CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Znáte Google Page Rank vašich stránek?

"PageRank je číslo, které si Google přiřazuje ke každé stránce (přesněji řečeno ke každému URL). Vyjadřuje něco jako věrohodnost nebo důležitost stránky. Někdy se píše zvlášť jako "Page Rank" a zkracuje se do zkratky PR", definuje Dušan Janovský PageRank ve svém článku na jakpsatweb.cz. Odkazuje i na svůj "zásadní" článek o Google PageRank na zive.cz, ve kterém zvědavcům doporučuje si doplnit do svého prohlížeče (MSIE/Firefox) nástroj zvaný Google Toolbar. Ten kromě jiného obsahuje také malý graf, který vás informuje, jakou hodnotu Google Page Rank má právě otevřená stránka. Na adrese http://www.google.com/support/toolbar/bin/answer.py?answer=39869&topic=915 si můžete stáhnout GoogleToolbarInstaller.exe, který vám doplní u Internet Exploreru nebo u Firefoxu řadu užitečných funkcí a také Google Pagerank (PR) ukazatel.
Pokud byste se chtěli na své stránce (PR se vztahuje vždy k jedné určité stránce, nikoliv k celému vašemu webu!) pochlubit, jakou hodnotu PR má, můžete použít například služby serveru pagerank.ooo.cz, kde vám vygenerují ve čtyřech krocích pro každou zadanou stránku kód pro zobrazování pidiobrázku s hodnotou PR. Příslušný kód HTML obdržíte vzápětí mailem.
Komu nedělá potíže řeč zvaná jako anglická, můžete se o PR hodnotě dočíst více ve Wikipedii. A bez toho, abyste si instalovali Google Toolbar si můžete PR libovolné stránky zjistit na české stránce pagerank.w-software.com. Pokud bude mít vaše stránka alespoň PR=4 jako ta moje, můžete být docela spokojeni. Bude-li mít více, jste zřejmě docela známá "firma" a máte důvod se tím chlubit. Přeji vám proto hezký den a vysoký PR.
13.4.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.