Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás

  AHASWEBOVY NOVINY číslo 352, 25.11. - 26.11.2002.       Dnes je  ,   zítra: 
 HOME POČÍTAČE GALERIE RADY  VYKOPÁVKY ZAHRADA OBLÍBENÉ ARCHIV

26.11.2002 - Důležité upozornění !!!
S ohledem na změny v podmínkách pro využívání některých webhostingů nabízených zatím zdarma může dojít k náhlému "zmizení" těchto stránek z adresy ahasweb.nazory.cz (už se stalo, i když jde o havarii diskového pole, není tato adresa do budoucna jistá) a ahasweb.webpark.cz (ještě se drží ale chystají omezení uložených dat na 3 MB, tyto stránky mají desetkrát tolik :( Proto si nastavte do oblíbených nebo jako Home stránku adresu www.ahasweb.cz, která není nijak ohrožena. Home = AHASWEB

26.11.2002 - Výstavu Františka Tichého v domě U kamenného zvonu
František Tichý, Kouzelník 1934-35František Tichý, Hadí muž 1931 na Staroměstském náměstí v Praze nesmíte vynechat. Je o ni značný zájem a tak vám doporučuji návštěvu ve všední den, nejlépe v pátek odpoledne nebo v úterý celý den.
Dům U Kamenného zvonu Praha 1, Staroměstské nám. 13, tel: 224 827 526. Vstupné: 100 Kč, snížené 50 Kč. Otevřeno út - ne 10 - 18 h. František Tichý. Galerie hlavního města Prahy pořádá velkou monografickou výstavu významného českého malíře, kreslíře, grafika, ilustrátora a divadelního výtvarníka Františka Tichého (1896-1961). Výstava představí velké množství Tichého děl, reprezentujících všechna období jeho tvorby. František Tichý ve své tvorbě vědomě navazoval na klasické umění v důrazu na dokonalé řemeslo. Jedinečným způsobem ztvárňoval svět cirkusu a divadla, který se stává v umělcově díle zároveň podobenstvím o podstatě umělecké tvorby. Výstava trvá od 20. 11. do 2. 3. 2003. Ke koupi je zde nádherný kalendář na rok 2003 s reprodukcemi děl Františka Tichého.

25.11.2002 - Dobrá věc se podařila, věrná láska zvítězila!
91 procent národa je spokojena, že při konání sjezdu NATO v bývalém komunistickém paláci - jak vtipně prezident Havel poznamenal - nedošlo k žádným škodám ani ztrátám na životech. Dokonce panuje jakési zklamání, zejména v řadách ministerstva vnitra a policie, že se nesemlela alespoň jedna bitka, ve které by naši obrněnci dali demonstrantům pořádnou nakládačku. Ministr to přece sliboval, že bude policie tentokrát aktivnější a použije donucovacích chvatů, pendreků, slzného plynu, vodních děl, obrněnců, výbušek a ví bůh čeho. Je to škoda, protože teď vlastně nevíme, zda by policie obstála, či ne. Je to nebezpečné, protože by to mohlo ukolébat bdělost orgánů a příště by mohli být naši obrněnci zaskočeni. Proto je nutné, aby se řídili starým heslem Vždy připraven!
Summit, neboli česky sraz, měl tak spíše komediální charakter, což podtrhlo přinucení letadla kazašského ministra obrany k přistání v Pardubicích americkými letci a závěrečný útok ruských nacionalistů rajčaty na vrchního generálního tajemníka NATO. Doufejme, že si Kazaši stačili na letišti koupit světoznámý pardubický perník. Celkovou cirkusovou atmosféru dorazil opět náš Vašek rozsvícením svého symbolického rudého neonového multisrdce na polorozebrané věži kostela Sv.Jiří na Pražském hradě. Někteří pozorovatelé tvrdí, že tím chtěl pan prezident nenápadně naznačit národu, že jeho oblíbená barva je přece jenom rudá, asi mu to poradil jeho poradce Čalfa. Původně to prý chtěli udělat modré, protože většinou ke svému podpisu připojuje Václav srdíčko píšíc modrou propiskou. Postavila se proti tomu ale česká šlechta, že přes kdejaké zásluhy o navrácení hradů a zámků přece jenom nemá takový rodokmen, aby se mohl honosit modrou krví. A tak nám nad Hradčanama bliká rudé srdce jako symbol lásky, která alespoň tímto způsobem zvítězila nad nenávistí. Církev svatá se k tomu zatím nevyjádřila, i když je na pováženou umístit tak velké srdce do místa, kde původně před rozebráním věže byl kamenný kříž.
Pan kardinál Vlk má jiné starosti, protože v Nigérii jsou vražděni křesťané. " Během násilných demonstrací v severonigérijském městě Kaduna přišla v těchto dnech o život více než stovka lidí a na 500 osob bylo s těžkými zraněními odvezeno do nemocnic. Po páteční modlitbě začali převážně mladí muslimové stavět v ulicích barikády, zapalovat auta a napadat každého, koho podezřívali, že je křesťanem. Podobné nepokoje vyvolávají mladí muslimové na severu Nigérie již od poloviny týdne.
Ve středu uveřejnil nigerijský deník "Dnes" článek o chystané volbě královny krásy, která se má v Nigérii konat 7.12. V článku stojí, že prorok Mohammed by se ve své době pravděpodobně s některou z kandidátek Miss-World oženil. Muslimové vnímají takovou poznámku jako urážku proroka a islámu a zareagovali násilnostmi namířenými proti křesťanskému obyvatelstvu. V severních oblastech Nigérie bylo již před časem zavedeno muslimské právo šaríja, což vedlo již v minulosti k řadě krvavých střetů mezi muslimy a křesťany v této oblasti.
"
Pramen: www.cirkev.cz
K tomu se dá dodat jen jediné: někde prostě ještě vládne středověk a nám to jaksi pořád nedochází. Vozíme polonahé slečny mezi muslimy jsoucí v zárodečné fázi vývoje svého náboženství, kdy to ještě všechno berou vážně a hájí svoji víru se zbraní v ruce stejně vášnivě, jak to dělali křesťané s poněkud horším vybavením i u nás před pár sty léty. Organizátoři podobných protifeministických demonstrací ženské nahoty by si to měli vážně uvědomit a propříště neurážet jemné city muslimského lidu. Naštěstí žádná z nominovaných krasavic neskončila s proříznutým hrdlem a tak se ta sláva může dorazit v Londýně. Bohužel tam ale není slunce ani teplé moře, ve kterém by se nám mohly krásky proběhnout před kamerami jen lehce oděny.
Feministky celého světa mají právě dnes svátek:
" 25. listopadu si ženy na celém světě připomínají Mezinárodní den proti násilí na ženách. Násilí páchané na ženách zůstává problémem i ve vyspělých zemích včetně České republiky. Zejména domácí násilí mezi partnery, kdy jsou ženy obětí ve více než 90% případů, je u nás stále řešeno nedostatečně, ačkoli mnozí zákonodárci jsou s dosavadní právní úpravou v trestním a občanském zákoníku spokojeni.
Typickým příkladem neřešeného domácí násilí je případ učitelky z Ostravy, která byla minulý týden odsouzena na 6 let za vraždu manžela. Bodla mu při hádce nůž do krku - po 8 letech, kdy nezaměstnaný muž terorizoval jak ji, tak syna a dceru. Přitom celou dobu vzorně pracovala v zaměstnání i domácnosti. Otázkou zůstává, zda je na místě kvalifikovat takový čin jako vraždu. Kdyby společenské vědomí a nejrůznější instituce skutečně stály na straně obětí, nemuselo možná k tomuto (a dalším podobným) činům dojít.
"
Pramen: www.feminismus.cz.
Je třeba se iniciativně připojit a dokonce navrhnout, aby zmíněná žena byla osvobozena a prohlášena za čestnou bojovnici za práva žen a proti terorizmu. Jen není jisté, kolik ubodaných manželů a ostatních mužů by bylo třeba odvézt vzápětí do márnice. Uvidíme, co na to pan prezident, třeba ještě udělí té nešťastnici milost a právo žen na beztrestnou likvidaci nezaměstnaných teroristů bude posvěceno. Připojuji se dále i s požadavkem, aby se likvidovali i tací manželé, kteří svoje manželky trápí terorem psychickým, který je podle názorů odborníků mnohem horší, než pár facek.
A ještě něco: dopadeným zlodějům useknout alespoň jednu ruku, podvodníkům uřezávat uši - nos až na konec a nevěru trestat kamenováním. Doba je zlá a věznice jsou přeplněné, jistě by se tak ušetřilo i trochu peněz daňových poplatníků. Jen se obávám, že moje iniciativní návrhy ztroskotají na rozhodnutí, kdo bude to řezání uší dělat. Asi by nejlepší bylo chirurgické oddělení, jenže zdravotní pojišťovny to nemají v ceníku a tak by se doktoři bránili. Leda, že by si jeden či dva zařídili pro tento účel soukromou ordinaci. V našem státě plném zlodějů a podvodníků by to mohla být docela výnosná chirurgická praxe. Jen aby to prošlo parlamentem, v tomto bodě si nejsem zcela jistý. Takové byť i lehké zohavení by řadě našich politiků mohlo znemožnit vykonávat jejich bohulibou profesi.


Home
Home


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.