CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Bude Zeman bojovat svůj poslední boj?

Miloš Zeman vystoupil nedávno z ČSSD. Jeho odchod byl prý reakcí na trestní oznámení, které na něj podal Jaroslav Novák, známý pod přezdívkou Večerníček. Ten je blízký ČSSD, není ale členem strany. Expředsedu ČSSD a bývalého premiéra viní z porušování povinností při správě cizího majetku a to v souvislosti s případem JUDr. Altnera, který vymáhá na ČSSD miliardový dluh na základě smlouvy o právní pomoci při "restituci" Lidového domu, kterou s ním Zeman uzavřel. Ten si ale myslí, že jej inspirovaly špičky ČSSD, Paroubek to zatlouká ale dští oheň a síru na Zemanovu adresu. Novák podal trestní oznámení i na Altnera. Podezírá ho z lichvy, neboť Zeman a Altner se podle něj dohodli s cílem rozdělit si společně vydělané peníze ze smluvních pokut. Tak vytunelování politické strany, to jsme tu ještě neměli. I když - vzpomeňte na podivný konec ODA, která skončila v dluzích. Ale miliardový tunel ČSSD, to by byla opravdu rána na pomezí sci-fi.
Důvod, proč Zeman tak náhle opustil řady své rodné strany, je ale možná někde jinde. Co když se osamělý vlk a důchodce z Vysočiny chystá jako "nezávislý" usilovat o místečko na pražském Hradě? Že by jej omrzel nudný život v ústraní a chtěl by vybojovat svůj poslední vítězný boj? Splnil by si tak nerealizovaný životní sen z doby před čtyřmi lety, kdy jej zradili poslanci jeho strany a prohrál o fous s Klausem. Jenže to by musel během příštích pár měsíců získat hlasy všech poslanců ČSSD, KSČM i jedenácti senátorů ČSSD a dvou z KSČM a ještě k tomu navrch všechny lidovce a pár zelených. Což je krajně nepravděpodobné, zejména ten převrat v ČSSD, i když, kdo ví. Zradu na Klausovi od několika poslanců a senátorů ODS lze očekávat jen ztěží. Představa prskajícího a slintajícího Zemana s jeho šílenými "bonmoty" jako prezidenta je děsivá. Jistě se ještě objeví nějací komikové jako bývalý člen KSČ Dienstbier (v letech 58 - 69 pracoval jako politický komentátor v Čs. rozhlasu!), kterému už delší dobu selhávají základní mozkové funkce. Pokud se ale Zeman přece jen do boje pustí, s Klausem prohraje i podruhé. Ten totiž nastolil husitskou politiku a pod heslem "Proti všem!" probouzí v národě jakousi poněkud zvrhlou hrdost, že nad nás není a že nám Brusel pod německou nadvládou chystá zkázu. Nebo snad ne? A na tohle jsme my Češi, snad i Moravané a Slezané citliví. Dáváme to Klausovi najevo v žebříčku oblíbenosti a kdyby byla přímá volba prezidenta, tak to má v suchu. Takhle to bude chtít ještě trochu politikaření a možná ten z Vysočiny řízený rozkol v řadách nepřátel je jen součástí společného plánu těch dvou šibalů.
29.3.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.