CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Víte, co znamená když řeknete "pohlaví"?

"Biologická kategorie vymezující fyziologické rozdíly mezi muži a ženami, zejména rozdíly týkající se pohlavních orgánů a reprodukčních dispozic." (heslo "Pohlaví", Genderový slovníček Gity.

Je vám to už dostatečně jasné? Konečně jsem procitl. Vždycky jsem si myslel, že pohlaví je buď pohlavní orgán nebo také označení skupiny tvorů známých jako Homo sapiens s odlišnými pohlavními orgány. Například ve spojení "koexistence rozdílných pohlaví", nebo "válka pohlaví" či "krásné ženské pohlaví". To již tedy není pravda, je to nyní jen biologická kategorie a nikoliv pohlavní orgán. Proto je v zájmu zamezení zmatků vhodné říkat "mužský pohlavní orgán" místo "mužské pohlaví" tehdy, máme-li na mysli penis a nějak nám to (slovo, pochopitelně) nejde vypustit z úst.
Když už jsme u toho penisu a genderového slovníku: určitě netušíte, co si představit pod pojmem "zipový systém". Někdo by si možná myslel, že se tak označuje chování řidičů v situaci, kdy se vozovka zužuje například ze dvou pruhů na jeden. V takovém případě jsou řidiči povinni dávat střídavě přednost řidičům z pravého končícího pruhu. Střídání vozidel pak připomíná zapínání zipu na kalhotech. "Zipový systém" je ale v pojetí dam z genderu něco docela jiného. Jedná se o "systém střídání ženy a muže na kandidátní listině politické strany,". Dámy z genderované Gity, vaše starosti bych chtěl mít! Jen bych doporučoval zipovat opatrně, aby se neskřípnul penis do zipu. Dost to bolí. 26.3.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.