CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Chtějí nás snad Číňané zlikvidovat?

Podle následujícího náhodně vybraného výčtu nebezpečných a zakázaných výrobků z Číny to tak vypadá. V seznamu je jako první údaj země, kde byl výrobek objeven (prodáván):
Slovensko – roztrojka. Značka: KANLUX. Typ/číslo modelu: Typ KRT/2-1, č. 02180. Vyrobeno v Číně. Riziko - Nebezpečí vznícení.
Irsko - běžící pás. Značka: Reebok. Typ/číslo modelu: REV-10301; katalogové číslo 335/5707. Vyrobeno v Číně. Riziko - Nebezpečí úrazu elektrickým proudem.
Rumunsko - fén na vlasy. Značka: neznámá. Typ/číslo modelu: HD 904. Země původu: Čína. Riziko - Nebezpečí popálení a úrazu elektrickým proudem.
Maďarsko - Výrobek: lampa - TRENDLIGHT. Značka: Rába Lux. Typ/číslo modelu: č. 4011. Země původu: Čína. Riziko - Nebezpečí úrazu elektrickým proudem a požáru.
Španělsko - elektrická pánev. Značka: SOGO. Typ/číslo modelu: Model SS-10020PM s regulátorem CTW300, f. kód: FH-40B; čárový kód: 8425490081391. Vyrobeno v Číně. Riziko - Nebezpečí úrazu elektrickým proudem.
Polsko - saunovací pás. Značka: SAUNA MAX. Typ/číslo modelu: EAN: 5901632067339, kód: LD-366, IS-TV332 je dostupný v dokumentech, které jsou součástí výrobku, tento kód není umístěn ani na výrobku, ani na obalu. Vyrobeno v Hongkongu. Riziko - Nebezpečí popálení, vznícení a úrazu elektrickým proudem.
Když si k tomu přidáte nekonečný seznam čínských dětských hraček vyrobených z plastů obsahujících ftaláty, mohl by se někdo domnívat, že se Čína rozhodla získat rozsáhlá území po celém světě vyhubením původních obyvatel.
Prameny: Spotřebitel.cz, qmagazin.cz, Zastoupení Evropské komise v ČR.
16.5.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.