CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Kávu si osladím, o trochu míň.
"Je to skoro symbolické – týden před Velikonocemi, které jsou v našich zemích spojeny s koledováním si o něco, si ČR vykoledovala 700 milionů pokuty v několikaletém sporu s nadnárodní cukrovarnickou společností Eastern Sugar. Tedy se stejnou společností, které letos uzavírá v ČR své tři cukrovary, což vede k tomu, že naše země, druhdy přední světový exportér cukru, bude muset cukr pro svou vlastní potřebu dovážet. Takhle paradoxně funguje regulovaná společná zemědělská politika EU v praxi," píše ve svém článku nazvaném Hořká chuť českého cukru Petr Havel, agrární analytik a novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.
Vždy jsou za podobnými prohranými arbitrážemi nebo bruselskými pokutami politici - v tomto případě minulá vláda ČSSD - kteří se buď chovali jako naprostí idioti při vyjednávání vstupních podmínek do EU či při uzavírání smluv se zahraničními "investory", nebo tak jednali ze zištných důvodů a na idioty si jen hráli. Možná proto, aby získali nějaké to "uznání" ze strany zahraničních pseudoinvestorů, v případě cukrové kauzy docela obyčejných zahraničních spekulantů, kteří to měli od počátku vymyšlené a s Bruselem odklepnuté. Žádný cukr u nás vyrábět nechtěli. Podobných případů již bylo v minulosti tolik, že to spíše vyvolává domněnku, že ta idiocie politiků a vládních úředníků je jen hraná. Jak si například vysvětlit dnes již zapomenuté "nezdařené" budování dálnice E47? Podle šetření sněmovní vyšetřovací komise kabinet premiéra Miloše Zemana uzavřel ohledně stavby dálnice D47 pro stát nevýhodnou smlouvu. Korupční jednání ale podle komise uzavření smlouvy mezi státem a izraelskou společností Housing&Construction (H&C) neprovázelo. Ano, žádné peníze se u Zemanů v krabici od bot nenašly, přesněji řečeno nic se nikde nehledalo. Vypovězení smlouvy vládou Vladimíra Špidly pak prý bylo to nejlepší, co mohla česká strana v dané situaci udělat. Vypovězením smlouvy ale česká strana, tedy daňoví poplatníci, přišli o 626 milionů korun. Peníze získala firma H&C jako odstupné, aniž hnula prstem. Tomu já říkám obchod! Vzápětí odešel soudruh Zeman v klidu do důchodu, protože za uzavírání nevýhodných smluv se u nás do vězení vrcholní politici nezavírají. A tak podobně za zpackané cukerné dohody a smlouvy nikdo z politiků ČSSD bručet nebude, udělali to jen z vrozené blbosti. Jen daňoví poplatníci zacvakají za politiky pokutu, protože za blbost se platí. A co vy? Zkuste si nezaplatit státu daně ze mzdy a exekutor vám přijde vyrabovat byt. Všiměte si ještě jedné maličkosti: za dálnici 626 milionů, za cukr 700 milionů a firma Diag Human a.s. tvrdí, že má dostat něco kolem 620 milionů. Je to prostě taková oblíbená suma v "obchodech", kde se nic nekupuje ale jen se platí ze státní, tedy té vaší, kasy. Může se pak někdo divit, že se řada z vás úspěšně snaží pomocí různých triků docílit, abyste nemuseli platit pokud možno žádné daně?
6.4.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.