Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás

  AHASWEBOVY NOVINY číslo 361, 10.2. - 19.2.2003.       Dnes je  ,   zítra: 
 HOME POČÍTAČE GALERIE RADY  VYKOPÁVKY ZAHRADA OBLÍBENÉ ARCHIV

19.2.- Aktuální seznam service packů na produkty Microsoft

Jste správce sítě a nestačíte sledovat všechny vydávané service packy? Jste z toho zmatení až šílení? Možná vám z té bídy pomůže rozcestník na aktuální service packy těch nejpoužívanějších produktů Microsoftu.

19.2.- Farmaceutické společnosti naříkají a chtějí sámošky.

Některé farmaceutické společnosti naříkají, že se jejich výrobky nedostanou na pulty lékáren, protože je prý vytěsňují výrobky obřích konkurentů. Chtějí proto prosadit možnost nabídky léků, které nejsou na předpis, v samoobslužném prodeji. To chce do návrhu novely Zákona o lécích zařadit i poslanec Jozef Kubinyi (ČSSD). Plnou podporu má ve Svazu pacientů České republiky, neboť pacienti by se rádi přehrabovali v té neskutečné nabídce preparátů, léků doporučených domácím lékařem, sousedkou či léčitelem. Dokonce se prý umožněním samoobslužného prodeje volně prodejných léků zvýší ochrana intimních Celý článek

18.2.- Bude americká metoda úspěšná?

"Jak dostat Romy k zemědělství? Svérázný recept na to má jedna z amerických nevládních organizací, která působí na Slovensku. Východoslovenští Romové od ní dostávají do „pronájmu“ prasnice. Úkolem Romů je z každého chovu odevzdat tři prasátka, která dostanou další romské rodiny. Až potom se Romové stanou majiteli prasnice."
Tolik citát ze slovenského tisku. Je vidět, že Američané nevědí nic o vynalézavosti nejen slovenských Romů. Je nanejvýš pravděpodobné, že potravu pro prasata si budou obstarávat na cizích polích a zahrádkách. Ze zprávy není navíc jasné, kde vezmou kance. Pravděpodobně bude ve chlívku oné nevládní organizace.

17.2.- Jste správcem sítě s nelegálním SW ?

Pak vám doporučuji informovat vedoucího vaší organizace (firmy, úřadu) nejlépe písemně doporučeně o tom, že se na počítačích používaných zaměstnanci používají nelegální kopie programů, seznam přiložte. Pokud na vás udeří na základě udání jisté nejmenované asociace policie ČR, jste z toho venku a před soud půjde váš šéf.
Jistý pražský obvodní soud totiž vynesl rozsudek protiCelý článek

17.2.- Nevíte, jak se dělá marketing?

" Počítačové soupravy pro české vojáky v Kuvajtu. Na základě dohody, která vzešla z nedávného jednání ministra obrany České republiky Jaroslava Tvrdíka s ministrem informatiky Vladimírem Mlynářem, darovaly společnosti AutoCont CZ a Microsoft, s.r.o. českým vojákům působícím v operaci Trvalá svoboda v Kuvajtu moderní počítačové soupravy s Celý článek

14.2.- Internet zdarma v Argentině.

Kdyby vás náhodou vítr zavál až do Argentiny a potřebovali jste se tam připojit na internet, pak se můžete připojit podle této tabulky:

ProvincieMěstoTelefonní číslo
Buenos AiresCapital Federal (011)5078-3020
Buenos AiresGran Buenos Aires (011)5078-3020
Buenos AiresLa Plata (0221)515-3020
Santa Fé Rosario (0341)517-3020
MendozaMendoza (0261)462-3020
CórdobaCórdoba (0351)536-3020

Pro připojení použijte username: wwwcomar
password: wwwcomar

Adresa POP3 : mail1.www.com.ar
Adresa SMTP : smtp.www.com.ar

Zaregistrovat se pak musíte na http://www.com.ar/index.html. Arriba Internet Gratis!

14.2.- Mohou nám lesbičky zvýšit porodnost?

Včera na ČT2 rozebíraly dvě sličné lesbičky s exkandidátem na prezidenta Burešem problematiku připravovaného a neustále odstrkovaného zákona o registrovaném partnerství. Marně se snažili (všichni tři) dobrat nějakého rozumného konce, jak na to. Plně s nimi souhlasím v tom, že přece i dvě ženy by měly mít možnost uzavřít řádný sňatek, i když asi jen občanský. Sympatické na debatě bylo, že obě trvaly na tom, že Celý článek

13.2.- Jedna dobrá a jedna špatná zpráva.

Ceny zboží a služeb byly poprvé v historii samostatné České republiky nižší než před rokem. Meziroční míra inflace se tak dostala na zápornou hodnotu minus 4 desetiny procenta. Jak oznámil Český statistický úřad, inflace se tak v meziročním srovnání v souladu s očekáváním ekonomů změnila v deflaci. Nezaměstnanost v České republice ale poprvé od pádu komunismu překročila hranici deseti procent. V lednu bylo bez práce 539 tisíc lidí.
Z této poněkud neočekávané zprávy může vyplývat jeden dosud řádně nepopsaný zákon tržního hospodářstvíCelý článek

12.2.- Co by bylo, kdyby...

Madeleine Albrightová projevila lítost nad tím, že ještě nemáme zvoleného nástupce Václava Havla, o kterém se vyjádřila, že to byl "fantastický prezident". Připusťme, že použila slovo "fantastický" spíše díky své chabé znalosti českého jazyka a také proto, že dlouho žije v USA. Američané mají totiž sklony používat nadměrně právě taková slova jako úžasný, jedinečný, skvělý až fantastický. Česká povaha je Celý článek

11.2.- Výrok týdne pronesl Jan Sokol, prezident čekatel.

Na otázku pana Housky z redakce deníku Právo: "Souhlasíte se zvažovaným útokem na Irák? Postoj Havla byl celkem jasný." odpověděl jako chytrá horákyně poněkud nejasně:
"ČR není žádná velmoc, v těchto věcech nerozhoduje o tom, co bude a nebude. Pro nás je první priorita Celý článek

11.2.- Místo nákladného MS Office můžete mít zdarma Open Office.

Přestalo vás bavit přispívat Gatesovi na jeho miliardy? Chcete ušetřit 14 - 16 000 Kč za MS Office XP ? Není nic jednoduššího, než si pořídit kancelářský balík Open Office, který vychází z kancelářského balíku Star Office firmy Sun a je šířen zdarma pro OS Linux i Windows. Open Office obsahuje všechny běžně používané kancelářské nástroje: programy Calc (tabulkový kalkulátor =Excel), Draw (vektorový editor, v MS Office není), Impress (prezentace =PowerPoint), Math (editor vzorců), Writer (textový editor=Word) včetně Celý článek

11.2.- Vítám čtenáře z Maďarska a Německa.

První z nich pochází z kabelové sítě cable-239-121.kecskemet.fibernet.bacs-net.hu. Doufám, že nemá nic společného s krytím zvěčnělého pana Bácse, který měl darovat nemalý finanční obnos ODS. Naopak má něco společného s firmou GTS.
Druhý čtenář má něco společného se sítí mediaways.net. Na tuto adresu stojí za to se podívat. Webové stránky nazvané Presskit určené novinářům jsou upředeny z odkazů na PDF, DOC, EPS, GIF a JPG soubory ve formě jakési ikonografiky. Docela dobrý nápad jejich oddělení PR. Takovou stránku by měla mít každá firma, která očekává, že se o ní bude někde psát v tisku nebo na internetu.

10.2.- Slepá víra občanů jako pramen moci našich politiků.

Z čeho vlastně pramení moc našich politiků? Mohli bychom tvrdit, že moc politiků pramení ze zákonů, které byly vytvořeny jako soubor práv a zákazů. Vytvořili a odhlasovali je však sami politikové a jen oni mají právo je měnit.
Ve skutečnosti svěřujeme moc politikům my voliči na základě Celý článek

10.2. - Špidla nabídl kandidaturu na prezidenta Janu Sokolovi

Jan SokolNěkdejší ministr školství v úřednické vládě Tošovského Jan Sokol by mohl být kandidátem sociální demokracie na prezidenta. Kandidaturu mu nabídl premiér a předseda sociálních demokratů Vladimír Spidla, aniž by ovšem získal stoprocentní podporu poslanců a senátorů ČSSD. Sokol nabídku zatím neodmítl, čeká na jasné vyjádření podpory dalších parlamentních stran. Šestašedesátiletého děkana Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy by podpořili i lidovci a unionisté. Hlasy ODS by nezískal, jejich kandidátem je Václav Klaus. Zato podle komunistického Celý článek

Home
Home


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.