CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Nejde vám přes O2 poslat mail do Ameriky?

Vrátil se vám váš mail posílaný přes SMTP server Telefónicy O2 na adresu registrovanou u AOL s tímto textem?

Od:	Mail Delivery System [SMTP:MAILER-DAEMON@smtp-out3.iol.cz]
Odesláno:	28. února 2007 16:58
Komu:	vase.mailova.adresa@neco.cz
Předmět:	Undelivered Mail Returned to Sender

This is the Postfix program at host smtp-out3.iol.cz.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to 

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.
The Postfix program

<mail-adresáta@aol.com>
: host mailin-02.mx.aol.com[64.12.138.185] said: 554-:
(RLY:CH) http://postmaster.info.aol.com/errors/554rlych.html 554
TRANSACTION FAILED (in reply to end of DATA command)

Pak je vaše IP adresa nebo spíše IP adresa vámi používaného SMTP serveru (v uvedeném případě se jedná o server smtp-out3.iol.cz) zapsaná u America Online v seznamu zakázaných SMTP serverů (blacklist), protože přes něj přišlo příliš mnoho spamu do sítě tohoto největšího amerického poskytovatele připojení a mailových služeb. Pravděpodobnější je ta druhá varianta a tak se ptejte vašeho poskytovatele (v uvedeném příkladu Telefónica O2, tel. 800 184 084), proč jeho SMTP server nedokáže vaši poštu dopravit adresátovi s mailovou adresou od AOL. Nenechte se zmást tím, že ve svém klientovi máte jako SMTP server uvedený v našem případě smtp.iol.cz. Pokud váš mail směřuje do zahraničí, je ve skutečnosti posílán přes server smtp-out3.iol.cz.
Jestliže se vám to s Telefónicou O2 nepodaří rychle vyřešit, a to se nepodaří a potřebujete okamžitě posílat maily, nezbývá vám než použít nějaký náhradní účet u jiného poskytovatele mailových služeb (volny.cz, atlas.cz, seznam.cz, gmail.com) a poslat maily z jeho webové stránky. Svého mailového klienta (Outlook atp.) použít nemůžete, protože funguje jen s SMTP serverem vašeho poskytovatele připojení, v našem případě se serverem smtp.iol.cz. Pro firmu může taková situace znamenat téměř katastrofu, protože se rozpadne celý zaběhaný systém odesílání a přijímání pošty včetně její vyřizování, postupování a archivace na řadu dní.
Větších firem by se taková patálie neměla dotknout, protože mají vlastní SMTP/POP server, který automaticky hlídá každou podezřelou sérii mailů, která by mohla vyvolat u přijímajících serverů obrannou akci proti spamu. Domácí SMTP/POP server pak vrací například maily s větším množstvím adres příjemců zpět adresátovi ještě uvnitř firmy.
Přeji vám, abyste nebyli závislí při svém posílání pošty na našem kyslíkovém monopolu, firmě Telefónica O2, která zřejmě takovou obranu proti spamu nemá, nebo není dostatečně odolná. Z vaší mailové pošty odesílané do USA přes AOL by byla v těchto dnech španělská vesnice.
2.3.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.