Pamětník
počátků dějin
počítačů
komentuje
Ahaswebovy noviny
redaktor a vydavatel Jan Bílek/AHASWEB První
alespoň
jednou týdně
události
kolem sebe   
  HOME   POČÍTAČE  GALERIE   RADY  VYKOPÁVKY ZAHRADA OBLÍBENÉ   ARCHIV  
Ahasweb hovoří dvoustý čtyřicátý devátý den - 28. července, pátek
Excite Chello

Připojení po kabelu. UPC začne v ČR nabízet Internet po kabelové televizi. Na 100 000 domácností v Praze a dalších 50 000 rodin v Brně může mít do konce roku doma Internet po kabelové televizi. Nabídnout jim ho chce prostřednictvím firmy Chello společnost UPC, uvádí v nejnovějším vydání týdeník Euro. Stal jsem se tedy zákazníkem firmy UPC, nebo snad nově vzniklé firmy Excite Chello, která vznikla spojením neamerických aktivit firmy Excite a firmy Chello ?. Kdo se v těch obchodních vazbách má vyznat ? V každém případě si připadám jako Američan z Vysočan se svou kabelovkou a izraelským modemem NeMo od firmy Dattelkabel, která už vlastně neexistuje. UPC se aktivizuje i na Slovensku.


Iniciativa proti ekonomické globalizaci podniká rozsáhlou kampaň na internetu. Najdete ji na inpeg.ecn.cz. Další linky jsou na nesehnuti.ecn.cz .

Solidární hladovka "Příčinou celosvětového hladu není nedostatek potravin, ale kapitalistický systém, který dělá z jídla zdroj zisku. Nelze jen přihlížet dalšímu zasedání špiček světa zbídačujících všechny ostatní. Proto se také v srpnu uskuteční na Václavském náměstí ve dnech 25. – 26. srpna solidární hladovka (spojená s rozdáváním jídla sociálně slabým dne 27. srpna), jejímž cílem bude upozornit na chudobu a hlad velké části lidí na celém světě i na sjezd jedněch z viníků tohoto stavu v Praze. Vyzýváme všechny, kterým není současný stav světa a utrpení druhých lhostejné, aby se k této akci připojili.
Schůzka pro účastníky proběhne 24. srpna, sraz v 16:00 na Nádraží Holešovice u východu na autobusy.
"

Je to trochu drsné, udělat hladovku spojenou s rozdáváním jídla sociálně slabým. Je poněkud nejasné, jak budou prokazovat svoji sociální slabost a jak se bude kontrolovat, zda se hladovkáři nefutrují vydávajíce se za socslaba. A když už někdo bude opravdu třeba několik hodin hladovět, měl by snad ušetřené jídlo poslat někam do Afriky. Nejlepší bude, když ti hladovkáři budou na Václaváku krmit ty socslaby. Mohla by se z toho udělat tradice, kdy by obézní Pražané i turisti zde prováděli toto bohulibé krmení.


Komerční banka Italům ? Bankovní italská skupina Unicredito Italiano se zajímá o Komerční banku. Chtěli původně koupit IPB, leč byla jim vyfouknuta trikem s nucenou správou a rychlým prodejem neprodejem belgičanům z KBC. Proč zrovna KBC? Stačí se podívat na složení akcionářů ČSOB. Z něj plyne, že Italové neměli šanci, jakmile vláda rozhodla o nucené správě a prodeji.

      Akcionář         Podíl v %         Hodnota v tis. CZK    
 
    KBC 71,24 3 636 845
    EBRD 7,47 381 365
    KB ABB CERA 5,55 283 445
    KBC Verzekeringen 5,55 283 445
    IFC 4,39 224 000
    Celkem zahraničí 94,20 4 809 100
    Ostatní akcionáři ČR 4,45 227 200
    Ostatní akcionáři SR 1,35 68 700
    Celkem ČSOB 100 5 105 000

Něco podobného můžeme očekávat, že se odehraje i kolem prodeje Komerční banky. Vlastně to už začalo: Banka má problémy, akcie klesají, pak zase stoupají - odehrává se nenápadný boj o to, kde bude majitelem.

Cena akcií KB na BCCP za poslední dva roky - klepněte si pro podrobnější pohled

Dětská prostituce Z tisku: C h e b - Skrytě natočené záběry dítěte nabízejícího v Chebu sex německému turistovi uvedené v televizi, pověsti o Chebu jako centru dětské prostituce , novinové články o tisících školáků ochotných vydělávat na svém těle, ale i nedávná kampaň na hranicích s Německem, při níž na všech přechodech varovali celníci před sexem s dětmi v Čechách - to vše začíná ve městě vyvolávat velké obavy, že si solidní turisté napříště pro svou návštěvu zvolí jiný cíl. Zástupci města se nyní ocitli na začátku obtížné cesty, kdy hodlají najít způsoby, jak změnit špatný obraz města k lepšímu. Právě na turistech z Německa totiž závisí živobytí mnoha chebských obchodníků. "Jsme rozčarováni a vystrašeni, když se doslýcháme o Chebu jako hlavním městě evropské dětské prostituce , přestože policií jsme byli až dosud ubezpečováni, že město v této problematice nijak nevybočuje z řady ostatních v zemi. Pověst města je nyní vážně ohrožena," obává se chebský místostarosta Petr Jakš. Chebští policisté skutečně tvrdí, že o dětské prostituci ve městě téměř nic nevědí. "Problém s dětskou prostitucí není v Chebu zdaleka takový, jak tvrdí některá média. Je to silně nafouknuté. Nemohu samozřejmě vyloučit ojedinělé případy, ale tvrzení, že jsou v okrese nabízeny tisíce dětí, jsou nesmyslná," uvedl chebský policejní mluvčí Václav Vrba. Doplnil, že policisté budou vděčni za každé konkrétní upozornění a každý případ prošetří.

Naše policie se tím nezabývá, protože jí o tom nikdo nic nepověděl, nikdo je na to neupozornil. Protože páni policajti chodí, či spíše jezdí po městě se zavřenýma očima. Těžko soudit, zda je zavíraji sami, nemo zda jim za to zavírání oči někdo platí. A ještě jedna věc: novináři jsou v poslední době nějak vystrašení a chodí okolo romských problémů jako okolo horké kaše. Pozorný divák si ale jistě povšimnul, že všechny záběry, které dokumentovaly nabízení dětské prostituce, zabíraly vždycky jen a jen romské kuplířky a romské nezletilé děti. Rádi bychom také věděli, kolik procent prostitutek na naší západní hranici je právě romské národnosti. I když se to asi nedá zjistit, protože ty děvenky se určitě už dávno prohlásily za Češky. Dost legrační jsou některé závěry oficiální zprávy Ministerstva vnitra nazvaná Rozbor problémů související s prostitucí a vymezení jejich systémového řešení:

  • Zaměřit se na potírání dětské prostituce - mezinárodní konvence považují dětskou prostituci za nepřijatelnou formu práce, kterou je třeba zcela odstranit.
  • Zjistit situaci prostitutek a odstranit jejich zneužívání - pro ty dospělé, kteří se svobodně rozhodli pro sexuální práci, by politika států měla směřovat ke zlepšení jejich pracovních podmínek a sociální ochrany za účelem dosažení stejných podmínek jako mají pracující v jiných oblastech. Pro ty, kteří se stali oběťmi násilí, by měla být politika směrována na jejich záchranu, rehabilitaci a reintegraci do společnosti.

Policie se tedy bude zejména věnovat ochraně prostitutek, což je jistě činnost bohulibá. Pravděpodobně se chystají nahradit současné pasáky. Statistiky nic o dětské prostituci neobsahují. V jiné zprávě MvČR se říká: Z rozboru situace v oblasti komerčního sexuálního zneužívání dětí vyplynulo několik následujících zjištění:
Ačkoliv v minulých letech došlo v České republice k enormnímu rozšíření nárůstu počtu prostituujících se osob, mezi nimiž je i značný počet dívek a chlapců mladších osmnácti let, a tedy i obětí komerčního sexuálního zneužívání, neexistují o těchto osobách téměř žádné relevantní informace.
Kriminální statistiky Policie ČR a ani přehledy ministerstva práce a sociálních věcí a ministerstva zdravotnictví nezahrnují údaje o obětech komerčního sexuálního zneužívání. Údaje nevládních organizací, které se orientují na pomoc týraným a zneužívaným dětem jsou obtížně doložitelné.
V České republice není propracován systém léčby pedofilních agresorů a dalších sexuálních deviantů. Základ pro léčbu pedofilních pachatelů ve výkonu trestu odnětí svobody je vytvořen zákonem č. 169/99 o výkonu trestu odnětí svobody. Podmínky pro tuto léčbu jsou však v jednotlivých věznicích rozdílné a až na výjimky nedostatečné. Soudy nedůsledně ukládají povinnou ochrannou léčbu při výkonu trestu odnětí svobody i po propuštění z výkonu trestu.
"

Hledat něco na serveru MvČR je opravdu radost. Buď se to zacyklí nebo se stránka nenajde. Na můj pokus zadat klíč Cheb se jako nejdůležitější zpráva jevila ta sdělující, že: "Víkend s majákem na Jesenické přehradě u Chebu 12. a 13. září 1998 - Na ukázky policejních aktivit zve ředitel odboru tisku." Více jsem se o Chebu nedozvěděl.

Na oficiálních stránkách Chebu jsem našel výsledky průzkumu mezi občany:
Dotázaní občané většinou nebyli spokojeni s čistotou města, a to zejména díky psím exkrementům, úklidu u kontejnerů a úklidu ulic. Významná část dotázaných si při tom myslí, že jejich ulice či čtvrť se v poslední době nezměnila.
Nadpoloviční většina dotázaných se rovněž v místě svého bydliště necítí bezpečně, a to díky nedostatečným pochůzkám policie, výskytu problémových osob, pouliční prostituci a chování mladistvích.
Korupce je vnímána jako vážný problém nadpoloviční většinou dotázaných, a to zejména v řadách policie, v městské správě a na státních úřadech. Korupce si také všímají hlavně mladí lidé. Kamerový systém je přijímán dotázanými v drtivé většině kladně.
 
Prostituce v Chebu je vnímána jako vážný problém u většiny dotázaných (90%) a jako závažný problém v místě svého bydliště ji nejintenzivněji vnímají respondenti z centra města a Spáleniště.

Stránky jsou to velmi zmateně udělané nějakým amatérem, často máte problém si vůbec zobrazit nějaký text zazděný do zbytečných rámců.

Policie v Chebu i jinde by nejlépe udělala, kdyby poslala policajty pěkně pěšky mezi lidi, udělala pár besed s obyvateli a ulovila alespoň pár těch nejhorších kuplířů a kuplířek. Protože dětská prostituce se bez nich neobejde a když by je dostali do lochu, alespoň by to trochu polevilo. A bylo by poctivé uveřejnit, jak je to s podílem romské většiny v tomto podnikání.

Výmluvy policejních náčelníků, že vlastně nejde o dětskou prostituci, alébrž o docela obyčejné okrádání zvrhlých Němčourů, zavánějí snahou policie dokonce tyto aktivity podporovat, protože koneckonců je to dobře, když toho zvrhlíka někdo zmlátí a ještě navrch okrade, to si policie dovolit nemůže - tedy myslím pochopitelně to zmlácení. Což se tedy zamyslet, vytvořit policejní komando v civilu nabízející dětskou prostituci a lovit ty zvrhlíky, dávat je do basy nebo je minimálně vyhostit s razítkem NEŽÁDOUCÍ rovnou do pasu. Také vyfotit a na hranicích udělat galerii velikosti bolboardů. Je dokázáno, že prevence je vždy účinější.


Inflace se v poslední době vyvíjí docela příznivě. Chcete se dozvědět podrobné informace nejen o vývoji inflace v České republice? Pak neváhejte a pohleďte na stránku Českého statistického úřadu.


NOVÝ GENERÁLNÍ ŘEDITEL V ČELE SPOLEČNOSTI MICROSOFT, S.R.O. Dne 10. 7. 2000 byl jmenován do funkce generálního ředitele společnosti Microsoft, s.r.o., ing. Jiří Devát. Regionální ředitel společnosti Microsoft pro střední a východní Evropu Jan Mühlfeit jmenoval svého nástupce do funkce, kterou nedávno opustil. Jiří Devát doposud ve firmě zastával pozici obchodního ředitele pro Českou republiku a Slovensko Podrobnosti zde


Chcete si stáhnout MSIE 5.5 ? Nebo si objednat zdarma CD s českou verzí? Pokračujte na server Atlas zde Podrobnosti zde
Doporučuji počkat si na CD, je to balík a celá instalace běží online přes internet. Navíc teď je právě k dispozici jen anglická verze.


Supervyhledávač CompletePlanet vytvořila firma Bright Planet. Najdete jej v beta verzi na www.completeplanet.com. Má údajně umožňovat přístup až k 500 miliardám stránek, které jsou podle jejího tvrzení na internetu nebo v databázích, které generují stránky na základě uživatelského dotazu. Dále zde nabízejí za $89,95 program LexiBot, který hledá z vašeho počítače v reálném čase v různých databázích přímo na serverech. Prohledání trvá 10 až 25 minut, u složitějších dotazů až 1,5 hodiny. LexiBot je tedy jen pro trpělivé, kteří bez hledané informace nemohou existovat. Můžete jej mít i na vyzkoušení po dobu 30 dnů. Bohužel jsou uvedené servery poněkud přetížené, takže to bude vhodné zkusit později, až pomine obvyklý nával, který se koná vždy při podobné příležitosti.


Netscape 4.7 je nejpitomější prohlížeč, jaký existuje: když máte na stránce uvnitř v tabulce něco odjinud (banner nebo odkazový proužek či ikonu spřáteleného serveru), snaží se do zblbnutí si jej opatřit a nezobrazí danou tabulku a tak čekáte a čekáte. Odmítám tyhle manýry programátorů Netscape řešit a tak kdo nemáte MSIE, máte smůlu. Mám to vyzkoušené i na lokále, kdy právě jen tyhle odkazové gify brání tomu, aby se celý obsah Ahasweba (kromě nich) zobrazil rychle. Asi to opravdu u Netscape vzdali.
Názor čtenáře:


Velmi hezký dopis z USA na Neviditelném psovi ke kauze židovský hřbitov a Česká pojišťovna.

 


Home
Home
../index.html



Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.