Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás

  AHASWEBOVY NOVINY číslo 370, 21.-23.4.2003.       Dnes je  ,   zítra: 
 HOME POČÍTAČE GALERIE RADY  VYKOPÁVKY ZAHRADA OBLÍBENÉ ARCHIV

23.4.- Válka přináší práci pro americké občany, válka je dobrá.

Největší kontrakt, který byl zatím přidělen v rámci obnovy válkou poškozené irácké infrastruktury, získala americká obří stavební firma Bechtel. Americká agentura pro mezinárodní rozvoj (U.S. AGENCY FOR INTERNATIONAL DEVELOPMENT, která tuto firmu vybrala, oznámila, že Bechtel bude opravovat elektrické vedení, vodovody a kanalizaci. Jde o největší stavební společnost ve Spojených státech. Původní smlouva se týká částky pětatřiceti milionů dolarů. Další opatření však za rok a půl možná tuto částku ještě zvýší na 680 milionů dolarů (cca 20 miliard Kč). Bechtel vyšel jako vítěz z kontroverzního tendru, v jehož rámci byly přímo osloveny bez výběrového řízení pouze určité americké firmy. O firmě Bechtel je známo, že udržuje úzké styky s Republikánskou stranou. Kdo chce vydělávat, musí mít ty správné kamarády.
Další podrobnosti na https://supplier.bechtel.com/bni/usaid a http://www.usaid.gov/press/releases/2003/pr030417.html a také na http://www.usaid.gov/iraq.
A co naše firmy? Inu, nechtělo se vám bojovat, holoubkové, tak pro Česko nebude nic, nebo možná ty vzduchovky a zadara léčit Iráčany.

23.4.- Kdykoliv vás může přepadnout exekutor a zabavit majetek.

Exekutorská komora České republiky se ohradila dopisem ministru spravedlnosti proti reportáži o svérázné exekuci vysílané televizí Nova dne 8. 4. 2003 v pořadu Občanské judo. Majitelce bytu byl zabaven její majetek jen proto, že u ní dočasně bydlel její přítel odsouzený k zabavení majetku, který ale v bytě neměl nic než ponožky! Za pozornost stojí například tento odstavec z protestního dopisu exekutorské komory:
"Soudní exekutor je oprávněn učinit prohlídku bytu a jiných místností povinného a za tím účelem je oprávněn zjednat si do bytu nebo do jiné místnosti povinného přístup. Zákon tedy nevyžaduje nutnost nájemního nebo jinak formálně vyjádřeného právního vztahu povinného k prostorám, pro možnost vykonat v nich exekuční úkon, ale zcela záměrně používá termín „místnosti povinného“, který je bez jednoznačného právního obsahu, čímž zákon zcela jednoznačně dává najevo, že právní vztah povinného k místnostem, ve kterých je možno vykonat exekuci, není rozhodný. Naopak je rozhodný důvodný předpoklad, o kterém Dr. Bureš hovoří jako o přiměřené jistotě, že povinný v těchto místnostech své věci má. Důvodný předpoklad, že povinný má v určitých místnostech své věci, je naplněn zpravidla zejm. tím, že je dostatečně prokázáno, že povinný se v těchto místnostech zdržuje, např. uvedením povinného na dveřích bytu, na zvoncích, vyjádřením sousedů, doručováním pošty na danou adresu poštovním doručovatelem nebo výpisem z evidence obyvatel nebo jiné veřejné evidence, ve které je evidováno bydliště povinného, a zejm. kombinací těchto podmínek. "
Takže až se vaše nezbedné dospělé dítě zadluží, a přitom je u vás stále ještě přihlášeno k trvalému bydlení, ačkoliv žije zcela jinde, může exekutor zabavit váš majetek. Dokonce by stačilo, když se náhodou budete jmenovat stejně jako k zabavení majetku odsouzený zločinec a vaši adresu sdělí exekutorovi omylem vaše poštovní doručovatelka. Přijdete domů z práce a byt bude čistě vyklizen a váš majetek možná dokonce už i prodán.
Je to jen důsledek svinské práce našich zákonodárců, kteří dali exekutorům do rukou zmršený zákon. Pravděpodobně se sami neobávají, že by se předmětem takové chybné exekuce mohli stát oni sami, protože přece disponují poslaneckou imunitou. Přitom stačilo, aby součástí soudního výroku muselo být přesné stanovení místa bydliště, kde má odsouzený svůj majetek. Pak by se za případnou chybu odpovídal soud a ne exekutor.
Celý dopis exekutorské komory s kulišáckým "právním" rozborem najdete zde.

22.4.- Musíme okamžitě vyzbrojit iráckou milici.

Česká republika se zapojuje do boje o zakázky při obnově Iráku. V Iráku bude sondovat možnosti českých firem Martin Koller, odborník ministerstva průmyslu a obchodu na vývoz zbraní a střeliva nevojenského charakteru. "Nová irácká vláda si bude muset vytvořit nové milice. A ty bude třeba vyzbrojit", řekl Lidovým novinám nejmenovaný odborník, který v minulosti dohlížel na vývoz zvláštního materiálu. "Nad vybavením irácké armády si budou chtít s velkou pravděpodobností udržet kontrolu velmoci, milice by nám ovšem mohli přepustit", dodal.
Ze zprávy není jasné, co je to střelivo a zbraně nevojenského charakteru. Že by snad jakési lidové irácké milice měly být vyzbrojeny mysliveckými dvojkami s ozdobným gravírováním a náboji se solí místo broků? Jinou možností by byly opakovací vzduchovky na stlačený plyn nebo plynové pistole. Jiné speciální neletální zbraně se ale u nás nevyrábějí a tak by bylo nejlepší dodat do Iráku ještě několik tisíc kalašnikovů z přebytečných zásob naší armády. Zbraní je prostě v Iáku nedostatek a naši výrobci a obchodníci se zbraněmi to jistě vyřeší. Kdo z uzavíraných obchodů dostane provize zatím nebylo zveřejněno. Naši občané se to jistě z úst mluvčího Ministerstva průmyslu a obchodu vbrzku dozví. Apropó, nevíte, kde je vlastně to Brzko? Nebo budou naši zvídaví novináři posláni pro informace spíše do Řiťky?
Když už jsme u těch nearmádních zbraní, o Velikonocích jsem si krásně zastřílel v nové Air střelnici Samson ve Svojeticích nedaleko Prahy. Za dvě stovky stovka nábojů, krásné americké výkonné vzduchovky nebo pistole na deset metrů s pojíždějícími terči. A ty flinty skutečně střílejí přesně, o půlnoci jsme s bráchou pálili za chodu bez podpory a výsledky byly velice skvělé. A to i s ohledem na to, že můj bratr nikdy na vojně nebyl a já strávil dva roku u pétépáků. Celá ta léta jsme ale měli na chatě vzduchovku a tak jsme stále připraveni zaútočit na libovolného nepřítele. Pravděpodobně by nás ale museli zařadit do nově vytvořených českých milicí, protože mě armáda už vyřadila z evidence.
Ještě k té střelnici: je v irské hospodě na české návsi, kde se ale točí kromě jiného i Plzeň a pečou česká kuřátka a selátka na rožni. Z Prahy se tam dá dojet i městským autobusem č.383 a 393 Praha - Ondřejov. Otevřeno je Po - Ne 16.00 - 22.00, když ale budete platit broky, můžete střílet třeba do rána. Kdo má doma kvalitní sportovní vzduchovku, může střílet vlastní zbraní. Kdo si bude chtít nějakou tu krasavici bez zbrojního pasu koupit, má možnost. Větší skupiny by si raději měly zajistit plac na telefonu 721 373 276. Mírové střelbě zdar!

22.4.- Patří reflexní vesta do povinné výbavy?

Nedávno se v televizi objevila nepřesná informace, že každé vozidlo používané v rámci firmy musí být vybavené reflexní vestou, která má zabránit zbytečným tragédiím při zastavení automobilu ve velkém provozu a zejména při snížené viditelnosti. Podle vyjáření Českého úřadu bezpečnosti práce musejí mít reflexní vestu ve výbavě všichni řidiči, kteří jsou na cestě v zájmu zaměstnavatele a kvůli poruše auta jsou nuceni vstoupit na vozovku.
Zaměstnavatel může podle úřadu buď auta vestami vybavit a nařídit zaměstnancům, aby je používali, nebo jim zakázat, aby při poruše auto na silnici opravovali. V takovém případě jim může dát pokyn, aby nevystupovali z vozu a zavolali kvůli opravě odbornou firmu. Vesty tedy nejsou podle Českého úřadu bezpečnosti práce povinnou výbavou vozidel a policii nepřísluší kontrolovat, zda je řidiči mají. Přesto by si podle mého názoru každý řidič, který často cestuje, měl touto vestou vybavit.

21.4.- Ještě k volbě prezidenta - přidávám k vykopávkám.

Následující dopis byl zaslán od zástupců Vesmírných lidí našemu novému prezidentovi v den jeho zvolení. Doufám, že jeho poněkud opožděným zveřejněním nevyvolám masovou paniku a nebudu obviněn pro šíření poplašné zprávy. Stojí to za přečtení i v souvislosti s tragickou smrtí upáleného Zdeňka Adamce, který se o této skupině zmínil ve svém dopisu na rozloučenou. Text jsem nijak neupravoval, jsou tedy zachovány i různé překlepy:

Vzkaz prezidentovi (Aštar Šeran, 28.02.2003 14:54)
Kancelář prezidenta republiky
119 08 Praha 1
Věc: Informování o stavu společnosti
Vážení pracovníci “hradu” !
Předem vás zdravím. Tímto vás žádám, abyste tento DOPIS PŘEDALI panu prezidentovi. Jedná se o mimořádně důležité záležitosti, které se týkají VŠECH lidí nejen v tomto státě.
Předem děkuji a jsem s se srdečným pozdravem.
Vážený pane prezidente !
Předem Vás co nejsrdečněji zdravím a přeji hezký den.
Píši Vám ve velice naléhavé záležitosti mimořádné důležitosti, jelikož mi NENÍ LHOSTEJNÉ, co se děje s planetou Zemí a celou naší civilizací, která kráčí vstříc záhubě.
NENÍ MI JEDNO a jsem velice znepokojen, že lidé nejsou informováni OFICIÁLNÍ cestou, tedy přes sdělovací prostředky od politiků (kteří mají za občany odpovědnost) o důležitých informacích pro každého člověka.
Jsou to informace o Vesmírných lidech Sil světla, o problémech planety Země i nás, lidí a o Ovládacích programech Sil temna (které ZATÍM bohužel fungují “na každém kroku”, a díky kterým média mlčí). LIDÉ přece MAJÍ PRÁVO BÝT INFORMOVÁNI, aby měli MOŽNOST se správně – JAKKOLIV – DLE SVÉ SVOODNÉ VŮLE ROZHODNOUT, jakou cestu si ZVOLÍ ve svém dalším vývoji. Milý pane prezidente ! Maximální měrou na Vás apeluji, prosím a naléhavě Vás žádám, vystupte na veřejnosti a informujte celou ČR o Vesmírných lidech Sil světla !!! Tisíce lidí v naší nádherné vlasti je nespokojeno s tímto stavem a doufají, stejně jako já, že někdo z oficiálních politických míst vystoupí oficiálně s důležitým projevem k národu. Pochopitelně i naši milí vesmírní přátelé, kteří nám s láskou pomáhají, toto loutkové divadlo sledují se smutkem v očích a věří, že Vy nezaváháte podobně, jako v roce 1949 prezidenti Truman a Stalin a v roce 1954 Eisenhower. Rád Vám připomínám, že vesmírní přátelé nám neustále NEZIŠTNĚ s LÁSKOU pomáhají (mj. Období bojů Sil světla s temna – srpen – září 1999 a následně fyzické vypuzení negativních entit, “zacelování” ozónové díry, čištění vodstva i ovzduší, zabránění několika vzniků 3. Světové války, atd., atd.) a při těchto nebezpečných činnostech někteří i utrpěli úraz a někteří i zahynuli ! A to vše dělají s láskou pro planetu Zemi a všechny lidi naší planety. Díky nim je ještě tato civilizace takto uměle udržována při životě a je ještě životaschopná. Vy jste prezident, Vy máte zodpovědnost za všechny lidi v České republice. A tento čas není neomezený. Ani pan ing. Ivo A. enda, který plní své obtížné poslání, a který vykonal obrovský kus práce pro lidi, ani já, nemáme možnost vystoupit v médiích a globálně informovat lidi v ČR. Prosím jednejte a stále neváhejte !!! Moc dobře vím, že to není běžná záležitost a chce to kus odvahy. Ale Vy moc dobře o Vesmírných lidech a o problémech planety Země a nás, lidí a masovém ovládání Silami temna. Tak přece není možné pořád mlčet. Vy máte pravomoci a s nimi několik možností řešení této záležitosti. Můžete se spojit sám s bytostmi Sil světla po splnění podmínek kontaktu. Můžete se kontaktovat telefonicky s panem Ing. Ivo A. endou, domluvit si s ním schůzku a poradit se s ním nebo přes něho např. s Aštarem Šeranem o všech dalších konkrétních krocích. Můžete se setkat např. se slovenským prezidentem panem Šusterem a po té oba vystoupit s projevem k národu v televizi. Můžete zařídit přípravu některé z letišť k 1. Oficiální návštěvě Vesmírných lidí Sil světla v české republice. Všechny možnosti jdou zrealizovat, ale Vy máte tuto jedinečnou příležitost. Nikdo jiný v tomto státě !!! MÁTE JEDINEČNOU HISTORICKOU ŠANCI A PŘÍLEŽITOST NESMÍRNÉHO DOSAHU !!! Neobávejte se ničeho, Vesmírní lidé Vám s láskou pomohou, ale je třeba se rozhodnout a konat ! Vězte, že já i tisíce lidí ČR a milióny Vesmírných civilizací budou přešťastný, až se rozhodnete spolupracovat a KONAT ve věci informování veřejnosti. Pevně věřím, že v listopadu 1989 a v následné době jsem Vás nevolil marně. Ještě jednou na Vás apeluji maximální měrou a prosím a žádám Vás, nepropásněte tuto jedinečnou šanci a jednejte už !!! Přeji Vám hodně sil a vůle a těším se na Váš případný projev. Děkuji Vám za pozornost, loučím se s láskou a pokorou a přeji hezký zbytek dne. Občan České republiky M.W. P.S.: Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí !!!

Z textu se zdá vyplývat, že byla tato výzva určena původně odstupujícímu prezidentovi a autor či autoři si nedali tu práci, aby jej zaktualizovali. Ale nevadí, předpokládám, že jej Václav Klaus četl a tak se ptám: postavil se k tomuto vážnému problému čelem a kontaktoval se s panem Ing. Ivo A. endou? Udělal něco pro zahájení přípravy letiště nutného pro uskutečnění tak důležitého mezigalaktického kontaktu? Vypadá to, že zatímco se handrkuje s ministrem zahraničí o tom, kdo zná lépe EU, nechává stranou řešení vážnějších problémů, než je náš vstup do tohoto komického a hlavně nepatrného a bezvýznamného uskupení států. IMHO (pro negramoty: podle mého skromného názoru) by pro vyřízení této žádosti a navázání kontaktu se Silami světla postačilo dát k dispozici staré ruzyňské letiště určené pro státní návštěvy. Konečně bychom mohli světu dokázat, že nejsme až tak bezvýznamná zemička kdesi nedaleko Balkánu.


Home
Home


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.