Pamětník
počátků dějin
počítačů
a internetu
komentuje
Ahaswebovy novinynejméně
jednou týdně
aktuální
události
kolem nás

 AHASWEBOVY NOVINY ,   zítra: 
 HOME POČÍTAČE GALERIE RADY  VYKOPÁVKY ZAHRADA OBLÍBENÉ ARCHIV

17.1.2002 - Chudáci v ODA. Politická strana zlatých hochů, intelektuálních elitářů a spasitelů národa se dostala do slepé uličky. Starodávný dluh, o kterém nikdo neví, odkud se vlastně vzal a kolik to ve skutečnosti je (57 - 68 - 70 milionů?), je tíží na noze jako dělová koule. ODA má něco kolem 1500 členů a podle posledních výroků a dohod s Českou pojišťovnou se jedná o 57 milionů. Znamená to, že každý člen ODA vlastně dluží 38 000,-Kč. To opravdu není malá sekyra. A tak se někteří členové rozhodli na stranu vybrat milodary. No, k dnešnímu dni vybrali něco kolem 250 000, což činí ubohých 166,-Kč na hlavu. To je opravdu velký rozdíl. Zřejmě se členové, což jsou vlastně jen samí funkcionáři v centru a v regionech, bojí toho, že na ně nepřipadne po prohraných volbách žádná prebenda.
A tak se náčelníci této proslavené partaje, pan Žantovský zorganizoval skupinu neznámých zachránců strany, od kterých si ODA půjčí alespoň něco peněz, aby České pojišťovně a hlavně svým druhům ze čtyřkoalice zaplácli, jak se v Čechách říká, hubu. 12 milionů dostane Česká pojišťovna, která zbývajících padesát milionů daruje do záhadné Nadace vzdělávacích programů, kterou ODA založila v roce 1991. Tedy vlastně nadaci založené samotnou ODA postoupí dluh ODA, která pak bude dluh splácet de fakto sama sobě tak, že dá z každého svého příjmu deset procent. To může trvat i desítky let, mezitím se ODA rozpadne a bude konec strany ale i dluhů. Pojišťovna se zbaví pohledávky, která jí blokovala finanční rezervu, kterou musela vytvořit. Navíc si bude moci oněch padesát milionů odepsat z daní během několika let a tak ten kdo prodělá, bude stát. Všichni jsou šťastní a Popelka si vezme prince.
Jenže lidovcům, kteří nejsou tak zcela padlí na hlavu, se tento kuriózní způsob vyrovnávání dluhů nelíbí. "Je to vážný problém, pokud by se takto řešily dluhy, bylo by to nepřijatelné," prohlásil první místopředseda lidovců Milan Šimonovský. "Řešení nemůže vést jen k odsunutí problému a jakémusi kvazisplácení," reagoval předseda lidovců Cyril Svoboda. Takže se dá očekávat, že kandidáti ODA budou vyškrtnuti z kandidátek čtyřkoaly. Jistě právem, protože jak může být důvěryhodný politik, který si půjčí peníze a nehodlá je splácet. Česky řečeno, je to bankrotář a podvodník. Teď už může partaj samozvanců zachránit jen nějaké dědictví po lidumilném milionáři, který po sobě nezanechá vdovu ani žádné potomky či příbuzné. Třeba by také mohl pomoci Václav Havel. Proč přece nepůjčit na dobré slovo kamarádům? Ale to nepůjde, Dášenka by mu to nedovolila. Nebo by mohl Kalvoda prodat v aukci svoji pověstnou dýmku! Zdá se, že tuto stranu zachrání snad už jen zázrak způsobený zázračnou silou jednorožce. A nebo ve skutečnosti už nikomu z členů nejde o to zachránit partaj, jen se snaží neskončit v base.
Na závěr ještě, jak je to s tou nadací. Byla založena právě před rokem a ve správní radě sedí paní JUDr. Marie Češková, r.č. 505403/332, pan Ing. Roman Češka , r.č. 640129/0126 (již prý není členem strany) a jedním ze zřizovatelů nadace je i samotná ODA. Celé to vymyslel šikovný pan Češka, třeba mu do té nadace nakonec i něco přiteče. Výpis o nadaci z trestního, pardon, z obchodního rejstříku hledejte zde, zákon č.227/1997 Sb. o nadacích jsem vám přichystal zde. To kdyby jste si také chtěli založit nějakou šikovnou nadaci pro likvidaci nějakých dluhů. Pak vám jistě prospěje i návštěva stránek Czech Donos Forum, kde se poučíte, jak vydolovat z lidí a firem peníze pro tu vši nadaci, která bude určitě ta nejnadacenovější, jak se chovat k filantropům a jak být nestátní, neziskovou a hlavně nadstranickou nadací. Což se dozajista o té nadaci pánů z ODA říci nedá. Doufám, že nikdo z vás nebude tak šílený, aby jim posílal nějaké peníze!

16.1.2002 - Vlastníkem firmy Falkon Capital je švýcarská firma Magchim AG, Rundbuckstrasse 6, 8212 Neuhausen am Rheinfall. Něco málo údajů ze švýcarského obchodního rejstříku:

Magchim AG, Rundbuckstrasse 6, 8212 Neuhausen am Rheinfall.
Handel mit Produkten der Petrochemie und der Elektroenergie sowie mit Waren aller Art, Aktiengesellschaft (SHAB Nr. 210 vom 29. 10. 1998, S. 7383). Ausgeschiedene Personen und erloschene Unterschriften: Moser, Hans Peter, von Trüllikon, in Schaffhausen, Präsident, mit Kollektivunterschrift zu zweien; Katchkatchichvilli, Teimouraz, russischer Staatsangehöriger, in Schaffhausen, Mitglied, mit Kollektivunterschrift zu zweien. Eingetragene Personen neu oder mutierend: Moser, Beat U., von Neu hausen am Rheinfall, in Uesslingen-Buch, Mitglied, mit Einzelunter- schrift [bisher: mit Kollektivunterschrift zu zweien].
Datum registrace firmy: 12.09.1995
Registrační číslo firmy: CH-290.3.003.121-9

Další podrobnosti bohužel nepřináším, chtěli po mě zaplatit kreditní kartou a jak jistě víte, tyto noviny jsou zcela nonprofitní, čili nemám na podobné "investigativní" akce ani korunu, natož švýcarské frantíky. Asi budu muset zahájit sbírku tak, jak to udělal pan Čulík v Britských listech. Když tam budete hledat, zjistíte, že jsem jim i ty údaje v rámečku musel nenápadně vyloupnout z jednoho auditu, který náhodou nemá zablokovaný přístup :-) Ještě k tomu placení za informace: kdyby naše milá socanská nebo jiná vláda zavedla za výpis z obchodního rejstříku placení, byl by to konec investigativní žurnalistiky v ČR. Většina "skandálních" odhalení začíná vždy studováním personálních vazeb v různých firmách. Ještě tak kdyby existoval na internetu rejstřík všech státních zaměstnanců. To by se to hledalo a prokazovalo, kdo s kým, kde a za co!
Měl bych tu úkol pro nějakou fakultu žurnalistiky. Když se podíváte na stránky PIR - Public- Information Research Inc., užasnete, co se dá udělat za registr významných osob ve světové politice a obchodu, firmy nevyjímaje. Ušetřím vám bádání: tak se třeba podívejte na profláknutou banku BANK CREDIT COMMERCE INTERNATIONAL. Je to pěkný propletenec vztahů a vazeb. Na každé jméno v tom schematu si můžete kliknout a získáte podobného pavouka s jeho jménem uprostřed. Jen tak namátkou jsem zkusil našeho prezidenta. Pro jeho pavouka v této databázi si klikněte zde. Říkají tomu a dá se udělat i pro více subjektů najednou tak, že si vlevo roztáhnete klepnutím na plus kolečko a klepnete nad vybranými subjekty tak, aby byly uvnitř kruhu. Moc pěkné. Pod pavoukem je seznam jmen a pramenů k nim. Kdyby vás to obtěžovalo při studiu textových informací registrací za dolary, uhnete tomu vyvoláním nějakého pavouka. Další možností se porozhlédnout po této databázi je vyhledávání podle jmen na stránce http://www.namebase.org. Nečekejte ale, že tam najdete třeba sebe. Je to databáze velice významných subjektů. I když, kdo ví. Jak mohu vědět, jaká persona tyhle řádky právě čte.

16.1.2002 - Elektronický podpis v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, Valašské království nevyjímaje je hlavním a jediným tématem, kterým se zabývá nový server e podpis.

16.1.2002 - Tisková oprava. Není pravda, že o prověrku firmy Falcon Capital požádal sám velký soudruh předseda Zeman. Žadatelem byl neméně velký muž české politiky, ministr vnitra Standa Gross.

Bin Ladin Group - schema převzaté z ruských novin Novaja Gazeta16.1.2002 - Ruská kachna? Nebo je to pravda pravdoucí? Česká firma Falkon Capital, které Vláda ČR prodala ruský dluh za 580 miliónů dolarů, je prý přímo spojena s mezinárodně hledaným teroristou Usámou bin Ládinem. Napsal to v týdeníku Novaja gazeta, který vyšel včera v Rusku, novinář Oleg Lurje v článku s titulkem "Rusko dluží bin Ládinovi 1 miliardu 350 milionů dolarů?".
Oleg se zřejmě inspiroval materiálem původem z Argentiny, který publikuje zprávu o nedovolených finančních operacích týkajících se Argentiny. Je to bohužel španělsky, takže jsem si to s chutí nepřečetl. V jedné z kapitol této rozsáhlé zprávy je publikováno stejné schema Bin Ladin Group, které Oleg Lurje použil jako důkaz o zločiných kontaktech české firmy.
Háček je v jedné věci: jméno firmy patřící do Bin Ladin Group je Falcon Capital Mgt. Ltd., zatímco jméno české firmy je poněkud jiné: Falkon Capital a.s.. Přesto Oleg Lurje tvrdí, že jsou tyto firmy personálně propojené a ve svém článku spílá ruské vládě, že financuje teroristy. Rusko bude dluh splácet Falkonu dodávkami elektrické energie. Svůj článek končí Oleg slovy "A tak, jestli zůstane vše na svém místě, potečou peníze ve formě elektrické energie do kapsy firmy Falkon Capital, čili přímo k bin Ládinovi." Možná se dozvíme, kde je pravda, protože náš milý předseda vlády pověřil BISku, aby prověřila pravdivost výroků ruského novináře. "Moje informace, kterou jsem si nechával prověřovat, je, že Falkonů je na světě mnoho," řekl dnes vicepremiér Vladimír Špidla.
"Firma, kterou obě strany akceptovaly jako vhodného zprostředkovatele pro umoření ruského dluhu, byla z ruské strany náležitě prověřena. Veškeré spekulace o jejím spojení s bin Ládinem jsou bludy. Je to směšné," řekl vedoucí tiskového střediska ruského ministerstva financí Pjotr Afanasjev.
Schema z argentinského pramenePodle mého názoru Paata Mamaladze, Aristakes Alaverdian, Važa Kiknavelidze, občané z Gruzie, kteří v roce 1995 firmu Falkon Capital zakládali, sáhli ve snaze vypadat jako praví američané vedle a zvolili si jméno firmy poněkud nešťastně. O co méně by měl majitel firmy dnes starostí, kdyby třeba tenkrát hoši zvolili jméno "Český finanční sokol" nebo "Letící sokol" či "Vítězná sokolská". Vždyť jenom v zemích českých je k dnešnímu dni šest firem se slovem Falkon v názvu a 45 firem se slovem Falcon, 39 použilo Capital a 18 Kapitál. Marx by z těch posledních osmnácti měl radost. Gruzínci v roce 1997 firmu opustili, jejich přítomnost vadila státním úředníkům. Ti odmítali s firmou jednat pro podezření o spojení gruzínců s ruskými mafiemi.
Společnost Falkon Capital je z devadesáti pěti procent vlastněna švýcarskou firmou Magchim pana Beata Urse Mosera, který je členem představenstva. Jeho "firma" sídlí v domě z unimobuněk na periferii švýcarského městečka Neuhausen a ředitelem firmy je Mamaladze. Další nový člen dozorčí rady, izraelský občan Zeev Ofer patří také do skupiny lidí sledovaných zdejšími bezpečnostními službami.
A tak se náš tisk zabývá údajnou vazbou na teroristu číslo jedna a ze stránek českých novin se vytrácí informace o tom, že podle rusko-českých dohod zaplatí dluh ruská vláda energetickému monopolu RAO JES, který je obdobou českého ČEZ. Tato společnost peníze převede dál na firmu Falkon Capital, která pak ruský dluh odkoupí od české vlády. Z původní částky 1,3 miliardy dolarů po převodech mezi ruskými organizace zmizí tři čtvrtě miliardy dolarů. Do jakých kapes, to se nikdo nedoví.

15.1.2002 - Vítám mezi námi čtenáře z Université de Montreal, dále čtenáře z Taivanu, který se připojil přes společnost Chunghwa Telecom - Data Communication Business Group.
Margherita Fascione - donna allo specchioPřipojil se k nám i další čtenář z USA ze serveru Road Runner - firma Warner Bros.
Vítám čtenáře z Itálie, který se připojil přes server http://www.libero.it. Odtud vedla moje cesta na stránky italské malířky s hezkým jménem Margherita Fascione a neméně pěkným vzhledem. Její obrazy stojí za shlédnutí, jsou to akty, moře, příroda a to se dnes už příliš nenosí. Za shlédnutí stojí zejména volby la donna e la luce, il mare, chine, le mie prime opere.
A konečně vítám čtenáře ze serveru Ministerstva spravedlnosti - Justice.cz. Zatoulal jsem se tam na stránku Ze soudních síní a předsíní. Zde malá ukázka:

Malá historická exkurze do vyjadřovacích schopností v jazyce českém orgánů činných v trestním řízení a soudů 

  • Majetek, který je v socialistickém vlastnictví, rozkrádal tak, že ke škodě takového se obohatil tím, že někoho uvedl v omyl.
  • Když mu bylo vytýkáno, že se nechová správně jako člen MěNV v Duchcově, když nechal ztvrdnout cement, vykřikoval, že není žádný komunista a že by jím ani nechtěl být, protože všichni komunisti jsou lumpové.
  • Odcizil čistokrevného psa, kterého zabil a spotřeboval pro sebe.
  • V době od 10.3.52 do 15.3.52 v Rudě prohlásil, že předseda MěNV Z. porazil prasnici, mající v sobě dvanáct selat, že se orgánové ONV a SNB z Rýmařova při vyšetřování nažrali a že se jim nic nestalo.
  • Z nedbalosti opomněl opatřiti kousavého psa.
  • Při soupisu hospodářských zvířat zatajila dvě kozy.
  • Spolu se svou matkou ztloukl nevlastního otce. 
  • Přiměl vojína P., aby projel na lyžích úsek pětkráte, ačkoliv podle rozkazu měl být úsek projet pouze třikráte.
  • Společně znásilnili L.D. ve velkém pivovarském sudu.
  • Ve společnosti dalších dvou odsouzených žebrali různé věci převlečeni za Tři krále - zištnost.
  • Unesl autem milence své ženy a za městem jej ztloukl.
  • Řádil s jinými jako divoký tramp.
  • Odcizil pneumatiku, kterou měl přidělanou k vozidlu, které řídil a prodal ji.
  • Spolu se spoluobžalovaným Ušákem se vloupali do králíkárny a odcizili tam dva králíky.

15.1.2002 - Vzorový manuál. Úžasný a nevídaný manuál pro autory a přispívatele do webu najdete na serveru University of Swansea. Je to neuvěřitelně propracovaný postup, jak bez ohledu na množství autorů tvořících stránky do jednoho webu zachovat jednotnou formu stránek a strukturu webu. Doporučuji návštěvu všem správcům a tvůrcům webových stránek s více autory. Je to důkladná a kvalitní britská práce stejně tak, jako celý univerzitní server. Bravo, UWS Web Editor Paul Hobson & Webmaster Paul Matthews.


Home
Home


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.