CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Není nad hromadné zvracení.

"Neletální zbraně jsou takové zbraně, které mají na určitou dobu vyřadit z činnosti vybranou skupinu lidí, aniž by přímo ohrozily jejich životy, nebo vyřadit z činnosti vybrané druhy vojenské techniky, resp. znemožnit jim vést bojovou činnost." Účinek Electromagnetic Personnel Interdiction ControlTuto kulantní definici naleznete na stránkách České armády. "Americké námořnictvo požaduje nedestruktivní omračující zbraň, která by nepřátelského válečníka na určitou dobu zneškodnila. Tento požadavek má vysokou politickou i vojenskou důležitost. Navíc by schopnost na dálku omráčit útočníka znamenala významný milník i ve vynucování civilního práva." Výsledkem tohoto zadání je zbraň vyvinutá firmou Invocon Inc pod názvem Electromagnetic Personnel Interdiction Control (EPIC), která využívá elektromagnetické paprsky určité frekvence pronikající i zdmi a tak může zbraň zasáhnout nepřítele ukrytého v objektu. Lidem zasaženým paprsky je velmi špatně, začne se jim točit hlava a přestanou mít kontrolu nad svými pohyby. Vedlejším efektem je pak zvracení, což je pochopitelně také věc, která se dostala do všech titulků a novou zbraň tak zviditelnila.
Nová zbraň se ovšem po jisté době dostane i do rukou nepřítele. Pak budou bitvy končit hromadným zvracením všech účastníků bitvy. Možná, že to konečně povede k úplné demilitarizaci. Kdo by taky chtěl bojovat a při tom vytrvale zvracet. Slabším náturám se omlouvám za ilustrační foto pocházející z testování této "neškodné" zbraně.
25.4.2007 [Trvalá adresa článku.]Další pramen.



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.