CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Letem internetovým světem.

Oblíbené české pomazánkové máslo zmizí už za rok z obchodů. Přesněji řečeno musí zmizet jeho název. Ten se nelíbí v Bruselu a Evropská unie definitivně odmítla udělit Česku výjimku. Čeští potravináři tvrdí, že jim rozhodnutí Bruselu způsobí ztráty a zaznívají i slova o diskriminaci. Navrhuji, aby přejmenovali tento docela dobře prodejný výrobek na "pomazánkové nemáslíčko" s dodatkovým textem na obalu: "Bruselská administrativa varuje. V tomto výrobku není žádné skutečné máslo!"

Diskriminovat znamená jinými slovy upřednostňovat něco před něčím. Pokud tedy diskriminujeme, jen vyjadřujeme svou prioritu, která může být podepřena více či méně racionálními argumenty. Ať tak, nebo tak, je to naše nezpochybnitelné právo, říká Ondřej Šlechta ve svém článku Diskriminovat je naše nezpochybnitelné právo v Britských listech v reakci na tendence bruselské mašinérie, skrz na skrz prolezlé socialisty, dirigisty, „lidskoprávními“ lobbyisty a podobnými, užívajícími těžké kalibry argumentů „porušování lidských práv“ a „diskriminace“. Zcela se s názorem pana Šlechty ztotožňuji.

Nezapomeňte na výměnu řidičáků. Každý šestý řidič v Česku má problém - 31. prosince 2007 mu podle dosud platného zákona skončí platnost řidičáku a není jisté, že včas dostane nový. Pro mnoho řidičů to může znamenat, že nebudou smět nějakou dobu za volant. Už teď se na úřadech tvoří fronty. O výměnu přitom zatím požádal jen zlomek řidičů.
Koho se výměna týká? Všech, kteří mají řidičáky vydané v letech 1964 až 1993 - jejich platnost skončí 31. prosince 2007.
Jak o nový řidičák požádat? Proč nejde žádost o výměnu podat písemně nebo elektronicky? Žádost musíte podat osobně na úřadu, u kterého jste jako řidič evidovaný. K vyplněnému příslušnému formuláři musíte přiložit i průkazovou fotografii. Za výměnu nic neplatíte. Jiným způsobem o vydání nebo výměnu řidičského průkazu nejde požádat, zákon to neumožňuje. Je to logické: jednak se musí státní úředníci nějak zaměstnat aby se jim nezkrátily žíly a druhak musí zkontrolovat, zda jste ještě náhodou nenatáhli brka a někdo se pokouší zneužít váš řidičák v době, kdy si už za volant nemůžete sednout. Více o platnosti řidičáků najdete na této stránce Ministerstva dopravy.
12.4.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.