CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Eurozlodějna ve velkém.

Tisková zpráva ČRo:Česko se odvolá k Evropskému soudnímu dvoru proti pokutě téměř 12,3 milionu eur (350 milionů korun), kterou jí za údajně nadměrné předvstupní zásoby některých zemědělských a potravinářských výrobků vyměřila Evropská komise. První splátku penále má Česko do rozpočtu EU odvést do konce května. Podle ministra zemědělství Petra Gandaloviče nebylo totiž prokázáno, že by Česko způsobilo nějaké narušení trhu EU. "Údajné nadměrné zásoby některých komodit nevyvolaly výkyvy na jednotném trhu a unijnímu rozpočtu v této souvislosti nevznikly žádné mimořádné náklady, byť jediné euro," uvedl již dříve Gandalovič. Penále se pro Česko týká drůbežího masa, konzervovaných žampionů, konzervovaných mandarinek a ananasů, pomerančového džusu a rýže.
Tak tohle je klasická ukázka práce bruselských ouřadů. Jejich jedinou snahou je shánět co nejvíce peněz do unijní kasy, aby je pak buď utratili za své platy a náklady spojené s jejich zadky usazených v luxusních kancelářích nebo aby je milostivě, ale jen zčásti, pustili na nějaký eurolibý účel, ovšem jen po důkladném vyplnění neuvěřitelné spousty formulářů a sepsání uctivých suplik. Jak je patrné, dbali a dbají mimo jiné i o to, aby přistupující země neměly pokud možno žádné zásoby zboží a to zejména v komoditách, které se ve stávajících zemích EU vrší jako neprodejné zásoby. Hlavním cílem rozšiřování EU bylo a bude jen jedno: získání trhu pro vše, co se už ve "starých" zemích nedá prodat, získání prostoru pro hospodářskou expanzi spojenou s využíváním laciné pracovní síly, laciných pozemků, laciných stavebních materiálů a získání všemožných výhod jako jsou daňové prázdniny a státní subvence všeho druhu. Častým "podnikatelským" záměrem je i skupování za babku těch továren, které konkurují stávajícím firmám ve "starých" zemích a jejich následná likvidace. Klasickou lumpárnu předvedla EU s vytvořením výhodných podmínek zahraničnímu investorovi (odměna za vrácení kvóty na výrobu cukru) vedoucí zákonitě k likvidaci našich cukrovarů. Teď už můžeme jen se zájmem sledovat, jak tento "obrodný" proces proběhne v Rumunsku a v Bulharsku. Sláva Bruselu! Ať žije nerozborné přátelství národů socialistické Evropy!
10.5.2007 [Trvalá adresa článku.]


 


[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.