Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás

  AHASWEBOVY NOVINY číslo 356, 6.1. - 9.1.2003.       Dnes je  ,   zítra: 
 HOME POČÍTAČE GALERIE RADY  VYKOPÁVKY ZAHRADA OBLÍBENÉ ARCHIV

9.1.2003 - Raeliáni a první klonovaný člověk .
Firma Clonaid oznámila 23.prosince loňského roku narození prvního naklonovaného dítěte. Americký novinář Michael Guillen (fyzik, matematik a astronom, působící ve zpravodajství ABC-TV a propagátor hnutí New Age) 6.ledna oznámil, že upouští od dohlížení na testy DNA prováděné na klonovaném dítěti, jehož narození oznámila před dvěma týdny v Miami sekta raeliánů. Podle agentury AFP přitom poukázal na možnost, že raeliáni se snaží o "superpodvod". Dohledem na testy DNA byl Guillen raeliány pověřen.
" Dnes ráno jsem přerušil proces nezávislého ověřování, jehož cílem je zjistit, zda se narodilo klonované dítě či nikoli. Vědecký tým neměl přístup k rodině dítěte a kvůli tomu nemohl splnit požadavek ověřit, zda se skutečně narodilo klonované dítě," zdůraznil Guillen v prohlášení, které dnes zveřejnil. " Jinými slovy, je stále naprosto možné, že oznámení společnosti Clonaid, která informovala o narození prvního klonovaného dítěte, může být součástí vykonstruovaného superpodvodu, jehož cílem je přitáhnout pozornost k raeliánskému hnutí," upozornil Guillen.
ELOHIM EMBASSYHnutí či církev nebo náboženskou sektu raeliánů pod názvem
The Raelian Revolution
založil francouz Claude Vorilhon, který později převzal jméno Rael poté, když se 13. decembra 1973 potkal v horách v centru Francie s návštěvníkem z jiné planety, který se jmenuje JAHVE (!). Ten mu nasledujících šest dní na palubě UFO odhaloval pravdu o našem původu a o historii i budoucnosti Země. Po tomto setkání vydal knihu pod názvem "Kniha, která říká pravdu". Na Slovensku vyšla v roce 1990 zkrácená verze pod názvem Čo mi povedal mimozemšťan. Matka Raela Marie Colette Vorilhon byla podle Raela oplodněná uměle návštěvníky z kosmu, takže on sám je poloviční mimozemšťan.
Ideologie raeliánů se dále opírá zejména o biblickou knihu Genesis a označuje například neposkvrněné početí Pany Marie za klonovací akt mimozemšťanů. Základními hesly jsou láska, porozumění mezi lidmi všech ras, šťastný život.
" Nejsem tady, abych někoho přesvědčoval. Mimochodem, jsem proti hloupé víře, kterou vyžadují tradiční náboženství a dělají tak z lidí ovečky. Doteď lidé věřili bez toho, aby se skutečně snažili pochopit. Tedy moje stanovisko je: Přestaňte věřit a snažte se pochopit vlastním rozumem. Přijměte, co vám říkám, když si myslíte, že vesmír je racionální a pochopitelný, a pochopte, že v odkazech (má na mysli na svoji první knihu) je inteligence a že jsou schopné odpovědět vám na vaše nejostřejší otázky," tvrdí Rael.
Raeliáni pořádají semináře a vydávají řadu publikací, které je možné zakoupit i na internetu. Zdůrazňují, že jsou nevýdělečnou organizací a jedním z jejich hlavních cílů je vybrat od svých členů a dárců peníze na vybudování prvního velvyslanectví na neutrálním území (asi ve Švýcarsku, kde je jejich centrála) pro návštěvníky z vesmíru. Až bude ambasáda vybudovaná, tak k nám prý přiletí. Je to skvělá myšlenka, jak získat prostředky pro sektu. Ambasáda se má jmenovat ELOHIM. Toto židovské slovo znamená volně přeloženo mocní, mocné bytosti a raelitáni je používají pro označení mimozemšťanů. JAHVE ELOHIM pak znamená jejich vůdce, neboli TOHO, KDO SE ZJEVÍ VE SKUPINĚ MOCNÝCH.
Další pramen o realiánech ve slovenštině a v češtině.
Pro UFO fanatiky: www.matrix-2001.cz/prispevky/exkluzivne.
Informace o New Age zde.

8.1.2003 - Blíží se konec televize Nova ?
Ředitel a senátor Železný má být vydán senátem policii. Mandátový a imunitní výbor Senátu projednává žádost o vydání senátora a šéfa televize Nova Vladimíra Železného k trestnímu stíhání. Dvě z obvinění se týkají poškozování věřitele, z toho, že se už v roce 1999 zbavil většiny svého majetku proto, aby se v případě prohry ve sporu s CME vyhnul placení svého závazku. Dále je vyšetřován pro daňové úniky při odkupu podílů v CET 21 a řadu dalších provinění.
Možná, že je to jen můj soukromý dojem, ale zdá se mi, že v poslední době náplň vysílání TV Nova stojí za starou bačkoru a to doslova. Silvestrovský pořad byl hrubě odbyt odvysíláním pořadu z roku 2000 (!), jsou vysílány vykopávkové akční filmy staré sto let a další jiné "romantické" béčkové a céčkové bláboly koupené za pár peněz. Prostě se najelo na minimální provozní náklady, protože nastává odliv inzerentů. Jistým náznakem špatných časů bylo už rozjetí slovenské pobočky JOJ, jejíž vysílání sestává z velké většiny z odpadu pražských archivů Novy. Zdali tento úpadek firmy nějak souvisí s připravovaným procesem s jejím ředitelem se ovšem můžeme jen domnívat. Možná je to jen důsledek jakési všeobecné únavy českých diváků z TV Nova a touhy po něčem novém. Je načase firmu Nova zlikvidovat a přijít s něčím zářivějším. Třeba s TV Supernova. Dítě si chce hrát s novou hračkou...

8.1.2003 - S novým rokem, s novým virem.
Popis viru I-Worm/Naith zdeTentokrát se jmenuje I-Worm/Naith (alias Win32/Lirva, W32/Naith, W32/Avril). Jde o červa šířícího se přes sdílené disky, IRC a ICQ. Po svém spuštění vyrobí své vlastní kopie pod náhodnými názvy v adresářích WINDOWS\TEMP (zde má příponu .TFT), WINDOWS\SYSTEM a C:\. V adresáři WINDOWS\TEMP také vytvoří soubor AVRIL-II.INF. Další podrobnosti o této potvoře najdete na www.grisoft.cz.

8.1.2003 - Milostivý panovník udělil poslední milosti zločincům.
Prezident Havel těsně před svým odchodem do důchodu opět předvedl, jak problematický je institut udílení milostí z ruky všemocného vladaře. Prominul trest k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání 22 měsíců a trestu zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na dobu 6 a půl roku lékaři odsouzenému za zavinění havárie s následkem smrti. Odsouzený byl při řízení pod silným vlivem alkoholu a navíc neměl řidičský průkaz, který mu byl odebrán krátce před tím po spáchání jiné havárie, kdy způsobil škodu za 300 000 Kč rovněž pod vlivem alkoholu. Zdůvodnění udělení milosti je více než pobuřující:
" Trestné činnosti se dopustil tím, že po požití alkoholu řídil auto a způsobil dopravní nehodu, při které jeden muž na následky zranění zemřel. Podle posudku znalce byl pan Ž. D. svou náročnou profesí a přílišným pocitem odpovědnosti často velmi vyčerpán. Situaci se snažil řešit příležitostným požíváním alkoholu. Vzhledem k velmi dobré lidské i profesionální pověsti pana Ž. D. projevilo zájem o kladné vyřízení jeho žádosti o milost mnoho osob. Rovněž dcera poškozeného doporučuje žádosti o milost vyhovět, a to nejen proto, že pan Ž. D. uhradil způsobenou škodu a poskytl finanční vyrovnání pozůstalým ještě před vynesením rozsudku. Potvrdila, že pan Ž. D. je člověk, který si milost zaslouží.
Prezident republiky prominul zbytek trestu odnětí svobody, a to pod podmínkou, že se do 3 let od udělení milosti nedopustí úmyslného trestného činu. Trest zákazu činnosti zůstává nedotčen.
"
Ve zdůvodnění je jedna zásadní nepravda: nejedná se o nějaké prominutí zbytku trestu, ale o prominutí trestu celého, protože odsouzený ve stanovenou dobu do výkonu trestu nenastupil nepochybně v očekávání, že milost obdrží. V každém případě je kuriózní tvrdit, že každému, kdo je vyčerpán náročnou prací bychom měli tolerovat, že chlastá, opilý sedá za volant a vraždí lidi na silnicích.
Když se řekne finanční vyrovnání, respektive jazykem právnickým narovnání, může se leckdo domnívat, že se každý bohatý zločinec může z výkonu trestu vykoupit. Není tomu tak a proto musel prezident v tomto případě udělit milost. Rozbor problematiky finančního narovnání najdete na serveru ePravo v článku Když se řekne narovnání.
Použitý pramen: server http://www.hrad.cz/kpr/milosti/index.html

7.1.2003 - Postavte si místo domu houseboat !
www.murray-river.net/houseboatsTěm, kteří bydlí nebo mají chatu v místech častých záplav bych poradil jednu jednoduchou věc: nestavte si znovu na stejném místě domy, ale houseboaty! Není nad obytnou loď potřebné velikosti, která nemusí splňovat žádné zvláštní předpisy pro říční plavbu, pokud bude stát jen na vašem pozemku. Postačí pořádné plechové necky, které vám spíchne každý zkušený svářeč. Rozměry takové stavby nejsou nijak omezeny, vzpomeňte na praotce Noe. Hlavně dbejte, aby byla vaše "loď" řádně zakotvena a přitom mohla v klidu při povodni sledovat vzestup hladiny vody. Připojení na vodu a kanalizaci je třeba řešit snadno odpojitelnými spojkami, totéž platí i o elektrické přípojce, kde ale postačí i dostatečně dlouhá smyčka gumového kabelu. Když vidím ty zoufalé majitele dřevěných chat, pomyslím, jak by byli šťastní, kdyby jejich chata mohla plavat. Pro inspiraci se podívejte zde. A pamatujte, že podle snáře znamená domek na pramici (houseboat): zdar v podnikání.

7.1.2003 - Internetová virtuální politická strana.
Na serveru http://www.istrana.cz můžete najít dvě poněkud prapodivné stránky politické strany, která vlastně ještě neexistuje. Pravděpodobně se bude jmenovat Internetová strana. Její zakladatelé jsou vedeni zajímavou myšlenkou neustáleho těsného spojení všech členů do jedné viruální komunity, která může ušetřit spoustu peněz za pronajímaní sálů pro konání stranických sjezdů. Rovněž hlasování o čemkoliv může proběhnout efektivně v krátké době s průběžným zobrazováním výsledků. Prostě to bude mít řadu výhod, no nevstupte tam, že? Má to jeden háček: musíte se přihlásit písemně s vlastnoručním podpisem, jen tak mailem to nejde. Naproti tomu svůj členský příspěvek budete moci dozajista poslat přes nějakou tu e-banku.
Kdybyste snad ale chtěli sami nějakou politickou stranu či hnutí založit, musíte splnit podmínky stanovené naším zákonem o politických stranách. Jak se zaregistrovat vám poradí stránky Ministerstva vnitra. Základním předpokladem je petice alespoň jednoho tisíce občanů, kteří požadují, aby strana nebo hnutí vznikly s uvedením jejich jména a příjmení, rodných čísel a bydliště. V stávajícím seznamu 76 stran a 41 hnutí se tedy zatím Internetová strana nevyskytuje. Doufejme jen, že tuto stranu nehodlá založit několik aktivistů z Jablonce nad Nisou jen proto, aby získali od členů finanční příspěvky, ze kterých by se mohla zaplatit mzda hlavním funcionářům. Pokud by byli dejme tomu tři, vyžadovalo by to dát dohromady aspoň tři tisíce členů. kteří by zaplatili ročně cca 300 Kč členského příspěvku. Možná by zbylo i něco na kancelář, počítač a pevné internetové připojení. To se dá v Jablonci pořídit už za cca 1500,-Kč měsíčně.
A co vy ? Nechcete si opravdu založit politickou stranu nebo náboženské hnutí ? Vzpomeňte na neúspěšného spisovatele a velice úspěšného zakladatele církve scientologů Rona Hubbarta.

7.1.2003 - 500 DVD filmů na jeden 3,5“ disk v roce 2004 ?
Firma Seagate Technology oznámila, že její výzkumníci vytvořili nový rekord na poli magnetického záznamu, když demonstrovali hustotu záznamu vyšší než 100 Gb na čtvereční palec (Gb/in2) s použitím kolmé záznamové technologie. Tento přechod na „svislici“ také umožnil zvýšit rychlost záznamu až na 125 MB za sekundu. Protože možnosti zvyšování hustoty záznamu běžné podélné záznamové technologie dosahují téměř horní hranice svých možností, ukazuje se, že přechod na kolmý záznam je nejlepší cestou jak udržel krok s rostoucími nároky na množství ukládaných dat, neboť v budoucnosti potenciálně umožňuje dosáhnout mnohem vyšší hustoty záznamu než jaké by umožňuje technologie stávající.
" Předpokládá se, že technologie kolmého záznamu bude schopna dosáhnout hustoty záznamu až 1 terabit na čtvereční palec (Tb/in2), tj. zhruba 20krát více než je hustota dosahovaná u nejmodernějších diskových mechanik dneška", řekl Dr. Mark Kryder, starší vicepresident společnosti Seagate pro výzkum a vývoj. " Tato hodnota je ekvivalentní uložení více než 1 celého TB (1000 GB informací) nebo skoro 500 DVD filmů na jeden 3,5“ disk. "
Při kolmém záznamu jsou magnetické domény (reprezentující bity) uspořádány vertikálně k plotně disku, což umožňuje, že diskové hlavy mohou znamenávat více informací na jednotku plochy a samozřejmě je i číst. Kolmý záznam otevírá nové obzory, protože tradiční podélný záznam používaný v dnešních diskových mechaniky, kdy domény/bity jsou na disku uspořádány horizontálně, vyžaduje větší plochu pro uložení stejného množství informací.
Pramen: Seagate Technology, Inc., tisková zpráva.

6.1.2003 - Prezidenta v lednu voliti, nad výsledkem splakati.
Na známkách by vypadal sice trochu líp než ten Bureš...ale Bureš má větší naději...Asi tak nějak by mohlo znít nové přísloví vystihující naprostou bezradnost politiků i občanů našeho státu nad tímto úkolem čekajícím naše vyvolené. Naposledy se nám představili dva "horcí" kandidáti na prezidenta nastupující do prvního kola: bývalý komunista Bureš a bývalý komunista Pithart. Především nám ukázali, že být bývalým komunistou není žádná hanba. Bureš zopakoval tézi, že kdo chtěl za komunistů dělat kariéru, musel jít do strany, což v jeho pojetí bylo prakticky stejné utrpení, jako jít za protikomunistické názory do basy. Prostě šel jen s pány na led a teď mu to každý bude nesmyslně vyčítat, vždyť přece nikomu neublížil. Soudruh Pithart se představil jako naivní chlapec s levicovými názory (to ho neopustilo), který prohlédl a po neúspěšném pokusu obrodit rodnou stranu se od této macechy odvrátil a bojoval proti ní. Něco jako druhý soudruh spisovatel Kohout.
Oba dva tomu nasadili korunu, když na přímou otázku, zda by se na rozdíl od Havla bavili s komunisty, zda by je zvali na hradní sváteční obědy, se oba shodli, že přece prezident musí ctít parlamentní demokracii a nemůže zatvrzele odmítat jednat s představiteli politické strany, která notabene získala ve volbách třetí příčku. Zahráli si tak oba na strunu všech bývalých komunistů a hlavně jasně odhalili taktiku, s jakou chtějí vyhrát: získat hlasy komunistů! Pokud bude nedej bože jeden z nich zvolen, budeme všichni alespoň vědět, že se zase komunisti vrátili a s podporou kryptokomunistů v sociálně demokratické košili včetně pseudokatolíků a pseudozemědělců lidovců založili opět jejich starou, pro ně dobrou Národní frontu. Skoro bych dával větší šanci Burešovi, protože to je ten vyvolený, který žádné z těchto partají nepřekáží a překážet nebude. Pithart zůstane tam kde je a tak tahle sebranka bude na prvních postech v parlamentu, v senátu, ve vládě i na Hradě. Buď jejich práci čest! Můžeme za to poděkovat všem idiotům, kteří tyto levicové strany volili často jen proto, aby nemuseli volit Klause a hlavně těm, kteří se vůbec k volbám neráčili dostavit.

6.1.2003 - Ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno!
Dostaňte už konečně toho Saddáma!Tedy vlastně se jedná o jiné starodávné město, o Bagdád. Ale americký prezident Bush nás téměř každý den přesvědčuje, že se tak musí stát ve jménu vítězství demokracie a hlavně proto, že je nutné zabavit zbraně hromadného ničení. Ty kdesi Saddám ukrývá tak důkladně, že je nikdo nemůže najít podobně, jako nikdo nenašel náčelníka al-Káidy. Jedná se ale jen o nepatrné selhání agentů CIA, které se napraví, až bude Irák dobyt útokem americké a britské armády. Do Iráku se již stahují členové protiamerického celosvětového odboje, aby to těm amíkům ukázali. Asi to budou jediní, kteří se postaví na skutečný odpor a pak vezmou roha podobně jako v Afghanistánu. Iráčtí vojáci se budou hromadně vzdávat s bílými šátky v ruce a budou líbat ruce americkým vojákům stejně, jako to dělali v předchozí válce.
Iraq-IrakPo vítězném dobytí Bagdádu nebude Saddám zajat, neboť uprchne neznámo kam - možná do Lýbie či Severní Koreje. Osobně bych mu doporučil úkryt někde ve Švýcarsku, kde by si mohl nechat udělat celkovou transplantaci obličeje a spokojeně dožít za peníze, které má v tamějších bankách. Spolu s ním uprchnou i všichni jeho dvojníci, kteří se rozutečou po celém světě, aby tak dokonale zmátli všechny stopy a přivedli k zoufalství MI6, CIA, NSA a CIA. Jeden z nich nalezne úkryt i v České republice, kde bude později odhalen jako podvodník pokoušející se koupit za falešné dolary Františkovy lázně. Odhalí ho zde zcela utajená německá tajná služba BND, která si už dávno předtím vybrala tyto nenápadné české lázně za svoje rekreační sídlo.
Saddámova rozvětvená rodina se stane předmětem politického pronásledování ze strany vládnoucí zahraniční opozice, někteří z jeho synů budou souzeni před mezinárodním soudem. Zbraně hromadného ničení sice nebudou nalezeny, za to budou při té příležitosti nalezena další bohatá ložiska nafty. Česká vláda pošle do Iráku vojenskou nemocnici i s chemickou jednotkou. Naši vojáci tam budou konal Alláhu libé skutky milosrdenství a dobročinosti a naše obchodní styky s Irákem budou obnoveny. Plzeňská Škodovka bude mít konečně šanci na pořádné zakázky.
Na celém světě zavládne konečně mír, protože i Severní Korea zastaví svůj jaderný program výměnou za pravidelné dodávky přebytků rýže a obilí ze Spojených států, Kanady a Jižní Koreje. Česká republika se zůčastní této humanitární akce dodávkami přebytečného hovězího a másla.
Doufám, že jste tedy konečně pochopili, že Bagdád musí být co nejdříve zničen. Nevíte, kde se dají koupit překrásné kalhoty, které mají zepředu jednu nohavici samé pruhy, druhou samé hvězdy a zezadu je to obráceně? Včera jsem je viděl jít po ulici a úplně mě to vzalo!


Home
Home


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.