CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Zpěvák Sting se dopustil gender diskriminace.

Soudce ho spolu s manželkou Trudie Stylerovou uznal vinným z nerovnoprávného jednání, kterého se měl dopustit na kuchařce, která byla v jejich službách zaměstnaná jako šéfkuchařka několik měsíců. Když však otěhotněla, Sting ji ihned propustil. Podle soudce to bylo naprosto "ostudné chování". Rozsudek tribunálu byl jednohlasný. Zpěvák a jeho žena Trudie Stylerová byli shledáni vinnými a teď budou čelit skutečně rekordní pokutě, která se může vyšplhat k milionům dolarů.
IMHO Sting je zločinec a patří mu nejen zaplatit odškodnění, ale je třeba jej ještě posadit do basy. Jak si měl správně počínat? Inu je to prosté a pamatujte na mou radu, že až vaše kuchařka, chůva, hospodyně či obyčejná služka otěhotní, slušně se s ní domluvte, že v momentě, kdy jí její těhotenství bude bránit ve výkonu povolání, jí zaplatíte bez řečí odchodné ve výši několika milionů dolarů nebo alespoň ve výši pár tisíc korun. To bude závislé na stavu vašeho bankovního konta a odhadu právníka vaší zaměstnankyně, kolik by se z vás dalo vydřít u soudu. Nebo, že jí necháte nadále ve vaší domácnosti pracovat a postaráte se za vaše peníze o hlídání jejího dítěte/dětí. Nebo jí budete platit několikaletou mateřskou dovolenou a opatříte si na přechodnou dobu jinou kuchařku. Je tu i jiný postup, na který musíte pamatovat při jejím nástupu. Prostě s ní uzavřete písemnou smlouvu o zaměstnání na dobu určitou, řekněme jeden měsíc, kterou budete pravidelně prodlužovat. To se může ukázat jako prozíravé zejména tehdy, když zjistíte, že u vás krade a ještě navíc tluče vaše děti. Pokud vás ovšem soud neodsoudí i v tomto případě za zločinné diskriminační praktiky při vytváření zaměstnaneckého vztahu. Moje poslední rada je nejbezpečnější: uklízejte a vařte si sami, nebo bydlete v hotelu nebo se stravujte po restauracích či jinde podle stavu vašeho konta. Jinak dopadnete jako Sting.
24.5.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.