CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Jak být na internetu a současně tam nebýt.

Společnost IBM nedávno oznámila (už poněkolikáté...), že vyvinula software, který umožňuje uživatelům skrývat nebo anonymizovat jejich osobní informace na webu a poskytuje tak ochranu před krádežemi identit a dalšími riziky zneužití. Software s názvem Identity Mixer, neboli "Idemix" umožní zákazníkům nakupovat zboží a služby na internetu bez odhalení svých osobních informací. Software švýcarské laboratoře IBM Idemix eliminuje datovou stopu, kterou za sebou nechávají spotřebitelé při nákupech na internetu tím, že používá umělé informace o identitách, například pseudonymy a tím zajišťuje anonymitu online transakcí. IBM přispěje softwarem Idemix k Open Source projektu Eclipse Higgins, který se zabývá vývojem softwaru pro správu identit, nad kterou budou mít uživatelé plnou kontrolu.
Není nad anonymitu, každý by jí rád přivítal. Je ale s podivem, že práce na tomto projektu byla již v roce 2003 ohodnocena v rámci soutěže European Information Security Awards. A pořád nic, co by si člověk mohl stáhnout a nainstalovat. Odtunaj to vyzerá, že si výzkumníci mastí kapsy a skutek utek. Ovšem i já jsem ve své dávné minulosti pracoval na výzkumných úkolech. Hlavní starostí byl klid k "práci" do které šéf nesměl strkat rypák, psaní článků do "odporného" tisku, ježdění po konferencích s bohatým večerním programem a tak dále. Přeji krásný den, jsem ale smuten, neboť mě zmrzly ukvapeně vysazené keříkové fazole. A dochází mi voda na zalévání. Možná něco na tom globálním oteplení bude, i když Klaus tvrdí opak.
3.5.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.