Vybrané články s komentáři na iDNES
   ISSN 1801-2310
Google PageRank
Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
A H A S W E B O V Y N O V I N Y
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás
Stáhněte si program zdarma!
*  AHASWEBOVY NOVINY číslo 488 - 1.11.2011 - 30.11.2011Dnes je 
MINULÉ ČÍSLO HOME HOME ARCHIV GALERIE VYKOPÁVKY OBLÍBENÉ  TEXT MIRROR RSS
  
>NAPIŠTE AHASWEBOVI
 Select language for translation
Sníh - Jízdní řády - Zpoždění - MHD Praha - Mapy - Telefony - TV program - Kina - Radiožurnál
D1 - Uzavírky silnic -  Dopravní nehody - Levný benzin - Počasí v ČR - Světové počasí
Tabulky -  Jména - PSČ - Kurzy - EURO - Konzuláty - Ruzyňské letiště - Cestování - Balík ČP
Slovník - SMS T-Mobile - SMS Vodafone - SMS Telefónica - Obch.rejstřík - Registr živnostníků - Kalkulačka
Google Klasika/cesky jazz/pop Dobirka,VISA-E/Mastercard,AmericanEx-nizke ceny,postou!
Sponzor Ahaswebovych novin.
Vážení čtenáři, pokud bych se snad v příštích všedních dnech neozval s dalšími články, pak jsem buď zešílel, případně byl zatčen pro pomluvu, nebo jsem tak nemocen, že neudržím v ruce ani myš. Váš Jan Bílek, autor všeho.

Může vám tiskárnu někdo zapálit na dálku?

Profesor Salvatore J. Stolfo z Columbia University a jeho kolegové tvrdí, že současné tiskárny pracující samostatně v počítačových sítích jako tiskové servery, lze ovládnout na dálku podobně jako počítače.
>>> [celý text článku.] 30.11.2011 13:45

Napadli ruskou "marťanskou" sondu mimozemšťané?

Podle článku v časopisu Respekt, dosavadní pokusy Evropské kosmické agentury pomoci Rusům navázat spojení se sondou Fobos-Grunt, jíž se nepodařilo odstartovat z oběžné dráhy Země, zatím nepřinesly výsledek. Sonda na rádiových vlnách "cosi drmolí", na Zemi tomu ale nikdo nerozumí.
>>> [celý text článku.] 29.11.2011 13:45

Víte, co je to Host-based tiskárna?

Jsou to většinou ty překvapivě levné. Někteří odborníci tvrdí, že to ani tiskárna není, že je to vlastně jenom kopírka tisknoucí jen hotové "obrázky", které musí dostat hotové od počítače. Toto zařízení používá GDI rozhraní, zabudovaně do Windows.
>>> [celý text článku.] 28.11.2011 10:55

MUS: Jak se dají vytáhnout peníze odjinud než z vlastní kapsy.

Odpověď je jednoduchá: snadno, když víte, jak na to. Zaujalo mě to slovíčko "vytáhnout" v souvislosti ze způsobem, jakým proběhla privatizace polostátní společnosti Mostecká uhelná a.s. (MUS). Pokusme se stručně rekapitulovat, co se vlastně stalo tak hrozného, že se tím zabývají nejen švýcarští policisté a soudy, ale dokonce i náš milý premiér Nečas...
>>> [celý text článku.] 25.11.2011 11:55

Zbláznil se svět nebo já?

Jak informoval britský deník Telegraph, neznámí hackeři v pondělí podnikli soustředěný útok na virtuální účty uživatelů herních konzolí Xbox od Microsoftu. Hráči z pětatřiceti zemí tak přišli o miliony liber. Další krimi zprávy v textu.
>>> [celý text článku.] 24.11.2011 10:45

Němci budou diskutovat o dostavbě Temelína?

Uspořádání veřejné diskuse v Německu o dostavbě jaderné elektrárny Temelín nabídl kancléřce Angele Merkelové premiér Petr Nečas. Učinil tak v dopise, o kterém ve středu informoval Český rozhlas Radiožurnál. Společný postup podle Nečase může vést k dalšímu posílení česko-německých vztahů a vzájemné spolupráce nejen v energetické oblasti.
>>> [celý text článku.] 23.11.2011 11:45

Letem internetovým světem.

Naučte e-mailového klienta Thunderbird deset nových funkcí. Šikovné příslušenství pro notebooky. Na Google Android číhají nové hrozby.
>>> [celý text článku.] 22.11.2011 12:25

Cikrt detektivem a za komunistů bylo líp.

Tomáš Cikrt se rozhodl být soukromým detektivem. Ve svém článku Je za zmizením profesora firma Diag Human? přichází z řešením této záhady. Třetině Čechů prý bylo za komunistů líp, vyplynulo z průzkumu společnosti SC&C pro Českou televizi.
>>> [celý text článku.] 21.11.2011 11:25

Přejetí plyšáci v parlamentu.

Poslanec Václav Votava (ČSSD) si ve sněmovně 5.11.2011 postěžoval: "Já jsem si dneska naprosto zhnusen přečetl v Novinkách článek pod názvem Přejetí plyšáci s vyhřezlými vnitřnostmi jako dárek k Vánocům. Nevím, jestli jste ten článek četli. Internetová hračkářství začala nabízet nový hit - takzvaná přejetá zvířátka..."
>>> [celý text článku.] 18.11.2011 09:25

Kurs angličtiny BBC zdarma ke stažení.

V archivu internetových stránek britské rozhlasové a televizní stanice BBC můžete objevit docela zajímavé poklady. Tak například zde najdete i po několika letech od doby vysílání rozhlasový kurz angličtiny nazvaný Anglicky s BBC v textových souborech včetně zvukových nahrávek.
>>> [celý text článku.] 16.11.2011 13:20

Bezpečné samozhášecí cigarety od 17.11.2011.

Po několikaletém úsilí bruselských politiků a úředníků bude zase svět bezpečnější. Bývalý kuřák a vášnivý bojovník proti kouření cigaret John Dalli (*5. října 1948), maltský a evropský politik, od února 2010 komisař pro zdravotnictví a spotřebitelskou politiku, tento boj proti požárům zaviněným kuřáky završil vydáním příslušných norem a nařízení.
>>> [celý text článku.] 15.11.2011 11:40

Dobijte si kredit online.

Už i mobilní operátor Telefónica O2 nabízí možnost dobít si kredit předplacené služby pomocí platební karty přes internet. Pro dobití kreditu pro libovolné mobilmí číslo můžete využít rychlé jednorázové dobíjení. Když se u O2 zaregistrujete, budete mít možnost dobíjení přes SMS nebo nastavení automatického pravidelného dobíjení.
>>> [celý text článku.] 14.11.2011 11:50

I Číňané se chtějí vozit v autě.

Čínská asociace automobilového průmyslu vydala v Pekingu zprávu, ve které se uvádí, že Čína v prvních deseti měsících letošního roku vyrobila a prodala přes 15 milionů aut, což představuje meziroční zvýšení o 3%.
>>> [celý text článku.] 11.11.2011 11:11

Jak okrást britské daňové poplatníky.

Británie je tradičním místem českých i slovenských Romů prchajících ze své nenáviděné rodné země, kteří tam očekávají lepší zacházení a vyšší sociální dávky. Získat sociální podporu v Británii není ale od jisté doby nijak jednoduchá věc, hlavní podmínkou je, že musíte mít trvalé bydliště a pracovat nepřetržitě nejméně 12 měsíců.
>>> [celý text článku.] 10.11.2011 12:30

freeSAT: akce/neakce nebo podfuk?

...Při zavádění nových služeb bývá zvykem nabízet danou omezenou dobu určité akční balíčky se znatelně sníženou cenou, která po předem oznámené době skončí a dále platí nalákaný zákazník "normální", tedy zvýšenou cenu. Společnost UPC DTH ale vynalezla nový trik.
>>> [Trvalá adresa tohoto článku.] 9.11.2011 11:50

O tom, koho musí podnikatelé zaměstnat a koho nesmí odmítnout.

Do rozbouřených vod protiromských nálad vhodil včera pan Petr Mach, předseda Strany svobodní občané takový menší granát svým článkem ve svém blogu na iDnes.
>>> [celý text článku.] 8.11.2011 11:50

Soubory PDF vytvoříte zdarma.

Program Software602 Print2PDF Free poskytuje snadné vytváření dokumentů v univerzálním formátu PDF z jakýchkoli Windows aplikací. Bezplatně pro širokou veřejnost nabízí převod různých souborů do jednoho PDF dokumentu s funkcemi pro jeho zabezpečení heslem, vkládání příloh a vícenásobné podepsání elektronickým podpisem spolu s časovým razítkem.
>>> [celý text článku.] 7.11.2011 10:40

Václav Klaus řekl:

...Chtěli jsme tržní ekonomiku, dostali jsme však místo toho velmi evropskou 'soziale Marktwirtschaft', sociálně - tržní ekonomiku, která je charakterizována rozsáhlou redistribucí, paternalismem, nedostatkem motivace, nadměrnou regulací, intervencí státu do všech možných i nemožných oblastí, iracionální podporou (subvencování) zdánlivě nadějných, ale ekonomicky zcela nesmyslných projektů, kontraproduktivní rigiditou trhu práce, rozpočtovými deficity a velmi chabým ekonomickým růstem...
>>> [celý text článku.] 4.11.2011 10:45

Vojáci nevědí co chtějí a nedají pokoj, dokud to nedostanou.

Sledujete-li delší dobu pokusy o vyzbrojování naší "expediční" armády určené především pro zahraniční nasazení v rámci distribuce demokracie západního střihu do zemí, které nemají o něco takového zájem, jednoznačně dospějete k závěru, že ti občané našeho státu, kteří si hrají za peníze daňových poplatníků na vojáčky, skutečně nevědí, jaké zbraňové systémy by měli zakoupit.
>>> [celý text článku.] 3.11.2011 10:45

Bude v Řecku vládnout vojenská chunta?

Řecký vládní kabinet jednomyslně podpořil návrh premiéra Jorgose Papandrea na vypsání referenda o pomoci eurozóny, což šokovalo politiky i finanční trhy v Řecku a v zahraničí. Z politického hlediska je to jasné selhání politika, který nedokáže přijmout osobní odpovědnost za takové zásadní rozhodnutí, které bude mít negativní vliv na život občanů své země.
>>> [celý text článku.] 2.11.2011 10:45

Zabezpečte si svůj počítač proti krádeži identity teď hned!!!

Dnes si dáme něco pro rozšíření znalostí a také získáte radu, jak si zabezpečit práci na svém počítači zejména při nakupování na internetu s platbou kartou a také při elektronickém bankovnictví nebo při obchodování s akciemi.
>>> [celý text článku.] 1.11.2011 11:45