CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)


Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás

  AHASWEBOVY NOVINY číslo 391, 25.1. - 5.2.2004.       Dnes je  ,   zítra: 
 HOME POČÍTAČE GALERIE RADY  VYKOPÁVKY ZAHRADA OBLÍBENÉ ARCHIV

5.2.- Víte něco o Suverenním řádu maltézských rytířů ?

V současnosti je Maltézský řád jako jediný z církevních řádů uznáván jako suverénní s diplomatickým zastoupením v 93 zemích bez ohledu na fakt, že řád nemá vlastní územní teritorium. Držitelé platných diplomatických pasů Svrchovaného řádu Maltézských rytířů, kteří cestují na území České republiky jako členové diplomatické mise k nástupu své funkce, mohou přicestovat a pobývat na území České republiky po dobu svého služebního přidělení bez víz. Stejná pravidla platí pro rodinné příslušníky, kteří žijí s osobami uvedenými v předchozí větě ve společné domácnosti, pokud jsou rovněž držiteli platných diplomatických pasů Svrchovaného řádu Maltézských rytířů. Být tedy členem řádu může být docela výhodné.
Jeho členové se místně sdružují do velkopřevorství, podpřevorství nebo národních asociací. Na dílech řádu, která zahrnují ve více jak 40 zemích 16 nemocnicí, 33 samostatných klinik, 21 denních stacionářů, 7 hospiců, 600 center první pomoci, 6 uprchlických táborů, pracuje vedle profesionálních zaměstnanců asi 80 000 dobrovolníků. K usnadnění mezinárodní spolupráce zřizuje řád mezinárodní organizace (ECOM pro pomoc při katastrofách, CIOMAL pro boj s leprou).
Od roku 1834 se centrum Maltézského řádu nachází v Římě v paláci na Via Condotti. Heslem řádu je Tuitio fidei et obsequium pauperum neboli Obrana víry a služba trpícím.
V České republice je činnost řádu zajišťována obecně prospěšnou společností Maltézská pomoc. Předsedou správní rady není nikdo menší než pan Jiří Lobkowicz. Z jeho činnosti je patrné, že se řád pokouší ovlivňovat i politický život u nás (jeho politická strana Naděje).
Podle některých autorů je Řád Maltézských rytířů světovou organizací spojující svými vlákny obchodní kruhy, banovnictví, politické kruhy, CIA, další zpravodajské služby, P2, náboženské a vzdělávací instituce, soudnictví, armádu, různé nadace, Informační agenturu Spojených států, OSN a mnoho dalších organizací. Nejsou nejstarší organizací, ale jsou nejstarší větví Řádu Hledání. Světový vůdce Rytířu z Malty je volen na krátké období se souhlasem papeže. Rytíři z Malty mají svou vlastní ústavu a přísahají, že budou pracovat na nastolení Nového světového řádu s papežem v čele. Členové řádu Maltézských rytířů jsou také mocnými členy CFR (Rada pro zahraniční vztahy vlády USA) a Trilaterální komise.
Kolik je na tom pravdy se ale nikdy nedovíme. Svět přece musí mít svá tajemství a kdejaký jouda do nich nemá co strkat nos.
Historie řádu:
http://www.integrace.cz/integrace/clanek.asp?id=670
http://www.integrace.cz/integrace/clanek.asp?id=674.

4.2.- Zápis do obchodního rejstříku za pět dní!

Ale ne u nás, pro tenhle luxus si musíte založit firmu na Slovensku. Jen pět dní tam bude nyní trvat registrace nové firmy nebo provedení změny v Obchodném registeru. Kromě klasických papírových formulářů mohou od 1.února používat slovenští podnikatelé i formuláře elektronické. Podrobnosti o sladkém životě podnikatelů na Slovensku najdete na stránce Obchodného registru.

3.1.- Ještě k "papírovým" plenkám.

Ministerstvo financí ustoupilo masivnímu veřejnému tlaku občanů, kteří spolu s médii protestovali proti převedení jednorázových plenek do horní sazby DPH. Špidla se zřejmě tohoto "posr....." problému opravdu zalekl, protože si uvědomil, že by mohl ve volbách ztratit všechny hlasy rodičů s malými dětmi.
Přesto není používání těchto vychvalovaných plenek bez zdravotních a ekologických rizik. Výzkumy dokonce dokázaly, že u mužů, kteří byli v útlém věku do nich baleni, klesla schopnost zplodit potomka. Je to zvýšenou teplotou, ve které se nachází v raném vývojovém stadiu jejich šourek a spermie jsou pak natolik "líné", že se do vajíčka nedokáží prodrat.
Nevýhodou jednorázových plenek také je, že obsahují umělé hmoty – propustná polypropylénová folie na „suchou“ vrstvu, nepropustná polyetylénová folie na ochranu oblečení, polyakryláty ke zvýšení absorbční schopnosti celulózy. Hmotnost umělých hmot v plence je sice zanedbatelná, přesto se jejich výroba na prostředí také podepíše. Nejvíce však plenky zatěžují prostředí horami odpadů. Dítě spotřebuje průměrně denně 5-6 jednorázových plenek, a to za dva roky, po které dítě plenky potřebuje, činí 4000 plenek, které v nasáklém stavu váží kolem 1 tuny. Takové množství odpadu vyprodukují za stejnou dobu 2 dospělí. V zahraničí jsou sice vyvíjeny speciální technologie na recyklaci použitých plenek, ale vzhledem k přítomnosti těžko rozložitelných umělých hmot je praktické zavedení recyklace papírových plen zatím spíše v oblasti zbožných přání.
Skutečně ekologicky myslící a chovající se rodičové budou tedy i nadále používat látkové pleny, které sice ekonomicky a energeticky vzato vycházejí prakticky stejně jako ty papírové (výroba látky, praní, žehlení), ale jejich konec je mnohem optimističtější: končí svůj život jako praktické hadry a pak putují do sběru textilu. V horším případě se kdesi na skládce snadno rozkládají během několika let na nezávadný biologický odpad. Na tenhle fakt se v zuřivé bitvě o papírové pleny jaksi pozapomělo.
[Pramen: Ekolist http://ekolist.cz/zprava.shtml?x=162731]

2.2.- Potrebujete poslat cesky text do zahranici?

A víte přitom, že adresát nemá český soft a tak mu čtení textu dělá velké potíže? Pak nezbývá, než připravený textový soubor (nikoliv DOC atp.) zbavit těch strašlivých háčků a čárek, které si na nás vymyslel Jan Hus. Kdoví, za co jej vlastně upálili... A navíc jsme si na sebe vymysleli mnoho způsobů, jak českou diakritiku nacpat do počítače. Těch kódů je nepočítaně. Šikovní programátoři proto vymysleli řadu konverzních programů, které převádějí český text z jednoho kódu češtiny do druhého včetně možnosti, že jej zbaví právě těch háčků, čárek, kroužků a apostrofů.
Mohu doporučit jeden z nich, který si můžete stáhnout právě zde. Je to verze, která je určena pro soukromé použití zdarma. Její instalace je velice jednoduchá, stačí stažený ZIP soubor (1,2MB) rozbalit kdekoliv a pak spouštět přímo z tohoto adresáře (složky:) program Wkonve32.exe. Další postup je prostý:

  • Zvolíte nahoře v nabídce Služby, Konvertuj soubor.
  • Zadáte Jméno zdrojového souboru, tedy toho souboru .TXT, který chcete odháčkovat. (vpravo je tlačítko pro jeho nalezení).
  • Zadáte Jméno výstupního souboru (opět je tu tlačítko pro jeho nalezení, pokud chcete přepsat nějaký starší soubor).
  • Ostatní parametry necháte beze změny a stisknete Konvertuj. A máte, co jste potřebovali. Překopírovat text nebo připojit soubor do mailu jistě umíte a vaši čeští přátelé v zahraničí budou potěšeni čitelným textem třeba i v nějaké internetové kavárně kdesi v Londýně či New Yorku, nebo v nějakém zapadlém hnízdě kdesi v Austrálii.
    Kdyby jste od nich poslaný text bez diakritiky potřebovali zpátky oháčkovat, pak použijte online službu na adrese http://nlp.fi.muni.cz/cz_accent/index.php. Je na hlavní stránce těchto novin mezi oblíbenými. Mnoho zdaru.

    2.2.- Pro vaši potřebu je zde kalkulačka online.

    Sice namítnete, že kalkulačka je přece někde ve woknech, ale kdo by jí při brouzdání hledal. Máte ji napravo nahoře zcela nesmyslně vedle Radiožurnálu. Kdo netuší, k čemu je ta podivná ikonka nad tím, tak vězte, že stačí označit nějaké slovo v textu a pak klepnout na ikonku CoToJe. Možná budete i překvapeni.

    2.2.- Co proboha hledá ministr Svoboda v Kazachstánu?

    Kazachstan - klikněte pro většíMINISTR SVOBODA ODCESTOVAL NA NÁVŠTĚVU KAZACHSTÁNU, FILIPÍN, AUSTRÁLIE A NOVÉHO ZÉLANDU. Místopředseda vlády a ministr zahraničních věcí ČR Cyril Svoboda uskuteční tuto mimořádně dlouhou zahraniční cestu ve dnech 29. ledna - 11. února. Pokud si říkáte, co proboha hledá v takové zemi, jako je středoasijský Kazachstán, pak čtěte dále.
    Kazachstán se řadí díky obrovským zásobám ropy, plynu a nerostného bohatství mezi potencionálně nejbohatší státy světa. Po roce 1991 měl také čtvrtou nejsilnější nukleární výzbroj a současně také největší světové středisko pro nukleární zkoušky - Semipalatinsk. Vláda Kazachstánu však odzbrojila a pracuje na odstranění škod po několika stovkách jaderných výbuchů. Do země v poslední době přicházejí investice z mnoha rozvinutých zemí včetně USA a Německa. Přesto tu zhruba šedesát procent obyvatelstva stále žije pod hranicí chudoby a nezaměstnanost dosahuje alarmujících čísel. Zdravotnictví je v Kazachstánu ve špatném stavu, nejsou běžně k dostání ani základní léky. Za léky se platí v dolarech takové sumy, že si je může dovolit jen horních deset tisíc.
    Podle Amnesty International patří Kazachstán mezi 106 zemí, kde byli lidé podle toho, co hlásí mezinárodní zpravodajové, mučeni nebo byli obětmi špatného zacházení ze strany bezpečnostních složek, policie nebo jiných státních orgánů. Jsou to mimo jiné země jako je Afghánistán, Albánie, Alžírsko, Angola, Írán, Irák, Kambodža, Kolumbie, Ukrajina, USA a Zimbabwe.
    Také patří mezi 61 zemí, kde byli během roku 2002 lidé odsouzeni k smrti. Například to je Afghánistán, Alžírsko, Arménie, Bahamy (!), Bangladéš, Barma, Burundi, Čína, Írán, Irák, Japonsko, Jordánsko, Katar. A současně je Kazachstán mezi 28 zeměmi, kde byly vykonány popravy. Patří sem také Bělorusko, Čína, Egypt, Indie, Írán, Irák, Japonsko, Jemen, Jordánsko.
    V Kazachstánu jsou také ruské odpalovací rampy pro lety do kosmu na vojenské základně Bajkonur (Baikonur, dříve Taškent-90, pak Tjura-Tam, pak Leninskoje, do roku 1995 Leninsk). Je to hlavní ruský kosmodrom, používaný od počátku kosmické éry zejména na zkoušky balistických raket a lety do kosmu. Do loňského roku zde bylo odpáleno přes 1200 raket. Byl vybudován v Kzyl-Ordinské a Karagandské oblasti na území Kazašské SSR mezi městy Kazalinsk a Džusaly. Žije v něm 50 000 obyvatel většinou občanů Ruské federace, která má tuto oblast v dlouhodobém pronájmu do roku 2050.
    Kazachstán má mimo jiné hranice s Ruskem a Čínou. Kazaši mají zajímavé přísloví : "Orystan žoldasyng dolsa aybaltang žanyngda bolsyn", což by v češtině znělo : "pokud máš přítele Rusa, měj vždy připravenou sekeru." Jiné kazašské přísloví praví : "Kara kytaj kaptasa, sary orys aekengdey bolar", což znamená : "Pokud přichází černý Číňan, plavý Rus se zdá být otcem." Tato dvě stará přísloví ukazují na komplikovanou historii kazašských vztahů s ruským medvědem a čínským drakem za posledních několik století [pramen]. Kazachstán je také mezi zeměmi, které přispěly do mezinárodní vojenské jednotky vedené v Iráku Poláky.
    Doživotním prezidentem a neomezeným vládcem Kazachstánu je Nursultan Nazarbajev. Ten si oblíbil karlovarské léčebné prameny a lázeňské lesy v údolí řeky Teplé. Do lázní na svoji druhou soukromou návštěvu přicestoval týden před pražským summitem NATO, kterého se zúčastnil. Nazarbajev pobýval v sanatoriu Ahlan, které patří občanům Kazachstánu, nejspíše je jeho.
    Co k tomu ještě dodat? Něco o cestování sem a tam: Podle informace Ministerstva vnitra ČR s Kazachstánem nemáme bezvizový styk. Pro vstup jsou potřebná víza, o která je možné požádat na Velvyslanectví Kazašské republiky v Praze: Romaina Rollanda 12, 160 00 Praha 6, tel.: 33375642, 33371231, fax: 33375642.
    Dle informace Velvyslanectví Kazašské republiky v Praze se vydávají na dobu maximálně 30 dnů následující typy víz:
    1. podnikatelská na základě pozvání právnické osoby registrované v Kazašské republice a registrace konzulárním odborem MZV Kazašské republiky.
    2. za účelem soukromé cesty na základě originálu pozvání k soukromé návštěvě jako jednorázová.
    3. turistická víza na základě potvrzení o zajištění turistické cesty od cestovní kanceláře s licencí pro turistickou činnost a služby pro zahraniční turisty na území Kazašské republiky a registrace pozvání konzulárním odborem MZV Kazašské republiky.
    4. tranzitní, vydávají se na základě víza cílového státu (popř. pozvání) a platné letenky, resp. jízdenky na vlak.
    Náležitosti žádosti o vízum:
    - vízový dotazník, pozvání, pas, 1 fotografie, doporučené zdravotní pojištění. U pobytu delším než 3 měsíce je nutné potvrzení o testu na HIV. I to něco vypovídá o stavu této země.
    Pro usnadnění trvalého pobytu v ČR vybraných občanů Kazachstánu (kdo je bude vybírat ? Nejspíše sám sultán, pardon - Nursultan.) byl vypracován českou stranou projekt Aktivní výběr kvalifikovaných zahraničních pracovníků, ve kterém ČR nabízí kvalifikovaným odborníkům možnost požádat ve zkrácené lhůtě - po 2,5 letech - o povolení k trvalému pobytu (v současnosti až po 10 letech). V České republice se mohou usadit společně se svými rodinami. Projekt realizuje Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Na projektu se rovněž podílejí Ministerstvo zahraničí ČR a Ministerstvo vnitra ČR. Projekt vychází z usnesení vlády ČR č. 975 z 26. září 2001 a usnesení vlády ČR č. 720 z 10. července 2002. V čem mají být kvalifikováni není určeno, bude se rozhodovat případ od případu. Vypadá to na dohodu o možnosti snadného přestěhování vybrané politické a hospodářské smetánky z nehostinného a nebezpečného Kazachstánu do hodné a příjemné země ve středu Evropy, která bude od května navíc součástí EU. Je to dobrý plán a ti vybraní občané Kazachstánu budou jistě našim politikům dosmrti vděční...
    Ještě něco ze zeměpisu najdete na serveru dalky.cz, satelitní snímky na adrese visibleearth.nasa.gov.

    30.1.- Kožený zahájil předvolební agitaci.

    Viktor Kožený jde do voleb"Jsem Euro-demokrat a slovy JF Kennedyho "idealista bez iluzí". Do Parlamentu EU kandiduji proto, že mám jasnou vizi a plán, co pro ČR v Bruselu vybojovat, stejně tak, jak by EU měla vypadat. Moje znalosti, zkušenosti, úspěch a nekonvenční myšlení jsou nejlepší zárukou, že Vaše hlasy budou v Bruselu vyslyšeny," říká na internetových stránkách www.kozeny.cz náš velký a nepřekonatelný Viktor. Tyto stránky a bláboly na nich uveřejněné působí dojmem výlevů nějakého pubescenta nacházejícího se v zajetí jakési sekty rozhodnuté spasit svět, něco jako Vesmírní lidé a spol. Je to možná záměr vycházející z reklamní a marketingové filozofie stavějící na faktu, že jistou nemalou část populace lze získat naprosto nereálnými sliby a lákadly. O diletantismu a novém pokusu o podvod ale spíše hovoří fakt, že Kožený zde agituje pro vstup do strany, která nebyla ještě vůbec vytvořena a na svých stránkách navíc zneužil státní symboly České republiky (podle zákona 352/2001 Sb.). Neváhá také informovat, že "členství v OFD vzniká vlastnoručním podepsáním přihlášky, rozhodnutím sekretariátu nebo rady místního sdružení a zaplacením členských příspěvků, nejsou - li prominuty. Jejich výše se v různých oblastních sdruženích liší, zhruba se pohybuje okolo 300,- Kč za rok, studenti a důchodci platí 100,- Kč za rok,..." pravděpodobně v naději, že se najdou tací idioti, kteří budou opět do koženého měšce přinášet své peníze tentokrát na chod jeho soukromé strany.
    Kožený tímto činem překonal s rozdílem nejméně jedné třídy založení Strany mírného pokroku v mezích zákona spáchané Jaroslavem Haškem a Eduardem Drobílkem v dobách dávno minulých. Překonal Haška především v tom, že to, co Hašek měl za skvělý způsob hospodské zábavy, Kožený myslí vážně a chce sůj post evropského poslance použít jako záchranu před hrozícím zatčením a soudem v USA, možná - ale když tak těžko - i v ČR. V tom se podobá dalšímu přeborníkovi v manipulaci s přihlouplými občany a státními úředníky, panu Železnému, který se právě teď také odhodlává ke kandidatuře do evropského parlamentu. Ještě nám chybí někdo, kdo by znovu prodal do Ameriky Karlštejn a navíc Pražský hrad k tomu. Možná občan Hliník. Ten se ale odstěhoval do Humpolce, kde mu zasadili do kamene v parku, pamětní desku.
    Tak se koukejte hlásit do nové strany, je tam ještě spousta volných a vlivných míst, která budou jistě dobře placená z příspěvků členů a z volebního zisku, až to OFD s pomocí všech idiotů českých vyhraje ve volbách.

    30.1.- Vytiskněte si jízdní řád vaší tratě ČSD.

    Nebo celý jízdní řád, pokud jste opravdu vášnivý železniční cestovatel. Aktuální znění jízdních řádů pro tratě 010 - 346 najdete na stránkách ČSD www.cd.cz. Je to sice v neoblíbeném formátu PDF, ale s pomocí Acrobat Readeru (je tam ke stažení) to snadno dokážete. Poslední aktualizace jsou ze 14.12.2003.

    29.1.- Víte co a nevíte za co ? Fundraising.

    Fundraising je to pravé, co vám dopomůže realizovat vaše cíle. Především je to anglický výraz, který se chystá uhnízdit v českém jazyku, možná jako "fondrajzování". Fundraising, jak už vyplývá z této rozkošné anglické složeniny, je získávání peněz pro fondy a nadace s bohulibými cíly. Neboli počestné žebrání pokud možno ve velkém, přerozdělování peněz daňových poplatníků prostřednictvím nejrůznějších soukromých, státních i mezinárodních "programů" do soukromých firem, které neplatí žádné daně, neboť údajně neprodukují vlastní činností žádný zisk. Základní snahou každého fondu či nadace je opatřit si nemalé peníze pro platy vlastních zaměstnanců, na zaplacení nájmu kanceláří, na zakoupení automobilů, mobilů a počítačů. Co zbývá, použije se k účelu, pro který byla nadace či fond založen. Často toho nezbývá mnoho...
    Vrtá vám v hlavě nějaká zajímavá idea, jak spasit lidstvo a chybí vám k realizaci peníze? Pak navštivte stránku www.fundraising.cz, kde vám poradí, jak na to. Připravte se ale, že vás to zpočátku bude něco málo stát. Ceny kurzů začínají na částce 960,-Kč, pro studium facilitace si připravte 1900,-Kč. Nenechte se ale odradit podezřením, že to nějak připomíná známý projekt na získání peněz od důvěřivých hlupáků zvaný letadlo nebo že je to něco na způsob scientologických kurzů za nemalé peníze. Třeba právě fundraising je konečně to pravé. Nebo ne?

    29.1.- Proč se chce Bush vydat na Měsíc a na Mars ???

    Chce totiž konečně přijít na to, zda je pravda, že Němci přistáli na Měsíci pravděpodobně již roku 1942, přičemž použili větších mimoatmosferických kosmických lodí, ve tvaru disku, typu Miethe a Schriever. Kosmická loď typu Miethe byla stavěna o průměrech 15 a 50 metrů, a loď typu Schriever, poháněná Walterovou turbinou, byla konstruována jako meziplanetární průzkumná loď. Měla průměr 60 metrů, měla 10 podlaží prostor pro posádku.
    Je docela dobře možné, že se jim už zpátky nepodařilo odletět a tak by bylo možné na Měsíci najít jejich tajemná kosmická plavidla, která by mohla nahradit současný těžkopádný způsob překonávání zemské přitažlivosti pomocí tahu raketových motorů. Jsou krajně nespolehlivé a katastrofická neštěstí z posledních let dávají za pravdu starým Číňanům, kteří rakety vynalezli a používali je výhradně jen pro slavnostní ohňostroje odpalované pro pobavení císaře.
    Další podrobnosti o tajnostech nacistických Němců a Japonců najdete v článku PŮL STOLETÍ NĚMECKÉ ZÁKLADNY NA MĚSÍCI, 1942-1992, který napsal Vladimir Terziski, President, American Academy of Dissident Sciences.
    Že na tyhle fámy nevěříte ? Nikdo vám vaši nevíru nebere, je to ale zábavnější čtení než novinové zprávy o životě a slavných činech našich politiků. Na stránkách pana Kopeckého najdete i další senzační odhalení, které přispějí k rozšíření vašeho rozhledu ve věcech ufologických.

    28.1.- POZOR na virus Win32/Mydoom.A !!!

    Po světě se obrovskou, až nevídanou rychlostí začal šířit nový virus Win32/Mydoom.A. Šíří se e-mailem (ale i přes p2p Kazaa), přičemž v příloze takového e-mailu je k nalezení infikovaný soubor o délce 22 528 bajtů, jeho přípona může být jedna z následujících: ZIP, BAT, CMD, EXE, PIF, SCR
    Předmět e-mailu může obsahovat:
    test, hi, hello, Mail Delivery System, Mail Transaction Failed, Server Report, Status nebo Error. Obsah e-mailu :

    • test
    • The message cannot be represented in 7-bit ASCII encoding and has been sent as a binary attachment.
    • The message contains Unicode characters and has been sent as a binary attachment.
    • Mail transaction failed. Partial message is available.
    Podrobnosti najdete na www.viry.cz.
    Jednoúčelové dezinfekční utility:
    F-Secure: ftp://ftp.f-secure.com/anti-virus/tools/f-mydoom.zip
    NAI Stinger: http://download.nai.com/products/mcafee-avert/stinger.exe
    Podrobný popis najdete také ve virové databázi společnosti AEC.

    28.1.- Proč si vůbec platit peníze na důchod?

    Zástupci všech parlamentních stran se minulý týden sešli, aby projednali chystanou důchodovou reformu. Koalice počítá se zavedením švédského modelu fiktivních účtů. Lidé by měli dostávat důchod v závislosti na celkové částce, kterou si za život naspořili.
    Naši zákonodárci a reformátoři všeho druhu se potýkají s železnou koulí na noze státního rozpočtu zvanou důchodci znovu a znovu a stále neúspěšně. Jiné civilizované státy na tom nejsou o nic lépe, ve stejné pasti se zmítá Německo a uctívaný švédský model není nic zázračného.
    Státem vyplácená penze je výplod moderních snah bránit občanskou společnost před sociálním chaosem. Jestliže se dnes potýkáme neúspěšně s existencí pár tisíc bezdomovců, žebráků a loupících chudých, asi bychom se nevypořádali s tlupami zestárlých obyvatel bez stálého příjmu, kteří by se nepochybně věnovali rabování skladů potravin ve snaze uhájit holý život.
    Je tu ale jeden fakt, který si nechce státní propaganda ani "nezávislí" novináři připustit : s ohledem na obecnou nezodpovědnost panující v naší populaci je nutné, že po většinu života musí každý zaměstnaný občan odevzdávat povinně do státní kasy značnou část svého výdělku jako vklad pro svůj budoucí důchod. Nelze přistoupit na praxi, že by si každý zcela dobrovolně během svého života ukládal jisté částky na účet ve státem garantované bance, která by je zhodnocovala alespoň do výše skutečné inflace. Většina lidí by totiž nespořila prakticky nic, protože něco jako odpovědnost za svůj budoucí život je pro ně mimo jejich hranici pudu sebezáchovy.
    Proto je nutné, aby každému z nás byly tyto prestředky odebírány násilím, které navozuje v řadě svobodomyslných občanech pocit života v otroctví. Ovšem zapojení se do moderní "civilizované" společnosti jako námezdní síla není nic jiného, než jistá forma dobrovolného otroctví. Většina lidí "chodí" do práce, protože musí, protože chápou, že by jinak v krátké době buď zašli hlady nebo by se museli dát na dráhu zločinu. Ta jisté nemalé části občanů vyhovuje lépe a tak kradou, loupí, přepadají banky. Žijí tak svobodněji než "ostatní pitomci, co denně zařezávají někde ve fabrice", nežijí přitom v hrozných obavách z případného života ve vězení, protože ty naše se spíše podobají domům péče o bezmocné občany.
    Těm odpovědnějším z vás mohu doporučit jednu věc: nespoléhejte na státní systém důchodového zabezpečení a snažte si vytvořit rezervu pro dobu, kdy vás pro vyšší věk vysypou ze zaměstnání nebo zkrachujete ve svém podnikání či vypadnete z koloběhu vydělávání peněz pro nemoc. Je jedno, jak si takovou finanční rezervu vytvoříte. Můžete prostě spořit v nějaké důvěryhodné bance, nebo investovat do výstavby bytu či domu, který budete pronajímat, případně budete postupně nakupovat zlaté pruty, šperky nebo akcie Microsoftu. V každém případě mějte ale jasný plán, jak se v případě nouze dostanete k hotovým penězům (nebo penězům na bankovním kontě). Skoro se jako nejlepší jeví nákup drobných starožitností, jejichž ceny budou nepřetržitě stoupat a není žádným problémem je rychle prodat těm, kteří si teprve takovou životní rezervu vytvářejí. Hlavně neváhejte a začněte. Protože staroba se k vám blíží nezadržitelně i ve věku kolem dvaceti let.
    Kdybyste se na sklonku života snad přesto ocitli v absolutní bídě někde na ulici, pak neváhejte a vypravte se třeba do poslanecké sněmovny, vyberte si tam nějakého politika slabší konstituce a pořádně si ho podejte klackem. Proč politika? Inu, za napadení spoluobčana se statutem veřejného činitele vám soud vyměří delší pobyt. V krátké chvíli se ocitnete v teple, s pravidelnou stravou a dokonce i lékařskou péčí. Umístí vás jako zločineckou prvničku do té nejnižší nápravné skupiny. V klidu budete moci začít třeba malovat obrazy nebo psát vlastní paměti, prostě něco z toho, na co jste celý život neměli čas. Koneckonců i pan bývalý prezident Havel si ten pravidelný a bezstarostný život v base pochvaloval. Takže se není čeho bát. Hleďte proto do své budoucnost s optimismem, ať už ti naši milí zákonodárci vymyslí cokoliv.

    27.1.- Jan Burian bude vzpomínat na dobu totality.

    19. února bude Jan Burian vzpomínat na staré časy. Chce zábavným způsobem připomenout zejména mladším posluchačům některé své dnes již téměř neuvěřitelně a přitom nezapomenutelné zážitky z dob komunistické totality.
    "Řeč bude třeba o tom, co to byl tuzex nebo železná neděle a jak se musel člověk snažit, aby dostal pomeranče," přiblížil písničkář, který odmítá přisuzovat pořadu politický podtext. Pro uvedení svého pořadu si Burian vybral podle vlastních slov stylově klub U kaštanu v pražském Břevnove, ve kterém byla založena sociálnědemokratická strana. Hospoda U kaštanu v Praze 6 - Břevnov
    V roce 2003 v březnu na jednom z koncertů Jan Burian živě nahrál desku Drtivé jistoty s texty dánského básníka Benny Andersena. Album písniček si posluchači mohou zadarmo stáhnout z písničkářovy internetové stránky www.janburian.cz.
    "Jsem už delší dobu propagátorem akce Kopírování zachraňuje hudbu," říká Burian na nelegální kopírování hudebních skladeb nebo celých CD. Svým náročnějším příznivcům desku prodává s originálním obalem, který písničkář opatřil pořadovým číslem a vlastnoručním podpisem, podobně jako tomu bývá u bibliofilií.

    26.1.- Evropská unie nás přijde zatraceně draho.

    Po vstupu do Evropské unie podraží kromě jiného i dětské plenky. Ty dosud podléhají pětiprocentní sazbě daně z přidané hodnoty, Brusel je však požaduje v základní sazbě, která nyní činí v naší socany řízené zemi celých 22 procent. Na čtvrtečním jednání rozpočtového výboru to minulý týden přiznal ministr financí Bohuslav Sobotka. Zároveň potvrdil, že žádné další výjimky již stát vyjednat nemůže. V ČR se rodí stále méně děti a vláda neustále hlásá něco v tom smyslu, že to chce změnit. Kvůli změnám v DPH však právě rodiče zaplatí za pleny, ale třeba i školní jídelny a menzy více peněz. Dále zdraží restaurace a všechny potraviny včetně nealkoholických nápojů. Více peněz lidé nechají u kadeřníka, v čistírně nebo opravně obuvi. To snad konečně bude signalizovat jasnou zprávu, že vláda socanů do roka a do dne skončí.
    Co s tím ale udělá vítěz příštích voleb je ve hvězdách. Když se něco pohnojí na nejvyšších úrovních včetně té evropské, nikdo s tím už nic nesvede, bruselská byrokracie je mocnější nežspecialisté bývalé komunistické RVHP. A tak se nová vláda bude vymlouvat na to, jak blbě to dělali socani, kteří se dnes ještě stále vymlouvají, že nemohou přece napravit to, co způsobila vláda pravice.
    Pokud by měli občané hlasující v referendu o našem přistoupení do EU tyto informace o zdražování základních životních potřeb k dispozici, zcela určitě by hlasování dopadlo opačně. Je zcela zřejmé, že zájmy našich, ale i bruselských politiků jsou zcela rozdílné od zájmů obyčejných, tvrdě pracujících obyvatel. Je tedy jasné, že tyto informace naši politici měli, ale před voliči je utajili.
    Jak tak koukám, už z rozčilení začínám fabulovat jako nějaký marxista, či dokonce komunista, nebo snad fašista či anarchista. A divíte se?

    26.1.- Česká televize se potácí v červených číslech.

    Podle velmi nejistých odhadů prý asi 300 000 rodin (bytů) neplatí pravidelný měsíční obolus na provoz veřejnoprávní televize a rozhlasu. A poslanci hledají cestu, jak koncesionářské poplatky účinněji vybírat. Petr Pleva (ODS) předložil návrh, který by veřejnoprávní televizi a rozhlasu umožnil změnit dlužné poplatky na pohledávku a tu pak odprodat někomu třetímu. Doufejme, že ne ruské mafii. Politici zatím navrhují změnit současnou praxi, kdy se lidé do evidence sami hlásí. Nově by zákon měl předpokládat, že plátcem poplatku je každý plnoletý člověk.
    Ten, kdo platit nechce, by pak musel odevzdat čestné, notářsky ověřené prohlášení o tom, že buď přijímač nemá, nebo žije v domácnosti s někým, kdo už plátcem je.
    Což je totální pitomost přímo úměrná obsahu mozkoven našich politiků. Čestné prohlášení by totiž musel odevzdat každý z manželů/manželek (podle dohody, nebo oba?), kteří spolu žijí ve společné domácnosti (asi 3 miliony osob) a dále všechny jejich dospělé děti s nimi žijící tamtéž. Netroufám si odhadnout počet těchto prohlášení, šlo by jistě o miliony osob a tedy především milionový kšeft pro notáře, řekněme asi tak 120 milionů tržby při poplatku 40 kč za prohlášení. Větší idiocii si člověk už opravdu nedovede představit. Jestliže při dnešní automatizaci evidence obyvatelstva to nedokáží státní "specialisté" ministerstva informatiky vytáhnout z těch mnoha nespočetných databází, pak se jedná skutečně o termity.

    25.1.- Zpomalování oběhu Země kolem Slunce se zastavilo v roce 1999 !

    Podle zprávy AP vědci z Národního Institutu pro vědu a technologie v Boulderu (National Institute for Science and Technology in Boulder, Colorado, USA) zjistili, že v posledních pěti letech se zastavilo zpomalování oběhu Země kolem Slunce. Tento jev představuje pro vědce naprostou hádanku.
    Vědecká komunita se shodla na tom, že po tisíce let se oběh Země okolo Slunce zpomaloval. Toto zpomalování bylo téměř neznatelné : za celý rok se Země zpozdila oproti předchozímu roku o pouhou jednu vteřinu ! Vědci tento fakt zjistili až v roce 1955, kdy zavedení atomových hodin pro standardizované měření času umožnilo měřit čas s přesností, umožňující detekovat takto malé zpoždění. Pro sladění zemského času s astronomickým časem zavedli proto vědci v roce 1972 korekci - na konci každého roku přidávali jednu vteřinu navíc. Tento postup se bez problémů používal po 28 let - až do roku 1999. V tomto roce však vědci zjistili, že k obvyklému ročnímu zpoždění nedošlo. Opakovaná měření potvrzují, že k němu nedošlo ani v následujících letech, takže po pěti letech je možno uzavřít, že se zpomalování oběhu Země okolo Slunce se zastavilo. Spekuluje se o různých možných příčinách tohoto jevu - slapových jevech, změnách klimatu či procesech v zemské kůře - skutečností však zůstává, že pravou příčinu zatím nikdo nezná. Jedna vteřina ročně se může zdát zanedbatelná, avšak na přesném čase je založeno mnoho odvětví : globální komunikace, družicové systémy, systémy navigace a řízení letového provozu, kromě jiného i globální přenos informace mezi světovými bankami a kapitálovými trhy.
    Vysvětlení této záhady je podle mne jednoduché: stvořitelé naší planety a naší technické civilizace usoudili, že je třeba chování naší matičky Země stabilizovat, aby nám to v budoucnu nedělalo paseku v naší relativně docela vyvinuté digitální civilizaci. Musíte uznat, že srovnat rychlost oběhu takového tělesa o jednu sekundu za rok je ovšem něco, co my sami ještě nedokážeme. Tedy konečně jasný důkaz existence mimozemšťanů. Proč to udělali právě v roce 1999, to ví jen pánbůh.


  • Home
    Home

    [CNW:Counter]

    Creative Commons License
    Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
    Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
    .