CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Pro dementy: eropa a lebat na Primě.

Úpadek televizní stanice Prima se projevuje nejvíce každé ráno. Sice se nepamatuji, čím dříve začínali vysílání, ale v současnosti je to naprostá katastrofa. Místo ranního zpravodajství se zde odehrávají dětinské soutěže o peníze, které se podobně jako na Nově získávají z peněz odevzdávaných dobrovolně soutěžícími přes předražené telefonní hovory s redakcí. Výhry jsou nepatrné v řádů stovek a několika tisíců korun a "hádanky" jsou záměrně triviální vyžadující intelektuální námahu odpovídající první až třetí třídě základní školy. Podobně "obtížné" hádanky vyhlašují v rámci soutěžení i na Nově, ale v demenci Prima skutečně vede. Po soutěžení a reklamách pokračuje Prima jihoamerickými novelami a jiným šuntem. Na večerní zprávy se na Primě nedívá asi vůbec nikdo poté, co ČT1 přesunula začátek zpráv na 19 hodin s tím, že končí kolem půl osmé, kdy zahajuje vysílání většinou zcela stejných zpráv Nova. Prima nám tak modelově předvádí, co čeká televizní diváky po úplném zavedení pozemního digitálního vysílání (DVB-T). Objeví se nové stanice, které nebudou mít tak jako Prima co vysílat. Podle mého názoru by bylo nejschůdnější, aby se do pozemního digitálního vysílání převedly některé zavedené kanály, které už léta běží docela úspěšně na družicích. Kabelové televize je už dávno přidaly do své nabídky a majitelé set-top-boxů (STB) by byli jistě nadšeni, kdyby si mohli naladit alespoň ty, které jsou zadarmo. A protože není problém, aby měl terestriální STB slot pro dekódovací kartu/karty, bylo by možné šířit přes DVB-T cokoliv ze současné bohaté nabídky i placených kanálů. Vytváření nových stanic je naprostá pitomost, na kterou nemají čeští producenti a "tvůrci" programů síly ani invenci. Jen se zoufale snaží si ukrojit alespoň kousek z reklamního koláče, což se jim ale díky jejich vlastní neschopnosti nepovede a vše skončí krachem. Poněkud zvláštní je přidělení terestriálního multiplexu C španělské společnosti Telefónica O2, která na něm stále nic nevysílá a naopak zahájila vysílání O2 TV přes svoje dráty pod absurdním heslem "televize bez kabelů" !!! Důvod je jasný: pokrytí přes dráty je hotové a současně s O2 TV nabízejí i internet, další peníze půjdou z půjčovny filmů a TV programů.
A tak prorokuji, že DVB-T skončí jako slepá cesta pro nedostatek peněz z reklamy brzo na úbytě a na trhu zůstanou kabelovky, satelitní vysílání a televize po drátu. Vše v digitální kvalitě. I když pro multiplex A tu řešení je: úplné zrušení reklamy a zvýšení koncesionářských poplatků na cca 500 korun měsíčně! Jak z toho ven? Zprivatizovat zcela Českou televizi i Český rozhlas a zrušit poplatky za údajnou veřejnoprávnost.
Doufám, že jste již vyřešily/i hádanky vysílané dnes na Primě. Pro dementy: opera a balet.

Zpráva dne: policejní ředitel Husák je podezírán policií na základě informace BIS, že se zapletl do korupční aféry "biolíh", protože upozornil svého kamarád Šloufa na připravované zatýkací razie. K tomu není co dodat. Dnes bude opět krááásně!
15.3.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.