CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Dejte naší policii raději kravské povozy.

Při dopravní nehodě v Markovicích (místní části Chrudimě) přišli ve službě o život dva dopravní policisté. Podle náhodných svědků dostal policejní vůz smyk a ve velké rychlosti vyjel mimo komunikaci, kde se po drtivém nárazu do betonové konstrukce mostku převrátil na střechu. Oba policisté byli na místě mrtví.
Z této a jiných podobných událostí je patrné, že by bylo bezpečnější alespoň část automobilů našich milých policistů nahradit kravskými povozy. Zejména by to bylo vhodné pro pouliční hlídky, které by tak pomalu projížděly ulicemi a působily výstražně proti všem vykradačům automobilů a bytovým lupičům. Policista sedící v takovém dopravním prostředku snadno zaregistruje podezřelý pohyb nebo chování pachatelů. V rychle jedoucím vozidle neregistruje nic a jeho přítomnost je v ulicích zcela zbytečná. I policisté povolaní k vyšetřování dopravní nehody by byli v kravském povoze na místě často dříve než dnes. Závěrem na vysvětlenou, proč se trvale nedaří, aby v ulicích byl dostatek policistů působících preventivně proti páchání loupeží a napadání občanů. Je to prosté: téměř všichni službu konající policisté se trvale věnují sepisování oznámení o spáchaných zločinech a zbytek se věnuje vyšetřování zaevidovaných trestných činů. Není tak nikoho, kdo by šlapal chodník.
8.5.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.