CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Máte dům nebo chatu se studní? Pak se třeste strachy!

GIMP je přece jen trochu jiný než Photoshop.

Potřebujete nutně grafický editor a nemáte peníze na Photoshop? Pak to zkuste s GIMPem. Je to free soft s licencí Open Source. Nejdříve musíte ale nainstalovat knihovnu GTK+ 2.0 runtime environment. Je to jeden exe v zazipovaném souboru.
Moje ředkvičky. Vlastní GIMP verze 2.2.14 je k dispozici zde. Instalace i GIMP samotný je v češtině. Uživatelský popis i když sice starší verze naleznete například v seriálu na linuxsoft.cz. Vzhled i ovládání je dost jiné než u Photoshopu, ale dá se to s trochou trpělivosti zvládnout.
Jestliže máte ale uživatelské návyky z Photoshopu, můžete si zkusit nainstalovat GIMPShop. Je to alternativa k profesionálnímu Adobe Photoshopu, přičemž se prakticky jedná o verzi GIMPu, uzpůsobenou speciálně pro potřeby Photoshop uživatelů. Více o GIMPShopu najdete třeba zde. GIMPShop je ale k dispozici jen ve verzi 2.2.8. Ve WXP Prof SP2 mi to ale celé havaruje. Domníval jsem se, že je to tím, že jsem měl současně nainstalován GIMP ve verzi 2.2.14. I když jsem vše odinstaloval (a smazal zbytky :) a nainstaloval jen GIMPShop, spadne to okamžitě po otevření nového souboru. Takže doporučit GIMPShop pro uživatele XP nemohu. Pro zajímavost čtěte článek PhotoShop se zbláznil, je zdarma! Jeho autor je nadšen... Asi jsem mamlas, který neumí nainstalovat něco tak skvělého. Tak jdu raději sázet kedlubny, růžičkovou kapustu a salát. Na to mám kvalifikaci. Jen se podívejte, jaké mám ředkvičky!
27.4.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.