CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Máte dům nebo chatu se studní? Pak se třeste strachy!

Chystáte se na G8 do Německa?

Šéfové údajně nejmocnějších států světa "spojených" ve spolku označovaném jako G8 se setkají 6. až 8. června 2007 již po třiatřicáté v německém Heiligendammu. Pozoruhodné je, že mezi nimi nenajdete zástupce Číny. Asi proto, že zatím není zcela jisté, co to ti čínští komunisté vlastně budují za režim. Já být na jejich místě, tak je rychle přizvu do spolku G9 dříve, než si udělají nějaký svůj konkurenční gang. Pokud se chystáte v době konání G8 do Německa nebo dokonce přímo do Heiligendammu, prostudujte si instrukce anarchistů o tom, co si může na vás dovolit německá policie a úřady, pokud se tam vypravíte třeba demonstrovat, ať už proti čemukoliv. Čímž vás nenavádím, abyste se dali k českým anarchistům a vyrazili si tam zařádit do ulic, ale četba jejich stránek je přesto zajímavou sondou do tohoto poněkud zmateného hnutí, které se pohybuje někde mezi starými carbonari a válečníky za všesvětový mír včetně těch stojících v jednom šiku s komunisty v boji proti americkým základnám v Česku. Na jiných anarchistických stránkách se můžeme dočíst mimo jiné něco málo o jejich pozoruhodných cílech:

"Federace anarchistických skupin (FAS) vznikla z potřeb anarchistického hnutí prosazovat koordinovaně své zájmy, posílit solidaritu a vzájemnou pomoc a posunout naše snahy na vyšší úroveň. Naším konečným cílem, který spojuje naše skupiny je odstranění společenské hierarchie, zejména státu a kapitalismu a její nahrazení beztřídní federativní anarchokomunistickou společností. Podporujeme všechny rovnostářské snahy lidí vzít si zpět svá práva, bojovat proti sociálnímu útlaku, propouštění a flexibilizaci, útlaku žen, ničení životního prostředí apod. Stavíme se proti kapitalismu a státu, protože jsou založeny na třídním rozdělení společnosti. Vystupujeme i proti dalším nerovnostem ve společnosti, genderovým (!) nebo kulturním, které nejsou druhořadé a je nutné se jimi zabývat současně, protože mají všechny společného jmenovatele – a tím je nadvláda člověka nad člověkem."

Uznejte, že to dost velká síla a členové FAS jsou jistě bedlivě sledováni bezpečnostními službami včetně těch tajných. Zatím nejsou nijak zvlášť pronásledováni díky tomu, že ač zřejmě milují anarchii a komunismus - což je téměř to samé - bojují proti fašistům a různým národoveckým fanatikům, což se považuje svým způsobem za užitečné a k těmto pouličním bitkám je ochotně doprovází policie zřejmě v naději, že se mezi sebou vzájemně vybijí. A to bez ohledu na idee anarchistů vybudovat onu blíže nedefinovanou beztřídní federativní anarchokomunistickou společnost, což je jistě snaha veskrze protiústavní. Někde mě tam v pozadí straší organizující špinavé pazoury bývalých estébáků řízených bývalými i současnými komunisty.
Abychom dnes neskončili pochmurnou vizí budoucnosti, kterou nám anarchisté slibují, na závěr vám v této souvislosti nabídnu - zejména těm mladším - rozkošnou kultovní fotogalerii "našeho milovaného, leč - jaká hanba! - již trochu zapomenutého pana prezidenta", takto prvního komunistického prezidenta Klementa Gottwalda, který spíše než černou barvu anarchie miloval tu komunistickou krvavě rudou pod průhlednou záminkou, že je to krev padlých dělníků bojujících proti kapitalistům. My dnes naštěstí víme, že to byla krev jeho obětí a to včetně jeho spolubojovníků. Které poté následoval a byl podle vzoru soudruha Lenina balzamován. Což se nepovedlo.
30.3.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.