CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Tři rady pro Firefox, WMP a CDMA.

Firefox vám otevírá z HTML editoru stále nové tabulky?
Máte-li nastavený Firefox jako externí prohlížeč například v nějakém HTML editoru, možná zápasíte s tím, že se otevírá každé kontrolní zobrazení vaší editované stránky v nové tabulce (záložce). To je zejména při ladění stránky velice nepraktické, po chvíli máte otevřeno zcela zbytečně značné množství tabulek s toutéž stránkou v různých fázích ladění. Dá se tomu celkem snadno zabránit změnou parametrů Firefoxu uložených v souboru user.js. Nejsnáze v něm změnu provedete configuračním příkazem vloženým do adresního pole, do kterého jinak zadáváte webové adresy. Zadejte tam tedy about:config a do pole Filter vložte browser.link.open a enter. Hodnoty u tří parametrů, které se vám objeví, upravte takto:

browser.link.open_external ..............1
browser.link.open_newwindow .............3
browser.link.open_newwindow.restriction..2

Použijte vždy pravé tlačítko myši nad příslušnou hodnotou, zvolte Změnit a zadejte postupně novou hodnotu. Pak Firefox zavřete a znovu otevřete a budete jistě spokojeni. Zvídavější "konfigurátory" Firefoxu odkazuji na mozillaZine, popis Preferences. Najdete tam seznam všech možných parametrů s podrobným popisem a možnými hodnotami. Znalost angličtiny je ale podmínkou.

Doporučené nastavení pro Windows Media Player 11.
Použijte volby Nástroje, Možnosti, karta Přehrávač, Spustit minipřehrávač u názvu souborů obsahujících tento text:. A do pole zadat například MP3. Při spuštění souboru MP3 se otevře jen minimalizovaný přehrávač. Tlačítkem vpravo dole jej můžete přepnout do režimu plného zobrazení.

Máte jako já potíže s připojením na internet přes CDMA? Stává se vám, že spojení "padá" a musite je znovu nastartovat? Nebude to nejspíše vada na vaší straně. Po nějaké době, kdy s připojovací stanicí (BTS) nekomunikujete - čtete si třeba tyto noviny - a máte slabší signál, BTS vás odpojí. Pro to, jak udržovat trvalé spojení v takovém případě vám poradím malou fintu. Nejjednodušší je spustit nějaký FTP klient (doporučuji český IW FTP Client, je zdarma), v něm nastavit udržování aktivního spojení a vysílání NOP (sekvence FF F1) každých 30 sekund bez aktivity volbou Nastavení, Možnosti, FTP připojení, Udržovat spojení, Poslat NOOP po a zadejte tam 60 sec. NOOP nebo také NOP je prázdný příkaz. Pak se připojte na libovolný free FTP server uvedený v seznamu po instalaci nebo na nějaký svůj "oblíbený" volbou Akce, Připojit, vyberte server a tlačítko Připojit. Klienta minimalizujte a tímto automatizovaným "poťukáváním" pomocí NOOP udržíte stálé CDMA spojení bez nutnosti je restartovat. Kdyby to snad padalo dál, tak zkraťte interval posílání NOOP. Přeji krásný den, dnes to vypadá na opakovaný návrat jara. Však má už na čase.

23.3.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.