Pamětník
počátků dějin
počítačů
a internetu
komentuje
Ahaswebovy noviny alespoň
jednou týdně
události
kolem nás

 A H A S W E B O V Y  N O V I N Y ,   zítra: 
 HOME  POČÍTAČE  GALERIE  RADY VYKOPÁVKY ZAHRADA OBLÍBENÉ ARCHIV
Co si můžete na MP3.COM jen přehrávat - tady si můžete stáhnout!!!
"The Kiss Off (Goodbye)", Brooke Allison, 624 kB
"Don't Tell Me", Madonna, 819 kB
"IT MUST HAVE BEEN LOVE (LIVE)", ROXETTE - RETRO REWIND.COM, 569 kB
"When Your Eyes Met Mine", Haia, 699 kB

13.4.2001 - pátek, planety jsou v zákrytu tak, jak se nikdo z vás po druhé nedožije, navíc je Velký pátek a já mám dnes narozeniny! Ptáte se kolikáté? Chcete to opravdu vědět? Nejspíš tomu většina z vás nebude věřit, protože tak šílené story, jaké se tu občas z mého pera objevují, by těžko někdo přisuzoval starci, který právě oslavil šedesátku. Koho jsem zklamal, neboť mě považoval za součást mladých anarchistů, ten má smůlu. Jiný si mě nejspíš zařadí jako trhlého senilního staříka. Možná se tu nabízí i role jakoby moudrého starce, který má ovšem počínající skleněnou chorobu mozku. Mohu souhlasit se všemi takovými i dalšími názory, protože takový já jsem beze všech pochyb. Navíc xenofobní militaristický nepřítel psů a ranních kohoutů, šílený motocyklista a automobilista, bývalý erotoman, cholerik, v mládí pódiový exhibicionista malých divadel a také pétépák. Dnes jsem to konečně pochopil, kde se to ve mě všechno bere: je to tím datem narození, i když tenkrát v jednačtyřicátém nebyl zrovna Velký pátek ani zákryt planet.

A co k tomuto veledůležitému datu říká náš astrolog Baudyš jr.? Od začátku měsíce do 21. dubna budeme mít na nebi zcela unikátní situaci, kdy sedm planet z deseti (a od 7. dubna dokonce osm z deseti) bude procházet mužskými znameními. Tento jev zrychlí veškeré procesy, včetně politických, rozhodovacích. Což jsme včera zažili, padli dva ministři, z toho jeden stínový bývalý ekonomický náměstek ministra obrany a druhý nestínový pro finance. Padli či nepadli, oba to vzdali nepochybně pod vlivem té astronomico-astrologické situace. Další podrobnosti astrologické najdete u pana Baudyše jr.

11.4.2001 - Tak nám padl ministr financí! A naše koruna začala padat s ním. Zdá se, že tu opravdu máme tržní ekonomiku, bankéři se snaží za každou cenu využít kdejaké záminky k tomu, aby lomcovali kurzem koruny ve svůj prospěch. Teď ji lacino nakoupí a za týden draho prodají. Příště to udělají s dolarem a jindy zase s markou. Můžete se do toho pustit také, potřebujete na to ale asi tak 500 milionů, aby to stálo za to. Třeba vám je v Komerční bance půjčí, pokud tam máte kamarády. Horší je, že začínáme trpět nedostatkem ministrů a za chvíli bude bída i o předsedy vlády. Čtyřkoalice se pere o sesle už dopředu a výsledkem je celonárodní ostuda.

Všechno je to tím, že pokud tu máme někde schopnější občany, pak právě těm se vůbec nechce vplouvat do kalných vod politiky a tak to zbývá na ty kecálky a hraboše, kteří by se v lítém konkurenčním boji nikde neprosadili. A státní peníze, které nemusí vláda sama na své triko vydělat, to jsou ty nejlepší peníze na rozdělování: tomu dám, tomu taky a tomu nic. Co třeba takový údajně špičkový vědec Ivan Havel, takto bratr našeho vůdce nepolitiků, tomu se do politiky nechce? Ba ne, raději si bude za státní peníze a jiné granty kdesi vyžebrané zkoumat umělou inteligenci, než aby šel s kůží na trh. Kdyby alespoň vymyslel nějaký přídavný mozek pro ty naše politické špičky. Třeba by se to prodalo i do zahraničí a bylo by na chleba.

11.4.2001 - Pryč s vývěsním štítem Ahasweba! V zájmu získání větší proslulosti jsem vyměnil honosný vývěsní štít za výměnnou reklamu v systému Billboard. Také na základě přání čtenářky, které ten vyzývavý titulek bránil v tajném čtení Ahasweba, neboť na první pohled bylo zřejmé, že se nejedná o získávání seriozních informací souvisejících s její profesí.

10.4.2001 - Slovníky na Eurotelu.

Uživatelům mobilních telefonů systému GSM Global nabízí EuroTel službu využívání jazykových slovníků pomocí SMS. Potřebujete mobilní telefon EuroTel s aktivovanou službou GSM InfoText.
K dispozici jsou slovníky A - angličtina, F - francouzština, I - italština, N - němčina, S - španělština, C - čeština.
Klíčové slovo je SLO, následuje podtržítko, kód pro překlad, podtržítko a hledané slovo nebo výraz.

Hledané slovo lze zadat se znakem *, pak je v databázi nalezen výskyt zadaného textového řetězce.

Příklad:
SLO_AC_SEND - nalezne SEND : POSLAT
Pro bližší informace o službě GSM InfoText můžete volat zdarma na Zelenou linku 0800 1 80033.

Kód pro překlad
AC - Převod z A do C
CA - Převod z C do A
NC - Převod z N do C
CN - Převod z C do N
FC - Převod z F do C
CF - Převod z C do F
IC - Převod z I do C
CI - Převod z C do I
SC - Převod z S do C
CS - Převod z C do S

9.4.2001 - Žantovský a Bilderbergská skupina. Na serveru www.zantovsky.cz odpovídá senátor Žantovský na následující dotaz čtenáře:

Vazeny pane senatore. Kdyz je ten svobodny pristup k informacim, odpovite me i na otazku, zda jste clenem bilderbergske skupiny, ktera je v nekterych mediich povazovana za utajovanou virtualni nadnarodni instituci snazici se neformalne pozitivne pusobit na beh svetovych udalosti? V souvislosti s touto skupinou bylo zminovano i Vase jmeno.

Odpověď Žantovského:
Vazeny pane Malik,
rad Vam na otazku odpovim. Bildebergske v Portugalsku jsem se zucastnil pred tremi lety. Bildebergska konference nema zadne cleny a neni zadnou instituci. Je to proste mezinarodni konference, ktera se jednou za rok kona a ktera vznikla po valce jako jedna z mnoha iniciativ pro lepsi dialog mezi zememi Evropy a Severni Ameriky. Neni na ni nic tajneho, o kazde konferenci vychazi tiskova zprava a pozdeji sbornicek prispveku. Medialni fantasmagorie o teto akci nejsou nicim vic nez fantasmagoriemi.
Srdečně Michael Žantovský

Je to tedy prosté a jasné: náhodní známí se jednou za rok sejdou a nezávazně si potlachají o mezinárodní politice v luxusním hotelu asi tak, jak to dělají Češi každý den v obyčejné hospodě. Tipnou si, kdo bude příštím americkým či českým prezidentem a světe div se, ono to podle téhle naprosto šílené předpovědi vyjde. Jistě to znáte z vlastní zkušenosti: neformální vztahy často pomáhají všude tam, kde to oficiálně nejde. Když máte na správných místech kamarády, jde všechno jak po másle. S Bilderbergskou skupinou to není jinak. Viz starší články Tajná společnost Bilderberg a Je snad levičák Kavan tajným komunistou?.

9.4.2001 - http://www.cojeco.cz je zajímavý český projekt částečně samoobslužné encyklopedie, kam můžete přispět i vlastními zpracovanými hesly třeba i multimediálními.

9.4.2001 - Hudba MP3 ke stažení: dnes je tu pro vás připraven Eric Clapton a jeho deska Superman Inside. Na serveru MP3.COM si můžete skladby jen přehrát, kdo si ale najde obal desky Superman Inside nahoře vpravo na obvyklém místě, může si skladbu stáhnout ve dvou kvalitách (24 nebo 128 kbps).


Tento svět je špatný. To je zjištění, ke kterému se opakovaně dopracovává každá právě nastupující generace. Ale vždyť řešení je tak snadné! A není jen jedno řešení, je jich spousta. Jste mladí a nemáte kde bydlet? Kupte si ojetý autobus a jste rázem pány světa. Můžete jezdit kam se vám zachce, poznávat svět a hlavně žít nonkonformním způsobem. Proč se podřizovat těm nesmyslným zákonům, které vymysleli vaši otcové a v parlamentě prosadili prodejní politikové. Vydejte se na demonstrace proti globalizaci, zapojte se do anarchistického hnutí. Zabetonujte se na koleje vstříc vlaku, který veze jaderný odpad. Pokud vás v tomto konání nehodlají finančně podporovat rodiče, můžete vyrábět hliněné sošky, plést koberce z textilního odpadu, hrát na ulici world music a vybírat peníze. Nebo můžete prostě a jednoduše po staru žebrat. Hlavně když dosáhnete svobody a nebudete musit zařezávat někde ve fabrice nebo v úřadu.

Co na tom, že někdo musí vyrábět benzin pro váš autobus, plyn do bomby na vaření a jídlo, které si koupíte v supermarketu. Bojujete proti globálnímu podnikání McDonalda, problém je v tom, že vaše oblíbené jídlo je hamburger s Coca Colou. Chtělo by to nějaký jiný plán: koupit si spolu s dalšími mladými lidmi "kousek půdy" a založit komunitu nebo komunu. Chvíli to bude skvělá cesta, ale bohužel se ukáže, že vás ta půda neuživí. Co třeba pořídit si krávu nebo kozu, pokud vám to vaše náboženské vyznání dovolí. Musíte si ale koupit krávu jaksi už hotovou, neboli dojnici. Z telete jí bez bejka nevypěstujete. Stejné je to i s kůzlaty, bez kozla mléko nebude. A kde vzít chleba? Musíte s tou nebohou krávou zorat louku nebo prérii a ručně zasít obilí, ručně posekat a ručně semlít. Problém je v tom, že nejspíš sklidíte méně, než jste zasili. Zdá se, že tahle cesta nikam nevede. Svobodný člověk přece nemůže od slunka do slunka dřít na poli jen proto, aby nezemřel hlady. Lepší bude si zapálit jointa a slíbit si, že se zítra dáme do toho zatraceného plevele, který roste jako blázen a ničí to málo, co by nás uživilo.

Je to tak, kapitalismus je svinstvo. Komunismus je také svinstvo stejně jako fašismus. Je v tom jeden háček. Kdo si to nezkusil, ten to nechápe. Dokonce je snadné podlehnout tvrzení, že žádné koncentráky ani gulagy nikdy nebyly. Ti, co to zažili, postupně a rychle vymírají. Stále jich ubývá, až jednoho dne, za takových třicet - čtyřicet let tu žádní nebudou. A znovu se objeví ve větší síle než dnes myšlenky na to, jak ten svět učinit spravedlivější, bez bídy na jedné straně a mrháním na straně druhé. Svět , kde se nebude muset tvrdě pracovat a přitom si člověk bude moci dělat to, co ho právě napadne. Kde všichni si budou rovni, i když někteří si budou přece jen rovnější.

Protože přehodit výhybku na takovou kolej nepůjde prostřednictvím demokratických voleb, ke kterým už nikdo nechodí, zorganizuje se proto docela obyčejná revoluce, vzpoura, převrat. Nějaké ty atentáty, bomby v centrech, je třeba vyhodit do povětří parlamenty zavšivený zaprodanými politiky, vyhodit do povětří televizní studia plná idiotů sloužících především nadnárodním monopolům, které vyrábějí masově cokoliv, co se dá prodat. Dobré je také ochromit dopravu, skvělá je celonárodní stávka. Dostat davy na ulici není nic těžkého, je to zábavnější, vykřikovat hesla místo práce. Demonstrace snadno přerostou v pouliční nepokoje, v rabování obchodů plných těch nenáviděných produktů. Zapalovat auta policie nebo jakákoliv auta je také správné. Policie potlačuje lidské svobody a vůbec, auta otravují vzduch a zabíjejí lidi na ulicích.

Vyhodit do povětří elektrárny je správné, protože bez nich se zastaví chod státní administrativy, velký bratr oslepne, zhroutí se počítačové sítě a veškerá telekomunikace. Problém je, co s armádou. Lenin věděl, jak na to: armáda se musí postavit na naši stranu, je třeba postřílet zaprodané důstojníky a zbraně obrátit proti vládě. Naposledy nám to předvedl přece Castro na Kubě. Kdo nepůjde s námi, toho vsadíme do vězení, nejlépe do pracovního tábora. Znárodníme továrny, budou patřit všem, především dělníkům, kteří v nich pracují. Nebude se platit činže, domy si budeme spravovat sami z peněz, které dostaneme ze zisku státních podniků. Za elektřinu ušetříme, vždyť jsme ty zatracené atomové i uhelné elektrárny vyhodili do vzduchu. Po nějaké době ale přijdeme na to, že sověty + elektrifikace = komunismus. No tak je zase opravíme, ale jen ty vodní, ekologické. Zrušíme hranice a vládnout si budeme sami, zavedeme lidové domovní důvěrníky, kteří budou prověřovat, zda jsme všichni pochopili tu blahodárnou ideu nového spravedlivého světa bez válek a násilí. Kdo to nepochopí, půjde do pracovního tábora na převýchovu.

Ze světa zmizí všechno, co sloužilo dříve jen vládnoucí třídě: koncertní síně s úpadkovou hudbou ofrakovaných intelektuálů, opery, balety. Kina budou promítat jen ty správné filmy povzbuzující nás všechny na cestě k lepším zítřkům, kdy pracovat bude každý podle nálady a dostávat vše podle potřeb. Tedy hlavně sirky, svíčky, petrolej a sůl. Cukr nepotřebujeme, je to bílý jed. Kořalku zakážem, otravuje zdraví národa. Cigarety se nebudou vyrábět, způsobují rakovinu. Ušetříme tak spoustu peněz ve zdravotnictví. Všichni se přestěhujeme z měst na venkov, nejlépe do teplých krajin, kde se ušetří za topení a oděv. Nebudou se muset zabíjet nevinní tvorové, ze kterých dnes stahujeme kůži za živa na výrobu kožichů a čepic.

Zúrodníme dosud neobdělávané celiny, vykopeme meliorace a zavedeme závlahy. Taky poručíme větru a dešti stavěním větrolamů a vysazováním lesů místo zbytečných polí. Zbraně naházíme do moře, nějaké si ale necháme na hlídání bývalých vykořisťovatelů tvrdě pracujích v pracovních táborech. Zrušíme banky, hlavně tu Světovou. Zrušíme peníze a zavedeme jen poukázky na jídlo a ošacení, sirky, petrolej a sůl. Sprejery převychováme a tak budou nyní malovat po zdech hesla vedoucí nás k nové budoucnosti.

Až tohle všechno uděláme, budeme si žít jako prasata v žitě. Všichni budeme šťastní, šťastní a ještě jednou šťastní. Já se toho sice nedožiju - tedy až zvítězíme, ale moje děti nebo alespoň vnuci určitě. Náš sen o lepším světě, o svržení vykořisťovatelů si nikým nenecháme vzít. Tak se všichni mějte a napište, na co všechno jsem zapomněl. A ještě něco: internet, ten si necháme, protože právě s jeho pomocí tu světovou revoluci zorganizujeme. A ještě pomocí mobilních telefonů. Takové vymoženosti kdyby měl býval Lenin, tak by ten zasr... svět mohl dneska vypadat jinak!


Home
Home


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.