CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Žilková na Hrad!

Václav Havel připustil možnost, že by se mohl znovu ucházet o prezidentské křeslo. V České televizi uvedl, že sice už prezidentoval dost dlouho a má jiné životní plány, ale existuje situace, ve které by kandidaturu zvažoval. A to prý tehdy, když by chtěl někoho (Klause?) vystrašit. Je to ale ten Vašek komik, že?
Paroubek se vyjádřil jasně: "Sociální demokracie, jejích 84 poslanců a senátorů nepodpoří Václava Klause v prezidentské volbě." Zapoměl dodat, že v jednom šiku s komunisty. Podobné výhrady ke Klausovi mají i zelení, nechala se slyšet šéfka jejich klubu, hysterička Kateřina Jacques. "On se skutečně pohybuje úplně v jiném světě než my a naše představy, jak by měl nestranický prezident vypadat, jsou také odlišné," říká Jacques. Nejspíše by to byla ráda právě ona, která by zasedla na Hradě. Svatá ty prostoto!
"Je to takový smutný pohled na náš veřejný život. Vše je takové kampaňovité, zaměřené pouze na momentální výsledek. Není zde nějaká pevná vize, myšlenka," vypustil moudro Havel, který ale nikdy s žádnou vizí nepřišel. Tedy kromě té ústřední sametové výzvy "nejsme jako oni", kterou chránil komunisty. Média se podle něj zabývají velkými skandálními kauzami, které stejně za nějaký čas vyšumí. Přijdou ale další, které je budou nahrazovat. "Vše je podřízeno zákonu zisku," zdůraznil Havel, dnes nikoliv vlastní zásluhou velmi bohatý muž, který svých posledních 200 milionů získal "nevědomou" spoluúčastí v podvodu spojeném s tunelováním Komerční banky při prodeji zděděné poloviny pražské Lucerny Chemapolu.
Václav Havel v rozhovoru pro Českou televizi ale prohlásil, že nastal čas, aby na Pražském hradě usedla žena. To je podle mého skvělá myšlenka, se kterou nepřichází poprvé. Už v roce 2003 navrhoval Havel zcela vážně, že by se naší prezidentkou mohla stát v té době již bývalá ministryně zahraničí USA Madeleine Albrightová. Zdá se, že na ní myslí neustále, leč Madeleine si zatím nepožádala o české občanství, což je bohužel základní podmínkou pro zvolení do takové funkce. Ale kdyby tu byla politická vůle a kdyby se snad na stará kolena Madelein chtělo, nebyl by to žádný problém. Občané by na tom jen vydělali, protože bychom měli v krátkosti bezvizový styk s USA, po kterém tak všichni toužíme a to včetně těch, kteří by se nikdy do USA nevypravili. Nutnost žádat poníženě o viza nám připadá jako výraz amerického pohrdání našim národem, protože nás těmi vízy zařazují mezi podřadné země nehodné americké pozornosti.
Já mám ale lepší nápad: požádejme, aby se funkce prezidenta ujala naše nejoblíbenější herečka a matka šesti či spíše již sedmi dětí, Veronika Žilková. Nejen že dokáže skvěle pobavit národ, ale prakticky předvedla adopcí romské dívky a dalšího dítěte, jak na romský problém a co s opuštěnými dětmi a přitom má ráda Čunka. Je to rázná žena, která by našim politikům pěkně provětrala mozky. Nemá ráda komunisty a Paroubka, vychováním je katolička a tak by snad dohodla i s Vlkem na společné správě katedrály. Asi by se ale musela vdát aby obstála před přísnými zraky mezinárodní politické smetánky. Její případný manžel (Stropnický?) by se ovšem musel dostat do role podobné například britskému královskému manželovi, o kterém nikdo dohromady nic neví. Pro herce by to neměl být problém.
Chápu, že jsem vás mnohokrát přesvědčil, že neberu sám svoje různé šílené návrhy na nápravu věcí veřejných vážně a předkládám je, abych vás trochu pobavil. Ale Žilkovou bych jako prezidentku vřele uvítal!
14.3.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.