený soubor DLUHY.XLS) obsahující údaje k 31.5.2000. Tyto dluhy pro Komerční banku vymáhá firma Konpo s.r.o.


LeechFTPFree LeechFTP (freeware) vám zjednoduší práci při správě vašich stránek a stahování souborů z FTP serverů. Jeho autorem je můj jmenovec Jan Debis ze Spolkové republiky Německo a velice se mu to povedlo. LeechFTP 1.3 Build 207 je velice rozšířeným klientem FTP a díky české verzi jej nemusím nijak podrobněji popisovat.
Najdete jej na stud.fh-heilbronn.de/~jdebis/leechftp/ (620 kB), k němu si ještě stáhněte z www.softnov.cz zazipovaný soubor language.dat od Filipa Hajného, který si po instalaci LeechFTP nakopírujete do složky c:\Program Files\LeechFTP\ - tento soubor je textový a můžete si jej libovolně upravovat. Tak získáte česky se tvářící verzi (anglicky zůstanou pouze interaktivní návody při přejetí myší přes ikonu a Help) a můžete dělat down i upload co hrdlo ráčí. Trochu jsem bádal, kdeže si mám založit parametry pro připojení na FTP server. Najdete to v nabídce Soubor, Záložky..., kde si nejprve vytvoříte libovolnou strukturu složek a podsložek a do nich přidáte pomocí Úpravy, Přidat záložku parametry pro navázání spojení s FTP serverem. Na tuto záložku pak stačí poklepat pro navázání spojení.
Normal Connect Na hlavní obrazovce je v levém horním rohu ikona Normal Connect s bleskem, která vyvolá dialogové okno naposledy použitého spojení.
Show BookmarksCelkový seznam záložek vyvolá ikona Show Bookmarks
zavřené knihy s červenou záložkou.
Refresh directoryPo přenosu se neobnovuje automaticky obsah aktuálních složek, je třeba použít pro zvolenou složku ikonu Refresh directory.

 


Home
Home
../index.html



Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.